Miben változtak meg az élet feltételei Földünkön?

Élettani kutatások

Az iskolában tanítják, hogy mi szükséges az élethez. Napfény, levegő, víz, táplálék és az optimális körülmények vagy környezet együttesen teremtik meg életünk külső feltételeit.
Ha megvizsgáljuk, bolygónkon miben változtak meg az elmúlt 100 év alatt ezek a feltételek, megdöbbenhetünk! Szembetűnő életkörülményeink, életminőségünk romlása. Pedig a folyamatnak nincs vége. Nézzük át együtt, milyen változásnak vagyunk részesei!

NapfényNapfény
Ha egy napsütéses nap végén kisétálunk a parkba, vagy megnézzük a kertünkben a növényeket és a földet, szembetűnően tapasztalhatjuk az erős napsütés eredményét: a szárazságot! Ha kimegyünk a szabadba, érezzük, hogy a fény intenzívebb, mi több, agresszívabb, mint 20-30 évvel korábban volt. Szakmai cikkek ma azt ajánlják: a déli órákban ne menjünk a napra. Napjainkra a környezeti szennyezés okozta klímaváltozás életünk részévé vált.
Merre tovább? “Azonnal 80%-kal kellene csökkentenünk az üvegházhatást erősítő gázok kibocsátását” – kommentálta ezzel kapcsolatos tanulmányát a Reuters hírügynökségnek a Princeton Egyetem atmoszférakutatója, Michael Oppenheimer.

LevegőLevegő
Nem is olyan régen, a 1900-as évek elején Földünk levegőjének oxigén-tartalma 30%-os volt. Ma már alig éri el 20%-ot! Sőt, egy belvárosi szmogban ez az érték már csak 10%-os. Kevesen tudják, hogy 5% oxigén-tartalom alatt nincs élet. Kérdés, hogy az emberi szervezet tud-e alkalmazkodni egy ilyen gyors változáshoz, vagy nemsokára nálunk is bevezetik az oxigén-kutak intézményét?

Ví­zcseppVíz
50-70 évvel korábban ivóvizünket 4-5 méteres kútból, patakból vagy folyókból kimerve kaptuk. Ez a víz ásványianyag-tartalomban minimálisan „feldúsult”, élő, strukturált, „lágy” esővíz volt. Ma energetikailag „halott” vizet, csapvizet vagy palackozott vizet fogyasztunk magas ásványianyag- és egyéb beltartalommal. Ez a víz a magas ásványianyag-tartalma miatt képtelen szervezetünket méregteleníteni. Egyéb beltartalmi problémái miatt pedig (klór, klórszármazékok, nehézfémek, növényvédőszerek, gyógyszerszármazékok, baktériumok, vírusok, stb.), betegségeink forrásává válhat.

TáplálékTáplálék
Kanadai kutatások mutatták ki, mi lett az intenzív, nagyüzemi termelés eredménye. Nagyon leegyszerűsítve: míg 30-40 évvel korábban egyetlen alma elfogyasztása tartalmazta egy ember napi nyomelem-szükségletét, addig ma mindehhez kb. 22-25 darab almát kellene elfogyasztanunk. Szervezetünk, sejtjeink éhesek, de valószínű, hogy nem fogunk 22 darab almát vagy ennek megfelelő mennyiségű gyümölcsöt elfogyasztani naponta.

ÉletfeltételekÉletfeltételek
Ebben sokat fejlődtünk. Eredménye, hogy az emberiség létszáma az 1972-es évhez képest megkétszereződött. Beszűkült az életterünk. Az ipar, a nagyüzemi mezőgazdaság, az állattenyésztés, a duplázódó emberiség ma óriási környezeti terhelést okoz bolygónknak, s az elmúlt három évtizedben a természetes élővilág harmadát tettük tönkre.
Dr. Claude Martin, a WWF főigazgatója (1993-2005), nemrég hangsúlyozta:
“Az a tény, hogy egy természeti erőforrásokban bővelkedő, de nem korlátlanul kihasználható bolygón élünk, nagy kihívás elé állítja a világ vezetőit! Az alapvető természeti erőforrásokhoz való hozzájutás kérdését, az emberek egészségének és megélhetésének javítását nem lehet különválasztani a természetes ökoszisztémák egységének megőrzésétől. Ha nem biztosítjuk a bolygónk élővilágának épségét, soha nem leszünk képesek elfogadható életminőséget garantálni a népesség nagy részének.

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

A hidrogén a legkisebb és a leghatékonyabb antioxidáns, ami a sejtek anyagcserélődése során keletkező szabadgyököket hatástalanítja. De mik is azok a szabadgyökök? A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök okozói lehetnek a

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy bármilyen más fertőzéssel szemben?

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy...

Egy angol virológus professzor azt nyilatkozta a magyar televízióban: „Várhatóan a népességünk 70%-a lehet érintett COVID-19-el kapcsolatosan (vagyis elkaphatja a vírust), a fertőzöttek egyharmada várhatóan ezt észre sem veszi, a másik egyharmada enyhe lefolyású megfázásként éli át, és csak a maradék egyharmad lesz beteg. 3-5%-uk bele is halhat.” Mi a megoldás? Mit tehetek? Mi az

Tiszta Víz Üzletház

Miben változtak meg az élet feltételei Földünkön?

Az iskolában tanítják, hogy mi szükséges az élethez. Napfény, levegő, víz, táplálék és az optimális körülmények vagy környezet együttesen teremtik meg életünk külső feltételeit. Ha megvizsgáljuk, bolygónkon miben változtak meg az elmúlt 100 év alatt ezek a feltételek, megdöbbenhetünk! Szembetűnő életkörülményeink, életminőségünk romlása. Pedig a folyamatnak nincs vége. Nézzük át együtt, milyen változásnak vagyunk részesei!

Tiszta Víz Üzletház

A “kék bolygó” az otthonunk!

Vigyázunk rá? Mit adunk át gyermekeinknek és a többi élőlénynek? A víz körforgása: a Nap hatására percenként kb. 1 milliárd m3 (fél Balatonnyi víztömeg) párolog el a tengerekből. Felhőkké alakul, majd a szél a szárazföld felé fújja, ahol a hegyeknél történő hirtelen emelkedéstől lehűl, a párából kicsapódnak a vízcseppek és lehullnak a földre. Az esőcseppek

Tiszta Víz Üzletház

Betegségeink legnagyobb részét a vegyi szennyezők...

Társadalmunk sok pozitív vívmánya mellett talán sehol sem romlott annyira a helyzet, mint a vizeink minőségének a terén. Környezetünk terhelése, ami felszíni vizeinkben rögtön megjelenik, oly mértékű, hogy nehéz számokkal kifejeznünk. Ha megkíséreljük is, nehéz felismernünk a veszélyt, pedig ma már egészségünk, az életünk ezen múlik. Pasteur nem is olyan régen mondta: „betegségeink 90 %-át

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.