Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Blog Élettani kutatások Főoldalra Hidrogén-dúsítás Hidrogénnel dúsított víz Szakmai cikkek a vízről

Életünk minősége

Életünk minőségét, a 35 év táján bekövetkező oxidó-redukciós változás, minden vonatkozásban befolyásolja! Nem véletlen, hogy ebben az időszakban szokták befejezni a versenysportot és váltani kevésbé energiaigényes mozgásokra. Pedig csak annyi történik, hogy a szervezetünk kevesebb antioxidást állít elő, mint amire szüksége lenne. Kevesebbet, mint amennyire az egyensúly, a harmónia fenntartásához szükségünk lenne és így szervezetünkben a szabadgyökök fokozatosan túlsúlyba kerülnek. Ezt a folyamatot hívjuk öregedésnek!  Mindez az orvosi körökben ismert tény és egyben sok tudományos kutatás témája, hiszen mindenki szeretne hosszú egészséges életet élni!

éltető víz

A kutatások alapkérdése: vajon megállítható a test öregedése, vagy lassítható-e ez a folyamat?


Mai tudásunk szerint e folyamat lassítható és fontos felismernünk, hogy a tudatos antioxidáns bevitel nagy mértékben befolyásolja az életünk minőségét és az öregedés folyamatát. Hisz senkinek sem mindegy, hogy milyen minőségben éli meg a 40-es, 50-es, 60-as éveit, s milyen lesz az utolsó 10-20 éve! Képes lesz-e aktívan, gyógyszerek nélkül élni még 70-80 évesen is, vagy már a 40-es éveit követően egészségügyi problémák közt éli életét és gyógyszerekre, orvosi ellátásokra költi a pénzét.
Nagyon fontos, hogy antioxidáns bevitelünkkel ezt a folyamatot, nagymértékben befolyásolni tudjuk! A lényeg megértéséhez a szabadgyök hatás tisztázása szükséges.

Szabadgyökök

Ha a táplálékot az üzemanyaghoz és az oxigént a levegőhöz hasonlítjuk, akkor a szabadgyököket (oxidánsokat) értelmezhetjük úgy, mint az autók motorjai által termelt kipufogógázt. Az oxidáns (a szabadgyök) az üzemanyag elégése során keletkezik, ami a kipufogógázoknak felel meg. Úgy tudjuk, hogy az étel emésztése, majd az ATP, „az üzemanyag elégetése” révén a tüdőnkön keresztül belélegzett levegőnek körülbelül két százalékából képződik oxidáns (szabadgyök). De keletkeznek szabadgyökök az uv-, a röngen sugárzás, a kimerítő tréning, a méreganyagok, a dohányzás, a stressz, a gyógyszerek vagy a rádioaktív sugárzás hatására is.

A problémánk szabadgyökökkel kapcsolatban, hogy mind elektronokat lopnak a sejtjeinktől, s ha nincs meg a megfelelő antioxidáns töltöttségünk, akkor képesek áttörni a lizoszóma membránt, s a hisztamin kiszivárog. Áttörhetik a sejtmag membránt, megváltoztatva ezzel a DNS (genetikai) anyagát, vagy támadhatják belülről a sejtfalat, ami után a pusztító enzimek és a méreganyagok könnyen behatolhatnak a sejtekbe.

Az öregedési folyamat alapjában véve a szabadgyökök okozta sejt és a DNA pusztítása. A szabadgyökök másodpercenként kb. 100.000 támadást intéznek a szervezetünk, a sejtjeink ellen, és mind elektronokat akarnak rabolni! S ha nem rendelkezünk elegendő antioxidánssal, amik könnyebben átadják az elektronjaikat és ezzel védve a sejtjeinket, akkor a szabadgyökök közvetlenül a sejtjeinktől vonják el azokat.

