A “kék bolygó” az otthonunk!

Élettani kutatások
Vigyázunk rá? Mit adunk át gyermekeinknek és a többi élőlénynek?

A víz körforgása: a Nap hatására percenként kb. 1 milliárd m3 (fél Balatonnyi víztömeg) párolog el a tengerekből. Felhőkké alakul, majd a szél a szárazföld felé fújja, ahol a hegyeknél történő hirtelen emelkedéstől lehűl, a párából kicsapódnak a vízcseppek és lehullnak a földre.

A víz körforgásaAz esőcseppek a földre érés közben a levegőből, az autók, épületek, tárgyak felületeiről és a földfelszínről magukkal viszik a piszkot, majd a talajba jutva újabb szennyeződéseket vehetnek fel. Útja során a víz a kőzet- és talajrétegeken történő áthaladásakor igyekszik megszabadulni a hozzáragadt szennyeződésektől. Majd a talajban, a rétegvizekben halad tovább, míg egy forráson keresztül ki nem lép, és patakba, folyóba gyűlve elindul vissza a kiindulási helyére: a tengerbe, az óceánba.

Földünk felületének 75%-a víz, de csak 1%-a édesvíz. A Földön található teljes víz mennyisége az alábbiak szerint oszlik meg:

 • 97,2%-a sós tengervíz ~ kb. 1.321.890.000 km3;
 • 2,14 %-a a sarki és a gleccserek jegében lévő víz;
 • 0,001%-a felhők, köd, vízgőz formájában az atmoszférában van jelen;
 • 0,6%-a, azaz 8,7 millió km3 édesvíz, amelyből 3% felszíni víz (tavak, folyók), 97% talajvíz 800 m mélységig a felszín alatt.

Föld

A Földfelszín tulajdonképpen nem is föld, hanem inkább víz, ezért nevezzük kék bolygónak.

Vízszennyezés: Egy liter olaj 1 millió liter tiszta vizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni!

 

Sajnos évente az óceánokba kerül:

 • 2,6 millió tonna nitrát,
 • 2,5 millió tonna cink,
 • 370.000 tonna ólom.

 

 • A mezőgazdaság évente 80 millió tonna műtrágyát szór ki a földre.
 • A lakosság és az ipar több mint 120 millió tonna mosószert, kozmetikumot használ fel.
 • Élőhelyeink terhelése egyre nagyobb – hatalmas szennyeződéseket okoz a húsipar és a nagyüzemi mezőgazdaság.
 • Ma a fejlődő világ szennyvizének 90%-a minden kezelés nélkül ömlik a folyókba. Budapesten ez a szám 50%.
 • A kínai folyók 80%-ában már nem él hal.
 • A folyóinkba, tavainkba évente 300 milliárd liter szennyvizet juttatunk.
 • Tudósaink előrejelzése: évente 5 millióval több gyermek fog meghalni a vízminőség romlása miatt.
 • Kutatók előrejelzése: 2025-re a világ 2/3-nak nem lesz elegendő ivóvize.

Ivóvízhelyzet:

 • Ma a Földön kb. 3 milliárd embernek nincs elegendő, egészséges ivóvízforrása.
 • Évente 4 milliárd esetben szennyezett víz következtében történik hasmenéses megbetegedés.
 • Évente 2,5 millióan halnak meg a fertőzött ivóvíz következtében, sajnos többségük öt éven aluli gyermek.

Hazánk ivóvízhelyzete:

 • Európai viszonylatban Magyarország az ivóvízkészletek veszélyeztetettségét tekintve az első tízben szerepel.
 • Sajnos hazánkban nem egységes a vízminőség mérésével kapcsolatos gyakorlat. A vizsgálatok rendszeressége, gyakorisága, az adatok összesítése „gazdátlanul” történik. A magyar szabvány a víz minőségének mérésére 64 paramétert ír elő, melyből mindössze 11-et mérnek rendszeresen a ma környezetünkben található 130.000-féle szennyeződés közül. S annak ellenére, hogy csak néhány paramétert mérnek, országos átlagban minden harmadik vízminta egészségre ártalmas anyagokat tartalmazott.
 • Hazai tudósaink a vezetékes víz fogyasztását több ízben veszélyesnek minősítették.
 • Egyes kutatások szerint a szennyezett, vegyi anyagokkal terhelt, klórozott ivóvíz is felelős a túlterhelt immunrendszer, a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség, a szaporítószervek megbetegedésének egy részéért.
 • Magyarországon sok helyen a tisztítatlan szennyvíz keveredik a folyókba, s ezekből szinte ugyanolyan állapotban kerül vissza a vízhálózatokba. A szabvány mértéke fölötti 1 %-os eltérések a víz minőségében olyan megbetegedéséket is okozhatnak, amelyek miatt csökkenhet az ember egészsége és munkaképessége.
 • Mit üzennek nekünk a 2006 évi ivóvízbotrányok? (Miskolc, Balaton, Esztergom, stb.)

 

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

A hidrogén a legkisebb és a leghatékonyabb antioxidáns, ami a sejtek anyagcserélődése során keletkező szabadgyököket hatástalanítja. De mik is azok a szabadgyökök? A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök okozói lehetnek a

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy bármilyen más fertőzéssel szemben?

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy...

Egy angol virológus professzor azt nyilatkozta a magyar televízióban: „Várhatóan a népességünk 70%-a lehet érintett COVID-19-el kapcsolatosan (vagyis elkaphatja a vírust), a fertőzöttek egyharmada várhatóan ezt észre sem veszi, a másik egyharmada enyhe lefolyású megfázásként éli át, és csak a maradék egyharmad lesz beteg. 3-5%-uk bele is halhat.” Mi a megoldás? Mit tehetek? Mi az

Tiszta Víz Üzletház

Miben változtak meg az élet feltételei Földünkön?

Az iskolában tanítják, hogy mi szükséges az élethez. Napfény, levegő, víz, táplálék és az optimális körülmények vagy környezet együttesen teremtik meg életünk külső feltételeit. Ha megvizsgáljuk, bolygónkon miben változtak meg az elmúlt 100 év alatt ezek a feltételek, megdöbbenhetünk! Szembetűnő életkörülményeink, életminőségünk romlása. Pedig a folyamatnak nincs vége. Nézzük át együtt, milyen változásnak vagyunk részesei!

Tiszta Víz Üzletház

A “kék bolygó” az otthonunk!

Vigyázunk rá? Mit adunk át gyermekeinknek és a többi élőlénynek? A víz körforgása: a Nap hatására percenként kb. 1 milliárd m3 (fél Balatonnyi víztömeg) párolog el a tengerekből. Felhőkké alakul, majd a szél a szárazföld felé fújja, ahol a hegyeknél történő hirtelen emelkedéstől lehűl, a párából kicsapódnak a vízcseppek és lehullnak a földre. Az esőcseppek

Tiszta Víz Üzletház

Betegségeink legnagyobb részét a vegyi szennyezők...

Társadalmunk sok pozitív vívmánya mellett talán sehol sem romlott annyira a helyzet, mint a vizeink minőségének a terén. Környezetünk terhelése, ami felszíni vizeinkben rögtön megjelenik, oly mértékű, hogy nehéz számokkal kifejeznünk. Ha megkíséreljük is, nehéz felismernünk a veszélyt, pedig ma már egészségünk, az életünk ezen múlik. Pasteur nem is olyan régen mondta: „betegségeink 90 %-át

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.