Sajnos kevésbé ismert, hogy a szabadgyökök, a betegségek kialakulásában 80-90%-ban felelősek! Így közvetlenül hozzájárulnak az életstílushoz köthető betegségek: a cukorbetegség, impotencia, a HIV (Humán Immunhiányos Vírusbetegség), a szívbetegség, a reuma, a rák, az abnormális bélrendszeri erjedés, a kiszáradás, a krónikus hasmenés, a migrén, az emésztési zavarok, a magas vérnyomás, a túlsúly, a csontritkulás, a pikkelysömör, stb. kialakulásában.

Mi a megoldás?

Növelnünk szükséges az antioxidáns bevitelünket, hogy biztosítsuk szervezetünkben az optimális elektrontöltöttséget! Ez lehetséges a levegőből, ahol magas a levegő negatív iontartalma (elektrontartalma), így a tengerparton, vizes élőhelyeken, erdőben, eső után sétálva, stb., és lehetséges nyers zöldségek, gyümölcsök vagy a hidrogéndús víz fogyasztása révén.
A japán Prof. Hatana Gyazuki (Shitama Egyetem) mérései alapján, 1,5 liter aktív hidrogéndús víz elfogyasztása megfelel, 756 db banán vagy 516 db alma antioxidáns tartalmának. Ebből már látszik, hogy a hidrogéndús víz milyen különleges szerepet tölthet be az életünkben. Ma még kevésbé ismert, hogy a hidrogén az élet üzemanyaga és a legkisebb és a legaktívabb antioxidáns! Ezért különleges a hidrogénnel dúsított víz, amit sokan az élet vízének is mondanak!

Miért az élet vize a hidrogénnel dúsított víz?

Tyler LeBaron biokémikus, a Molecular Hydrogen Foundation igazgatója írja:


2007-től több tudományos vizsgálat során is arra következtetésre jutottak, hogy a hidrogénnek elképesztő terápiás előnyei vannak. A hidrogén az első elem a periódusos rendszerben, erre vezethető vissza az összes többi elem. Amikor a hidrogén reakcióba került az oxigénnel, létrejön az életadó víz. A hidrogén igazából a földi élet egyik alapja. Minden sejtünk hidrogént éget el a működése során, és az így nyert energia működteti az életet (ezt írja le a szentgyörgyi-krebs ciklus). Manapság a hidrogénnel kapcsolatos kutatás ismét az élen jár, de most már a biomedikai és az öregedésgátló kutatásokban.
Már több mint 400 publikáció látott e témáról napvilágot, és ebből több mint 30 az embereken végzett klinikai vizsgálat alapján készült.
Megállapították: a molekuláris hidrogén lényegében az emberi test minden szervében terápiás hatást fejt ki, több mint 140 humán betegség esetén.”
„A kutatások szerint a szolubilizált (oldott) hidrogéngázt tartalmazó ivóvíz az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy hidrogénhez, antioxidánshoz juttassuk a testünket. Az sem mellékes, hogy ez a legrégebbi, legtermészetesebb módszer is. Sőt mi több, a Japán, mexikói és indiai helyeken a gyógyforrások legfrissebb vizsgálata után kimutatták, hogy ezek a vizek azért terápiásak, mert oldott hidrogéngázt tartalmaznak.”

Dr. Atsunori Nakao Okayama University Medical School:


“A hidrogéndús tiszta víz megakadályozza a metabolikus szindrómát, beleértve az elhízást, az inzulinrezisztenciát, a magas koleszterin szintet és a magas vérnyomást, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek és a 2. típusú cukorbetegség kockázatait.”

szabadgyökök, negatív ionok, éltető víz

A hidrogénnel dúsított víz fogyasztásának előnyei:

 • Élénkítő, antidepresszáns hatású, azonnal javítja a szervezet energiaállapotát!
 • Azonnal átalakítja a szervezetben lévő toxikus hidroxilgyököket vízzé.
 • Fenntartja a test saját természetes, optimális antioxidáns szintjét.
 • Jó hatással van a sejtek közötti kommunikációra, a sejtek anyagcseréjére és a génexpresszióra is, ami gyulladás- és öregedésgátló, illetve az elhízás megelőzésében is nagy szerepe van.
 • Bio-elektronikai szempontból olyan vér és testközeget hoz létre, amelyben a vírusok nem képesek szaporodni, így a vírusos és a gombás állapotok megszüntetésében is terápiás hatású!
 • Nagyban segíti a test méregtelenítését, így az érrendszeri vagy a vese – máj problémáknál is nagyon hasznos segítség lehet.

A hidrogénnel dúsított víz fentiekben leírt hatása, tudományos kutatásokkal is alá van támasztva. A PubMed számos kutatást, illetve kísérletet végzett és hozott nyilvánosságra a hidrogénben gazdag vízzel kapcsolatban. Illetve a Molecular Hydrogen Institute-t is meglátogathatja, ha többet szeretne tudni ebben a témában. Jelentős és jó hírű kiadványok is, mint például a Journals Nature and Science is hoztak már le cikkeket a hidrogénben gazdag vízről és annak előnyeiről.

Klinikai vizsgálatok eredményei e témakörben:

 • 1.) A szabad hidrogén (H2) képes a sejtek és szövetek védelmére, csökkenti a reaktív oxigén mennyiségét a szervezetben, mely az oxidatív károsodásért felel.(Irodalom /1)
 • 2.) A fiatal sportolókkal végzett kísérlet során, a hidrogén-gazdag vizet fogyasztva csökkent a tejsav felhalmozódása a nehéz edzés során és csökkent az izomfáradtság is. (Irodalom /2)
 • 3.) A hidrogénben gazdag víz jelentősen csökkentette a zsírmájat a 2-es típusú cukorbetegségben és az elhízásban szenvedő egereknél, pontosan úgy, ahogy a magas zsírtartalmú étrend által kialakult zsírmájban szenvedő egerek esetében. A glükóz, az inzulin és a triglicerid szintek is csökkentek az energia-anyagcsere stimulálásával. (Irodalom /3)
 • 4.) Kettes típusú cukorbetegségben és glükóz toleranciában szenvedő betegek klinikai vizsgálata azt mutatta, hogy 8 hetes napi hidrogénben gazdag víz (900 ml) fogyasztása csökkentette a koleszterinszintet, normalizálta a glükóz toleranciát és a jobb inzulinrezisztenciát okozott a kezelt betegek többségében. (Irodalom /4)
 • 5.) A legfrissebb alap- és klinikai kutatások azt mutatták, hogy a hidrogén fontos fiziológiai szabályozó tényező, amely antioxidáns, anti-inflámációs és anti-apoptotikus védő hatással rendelkezik a sejtekre és szervekre. A terápiás hidrogént különböző beadási módszerekkel alkalmazzák, ideértve a közvetlen belégzést, a vízben oldott hidrogén ivását és a hidrogénnel telített sóoldat befecskendezését. Nem túlzás azt állítani, hogy a hidrogén hatása a terápiás és a megelőző gyógyászatban a jövőben óriási lehet. (Irodalom /5)
 • 6.) A legfrissebb bizonyítékok azt sugallják, hogy a molekuláris hidrogénnek terápiás értéke van a betegségeknél, amelyek gyulladást jelentenek. Feltételeztük, hogy a hidrogénben gazdag víz (HW) napi ivása megóvja a szív és az aorta allograft befogadóit a gyulladással összefüggő károsodástól. Az Mg-HW vagy Bu-HW ivás rendkívül hatékonyan meghosszabbította a szívszövet túlélését és csökkentette az intim hiperplázist az átültetett aortákban, összehasonlítva az RW vagy DW kezelt graftumokkal. Ezenkívül a T-sejtek szaporodását szignifikánsan gátolták hidrogén jelenlétében in vitro, amit az interleukin-2 és az interferon-c kevesebb termelése kísért. A hidrogénkezeléshez a megnövekedett graft ATP szint és az enzimek fokozott aktivitása társult a mitokondriális légúti láncban. Az ivóvíz meghosszabbítja a szív allograft túlélését és csökkenti az aorta allograft intim hiperpláziáját. (Irodalom /6)
 • 7.) A belélegzett hidrogéngáz antioxidáns és gyulladásgátló hatást fejt ki a patkányok bélátültetésében. Itt megvizsgáltuk, hogy az ex vivo donorszervek oldott hidrogénnel történő kezelése megakadályozza-e a bél graft károsodását. Az ischaemia-reperfúziós károsodás korai szakaszában a hidrogénnel dúsított oldat szignifikánsan megőrizte a nyálkahártya graft morfológiáját, csökkentette a graft malondialdehid szintet, amely jelentős redukciós potenciált mutatott, és tompította a gyulladás előtti molekuláris válaszokat (korai növekedési válaszgén [EGR-1], interleukin [IL] -6 , IL-1ß és indukálható salétrom-oxid-szintáz) a reperfundált bél graft muscularis-ban. Az ischaemia-reperfúziós sérülés késői szakaszában a keringő IL-6 fehérje- és laktát-dehidrogenáz-szintek jelentősen javultak az SITxH2 állatokban, melyeket in vivo folyékony gasztrointesztinális tranzit és a krómozott acélgolyók reszekciós szilárd gyomor ürítésének kedvező funkcionális kimenetele váltott ki, és az in vitro muszkarin jejunalis kontraktilitás transzplantáció utáni szuppressziójának megelőzése. A graftmegőrzés javulását tükrözve a graftok hidrogén előtöltése 41% -ról 80% -ra növelte a recipiens túlélési arányát. A graft előtöltése hidrogénnel kiváló morfológiai és funkcionális védettséget mutatott a rágcsálók bélátültetésében, végül megkönnyítve a recipiens túlélését. Az antioxidáns kapacitás és a muscularis heme oxigenáz-1 felszabályozása lehetséges védő mechanizmusok. (Irodalom /7)
 • 8.) A hidrogénben gazdag víz egerek esetében visszaállította az agysejtek természetes növekedését. Mivel az antidepresszánsok felnőtt korban megnövelik a neurogenezis esélyét, ezért a hidrogénes vizet még a depresszió és egyéb mentális betegségek kezelésekor is alkalmazhatják majd. (Irodalom /8)

Budapest 2022 December 30.

                                                                       Dr. Simon László
                                                                       c. egyetemi docens

Irodalom:

 • 1
  Ohsawa I, Ishikawa M, Takahashi K, Watanabe M, Nishimaki K, Yamagata K, Katsura K, Katayama Y, Asoh S, Ohta S.:
  Hydrogen acts as a therapeutic antioxidant by selectively reducing cytotoxic oxygen radicals.
  Nat Med. 2007 Jun;13(6):688-94. Epub 2007 May 7.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17486089
 • 2
  Kosuke Aoki, Atsunori Nakao, Takako Adachi, Yasushi Matsui, Shumpei Miyakawa:
  Pilot study: Effects of drinking hydrogen-rich water on muscle fatigue caused by acute exercise in elite athletes
  Published online 2012 Jul 12. doi: 10.1186/2045-9912-2-12
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3395574/
 • 3
  Kamimura N, Nishimaki K, Ohsawa I, Ohta S.:
  Molecular hydrogen improves obesity and diabetes by inducing hepatic FGF21 and stimulating energy metabolism in db/db mice.
  Obesity (Silver Spring). 2011 Jul;19(7):1396-403. doi: 10.1038/oby.2011.6. Epub 2011 Feb 3.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21293445)
 • 4
  Kajiyama S, Hasegawa G, Asano M, Hosoda H, Fukui M, Nakamura N, Kitawaki J, Imai S, Nakano K, Ohta M, Adachi T, Obayashi H, Yoshikawa T.:
  Supplementation of hydrogen-rich water improves lipid and glucose metabolism in patients with type 2 diabetes or impaired glucose tolerance.
  Nutr Res. 2008 Mar;28(3):137-43. doi: 10.1016/j.nutres.2008.01.008.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083400
 • 5
  Chien-Sheng Huang, Tomohiro Kawamura, Yoshiya Toyoda & Atsunori Nakao:
  Recent advances in hydrogen research as a therapeutic medical gas
  Free Raical Research, September 2010; 44(9): Informa Healthcare; page: 971
 • 6
  Kentaro Noda, Yugo Tanaka, Norihisa Shigemura, Tomohiro Kawamura, Yinna Wang, Kosuke Masutani, Xuejun Sun, Yoshiya Toyoda, Christian A. Bermudez and Atsunori Nakao:
  Hydrogen-supplemented drinking water protects cardiac allografts from inflammation-associated deterioration
  Transplan International ISSN 0934-0874; Hydrogen water preserves cardiac/aortic allografts page 1
 • 7
  Bettina M. Buchholz, Kosuke Masutani, Tomohiro Kawamura, Ximei Peng, Yoshiya Toyoda, Timothy R. Billiar, Anthony J. Bauer, and Atsunori Nakao:
  Hydrogen-Enriched Preservation Protects the Isogeneic Intestinal Graft and Amends Recipient Gastric Function During Transplantation
  Basic and Experimental Research; Trasnplantation; Volume 92, Number 9, November 15, 2011; page: 985
 • 8  
  Nagata K, Nakashima-Kamimura N, Mikami T, Ohsawa I, Ohta S.:
  Consumption of molecular hydrogen prevents the stress-induced impairments in hippocampus-dependent learning tasks during chronic physical restraint in mice.
  Neuropsychopharmacology. 2009 Jan;34(2):501-8. doi: 10.1038/npp.2008.95. Epub 2008 Jun 18.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18563058
Vízlágyító meghibásodás és hibakódok

Vízlágyító meghibásodás és hibakódok

A vízlágyító egy olyan vízkezelési berendezés ami a hálózati vízvezetékre felszerelve lágyított vízzel látja el a vízzel érintkező vezetékeket és egyéb hálózatra felszerelt készülékeket. Más szóval, a vízlágyító lágyított vízzel látja el otthonunkat. A vízlágyítóknak az “agya” a vezérlőfej, ami a készülék folyamatait kezeli; bekapcsolja a regenerálást, figyeli a sótartalmat, lezárja a kezeletlen vizet a

Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Életünk minősége Életünk minőségét, a 35 év táján bekövetkező oxidó-redukciós változás, minden vonatkozásban befolyásolja! Nem véletlen, hogy ebben az időszakban szokták befejezni a versenysportot és váltani kevésbé energiaigényes mozgásokra. Pedig csak annyi történik, hogy a szervezetünk kevesebb antioxidást állít elő, mint amire szüksége lenne. Kevesebbet, mint amennyire az egyensúly, a harmónia fenntartásához szükségünk lenne és

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

Sejtjeinkben 2 grammnyi H2-nek H2O-vá válása, oxidációja, 68 000 kalóriát szolgáltat, ami egyike az energiában leggazdagabb reakcióknak. Természetesen a hidrogén nem egyesül rögtön az oxigénnel, mert az egyszerre nagyon sok energiát szolgáltatna, hanem a sejt a hidrogén energiáját lépésről lépésre, a különböző reakciói során szabadítja fel, úgy, hogy az számára optimálisan felhasználható legyen. Ezt a folyamatot

Hogyan előzhetjük meg a betegségek több mint 50%-át? Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Hogyan előzhetjük meg a betegségek több mint 50%-át?...

A betegségek megelőzése tiszta vízzel kezdődik. A legtöbb ember ivóvízként ma csapvizet vagy ásványvizet fogyaszt. Sajnos nem ismert, hogy az elfogyasztott víz vegyi szennyezettsége, magas ásványi anyag tartalma, milyen mértékben játszik közre a magyarok rossz egészségi állapotában. Pasteur korábban úgy fogalmazott: „betegségeink 90%-át megisszuk”. Sokan gondolják, ma jobb a helyzet, pedig a WHO friss jelentése

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

A hidrogén a legkisebb és a leghatékonyabb antioxidáns, ami a sejtek anyagcserélődése során keletkező szabadgyököket hatástalanítja. De mik is azok a szabadgyökök? A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök okozói lehetnek a

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy bármilyen más fertőzéssel szemben?

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy...

Egy angol virológus professzor azt nyilatkozta a magyar televízióban: „Várhatóan a népességünk 70%-a lehet érintett COVID-19-el kapcsolatosan (vagyis elkaphatja a vírust), a fertőzöttek egyharmada várhatóan ezt észre sem veszi, a másik egyharmada enyhe lefolyású megfázásként éli át, és csak a maradék egyharmad lesz beteg. 3-5%-uk bele is halhat.” Mi a megoldás? Mit tehetek? Mi az

Az éltető víz titkai

Az éltető víz titkai

Az életünket segítő, az egészséges, tiszta víz titkai Néha nehéz változtatni azon, ahogy a világot látjuk. Ez a változtatás különösen igaz a fogyasztási szokásainkra, kedvenc ételeinkre és a megszokott ivóvizünkre. Életünkben a víz oly természetes, annyira magától értetődő, hogy fel sem merül, mennyire fontos az életünkben. Folyik a csapból, a zuhanyból, megvesszük a boltban, hajózunk

A víz és a gazdája

A víz és a gazdája

„A legfontosabb amit az olvasó ebben a könyvben talál, az egy reményteljes üzenet arról, hogy a jelenlegi világméretű – sokszor megoldhatatlannak beállított – vízproblémákra igenis van megoldás. Ez nem utópia, ez tudományos kutatásokkal és tapasztalatokkal igazolhatóan járható út. Kedves olvasó! Add a kezed, és nagy szeretettel olyan ajtó elé vezetlek, amely egy fenntartható világra nyílik.

Vízkezelési technológiák

Vízkezelési technológiák

Vízkezelési technológiák   A vízkezelési eljárásoknak számtalan típusa ismert. Beszélhetünk fizikai-, kémiai-, biológiai és ezek ötvözetét alkalmazó vízkezelési technológiákról. Az ivóvizeink szűrésére, tisztítására mely módszereket alkalmazza az általunk használt vízkezelő technológia? Mennyire hatékony eljárás? Ennek járunk ez alkalommal utána.   A vízkezelési eljárást azért alkalmazzák, hogy biztosítsák azokat a minőségi követelményeket, amit az adott vízhasználat

A vízszűrő kancsó működése

A vízszűrő kancsó működése

A vízszűrő kancsó működése   A legelterjedtebb ivóvíztisztítási módszer napjainkban a vízszűrő kancsó használata. Nagyon jó megoldásokat rejt magában, megvannak az előnyei. De ugyanígy hátrányokról is beszélhetünk, ha megnézzük a vízszűrő kancsó működését.   A vízszűrő kancsó működése   Sok fiatal és környezettudatos vállalat keres megoldást arra, hogy a cég alkalmazottai hogyan csökkentenék a megvásárolt

Milyen vízszűrőt vegyek?

Milyen vízszűrőt vegyek?

Milyen vízszűrőt vegyek?   Mindenki, aki vízszűrőt vagy víztisztítót szeretne venni, előtte alaposan utánajár a kérdésnek, hogy melyik készülék számára a legelőnyösebb. Az egyes típusok leírásai rengeteg információt tartalmaznak, amit laikusok nem biztos, hogy azonnal ki tudnak bogozni. Mai bejegyzésünk témája segít eligazodni abban, hogy milyen vízszűrőt érdemes beszerezni.   Milyen előnyökkel jár egy vízszűrő

A víz hatása a szervezetre

A víz hatása a szervezetre

  A víz hatása a szervezetre Az egészségtudatos élet egyik pillére, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vizet fogyasszunk nap mint nap. A sejtek egészséges működéséhez, a jó hidratáltsághoz, a pozitív energiához elengedhetetlen a minőségi víz. Mai blogbejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy a víznek milyen hatásai vannak a szervezetre. A víz az emberi szervezetben Víz

A polifoszfát élettani hatása

A polifoszfát élettani hatása

A polifoszfát élettani hatása   A vegyszeres lerakódásgátlók közé tartozó, foszfát alapú vegyszer a polifoszfát. Használata során burkot képez a kalcium és magnézium ionok köré, így nem rakódnak le a vízvezetékekben vagy a vízvezetékek kimeneti nyílásain, nem tud vízkövesedni a rendszer. A polifoszfát élettani hatásai ma vita tárgyát képzik a tudatos vásárlók körében, mi is

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?   Arról, hogy mekkora a hálózati víznyomás értéke, azért kell beszélni, mert ha hálózati víztisztító berendezést szeretnénk beszereltetni, a vásárlás folyamán az egyik első kérdés az lesz, hogy mekkora víznyomáshoz szeretnénk vásárolni a szűrőt. De sokunknak fogalmunk nincs arról, hogy mi a víznyomás, vagy hol lehet utánakérdezni, hogy mekkora a

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító berendezések

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító...

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító berendezések   Amikor vásárolunk egy új házat, vagy épp építtetünk, mindenképp szeretnénk hosszú távú megoldásokat a házban található berendezések működéséhez, a jövőbeli energiafelhasználás csökkentéséhez, végül, de nem utolsó sorban az egészségünk megőrzéséhez és háztartási gépeink élettartamának növeléséhez. Ennek érdekében érdemes beszereltetni központi vízlágyítót, illetve akár egyéb, kisebb víztisztító készülékeket. Elmondjuk,

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre?

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre?

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre? Azt már tudjuk, hogy ha vízkövesedik a vízforralónk, hogyan szabaduljunk meg a problémától. Évszázadok óta hatásos fegyver a vízkövesedésre a citrom, az ecet, de napjaink innovációja, a vízlágyító eszközök lehetővé teszik, hogy ennél sokkal hatékonyabban óvjuk meg dolgainkat a vízkő okozta károktól. De felmerülhet a kérdés, hogy

Mi köze van egy teknősnek egy korty vízhez, amit épp megiszik?

Mi köze van egy teknősnek egy korty vízhez, amit épp...

Képzeljen el egy környezetvédelmi szakértőt a kenyai tengerparton állva, ahol a szél lágyan és melegen simogatva érinti a bőrét, miközben ő savanyú képet vág, mivel épp egy teknőst enged vissza a vízbe. Három hétig küzdött a teknős életéért, ami során hashajtókkal próbálta meg megszabadítani a gyomrában található hatalmas mennyiségű műanyagtól. Tévedésből ette meg. A teknős

A 7-es jelzésű műanyag átka – minden nap találkozhat vele a szervezete

A 7-es jelzésű műanyag átka – minden nap találkozhat...

Ha a műanyagtárolók oldalát, a gyümölcslevek és szószok dobozát, a flakonok alját és ivókulacsokat veszi górcső alá, bizonyára feltűnik néhány jelzés. A PET-palackok jelzései felett gyakorta elsiklunk, miközben minden egyes korty folyadék önmagunk mérgezésére rakhatja rá a gyújtást. A hetes számmal jelölt műanyagok csoportja a rejtélyes műanyagcsoport, mivel pontosan nem lehet meghatározni, hogy milyen alkotóelemekből

Tiszta Víz Üzletház

A vízszűrő kancsó mit szűr ki?

Csak egy elhatározás és máris teljesülhet a fogadalom 2019. januárjában. A fogadalom lényege, hogy odafigyelünk arra, hogyan bánunk magunkkal, a környezetünkkel. Ehhez első lépésként, egészséges életmód követői leszünk, növeljük a napi folyadékbevitel mennyiségét. Igen, de nem mindegy mivel.   A fogadalom másik része, hogy figyelünk a környezetünkre. Ezt bizony nem tudjuk megtenni, ha az egészség

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.