Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy bármilyen más fertőzéssel szemben?

Blog Egészségprogram Élettani kutatások Főoldalra Szakmai cikkek a vízről

Egy angol virológus professzor azt nyilatkozta a magyar televízióban: „Várhatóan a népességünk 70%-a lehet érintett COVID-19-el kapcsolatosan (vagyis elkaphatja a vírust), a fertőzöttek egyharmada várhatóan ezt észre sem veszi, a másik egyharmada enyhe lefolyású megfázásként éli át, és csak a maradék egyharmad lesz beteg. 3-5%-uk bele is halhat.”

Mi a megoldás? Mit tehetek? Mi az én felelősségem?

Mit mondanak ezzel kapcsolatban a kutatók? Dr. Shiva Ayyadurai a Massachusetts Institute of Technology-n 4 PhD-t szerzett kutató professzora szerint: „A társadalom vezetői a felelősek a mai helyzetért: hogyan táplálkozik a társadalom, milyen szennyezett levegőt szív, mennyire mérgezett vizet iszik, stb. Ezeket sosem tekintették megoldandó kérdéseknek, mert ebből él az ipar és a gyógyszeripar. Valójában hagyták, hogy a társadalom nagy része követve, azzal, amit mondtak neki, elfogyasztva, amit elébe tesznek, eltűrve azt a környezetet, amit teremtenek neki, belebetegedjen. …….. Nem a koronavírus a mi problémánk, hanem a leépült szervezetünk, amit annak az uralkodó rendnek köszönhetünk, amely eltűri azt az étrendet, azt a vegyszeres vizet, azt a légszennyezést, azt az orvoslást és gyógyszeripart, amely beteggé tesz, majd pedig betegségben tart minket, mert ez hozza számukra a legtöbb profitot. De még most sem azt tűzik a zászlóra, hogy éljünk egészségesen, térjünk vissza a normális táplálkozáshoz, hanem radikális korlátozó intézkedésekkel akarják elérni, hogy ez a vírus nehogy eljusson az emberekhez. A média partner ebben a hisztériakeltésben, mert a pánik és a félelem a hatalmon lévőket erősíti. Látszatintézkedéseikkel azt sugallják, ők a megmentői az embereknek, holott ők hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok.” A professzor újra és újra hangsúlyozza: „Nem a vírus öl meg bennünket, hanem a saját rosszul működő immunrendszerünk.”

Mire van igazán szükségünk? A válasz egyszerű! Hozzuk fel immunrendszerünket arra a szintre, amelyen mindig is működnie kellett volna, hogy fizikailag és szellemileg túljussunk a koronakrízisen.

Mikor jó az immunrendszerünk?

Az emberi szervezetben, a megfelelő immunválasz nagyon sok tényező közreműködésével jön létre. A hagyományos felfogás szerint az immunrendszer a veleszületett és a tanulásra képes, alkalmazkodó immunrendszerből áll, amit, ha megtámad egy vírus, akkor vagy tudunk ellene védekezni, vagy nem. A valóságban az immunrendszer kiegészül a mikrobiommal (bélflóra), az interferon rendszerrel és az idegrendszer immunrendszert moduláló részével is. Ez a szisztéma, ha egészségesek vagyunk, képes megküzdeni a koronavírussal, ahogyan ezt maga az élet is mutatja.

Ha a bio-elektronika oldaláról közelítem meg az immunrendszert, akkor a működtető erő: a szervezet redoxi potenciálja, a vér, a sejt megfelelő elektrontöltöttsége. Ez az elektronpotenciál teszi lehetővé, többek között, a sejtek közötti és a sejten belüli kommunikációt, összefüggésben van a szervek, a sejt mágneses erőterével, gyakorlatilag minden életfunkcióval.

A bio-elektronika az jövő tudománya. A kutatók mérései alapján viszont már tudjuk, hogy minden vírusnak, baktériumnak van egy sajátságos táptalaj minősége (rH2–pH tartománya), amiben élni tud, és ami kedvez a szaporodásának. De ha ez a vírus vagy baktérium olyan táptalajba, „vízközegbe”, sejtbe kerül, ami nem nyújt kedvező feltételeket a szaporodásához, akkor elpusztul. Természetesen szükségünk van hatékony immunrendszerre is, aminek sejtszinten háttere a megfelelő energetika, a megfelelő táptalaj: a víz és tápanyagok.

A cél az, hogy a szervezetünket olyan biológiai környezetté alakítsuk, amiben a sejtjeink jól érzik magukat, és amiben a vírus nem tud szaporodni, hanem elpusztul!

Ezt a gyógyítási lehetőséget fedezte fel gyakorlati úton dr. Max Gerson, ennek a tudományos hátterét dolgozta ki részletesen Dr. Prof. Országh József, és aminek a leírása már magyar nyelven is hozzáférhető „Az éltető víz” című könyvemben. (Megrendelhető: www.tisztaviz-uzlethaz.hu oldalon)

Jelenkorunk problémája, hogy sem az ivóvizünk, sem a táplálékaink nem tartalmazzák azt az elektrontöltöttséget, azt a nyomelem-vitamin tartalmat, amire szükségünk lenne a kiváló biológiai terep létrehozásához. Ma sok ember szervezete (biológiai terepe) olyan állapotban van, ami a kórokozók (a vírus) szaporodásához, a betegség kialakulásához kedvező feltételeket nyújt. Ha kialakul egy fertőzéses állapot, amihez hozzáadódhat egy korábbi gyógyászati beavatkozás vagy a gyógyszeres kezelés információs hatása, akkor ez, a szervezet hibás immunválaszának a lehetőségét is magában hordozza. Nem véletlen, hogy az idősebb, a gyógyszerekkel kezelt korosztály számára veszélyesebb a vírus, mert nekik az alapbetegségeik miatt már eleve gyengébb és kevésbé hatékony lehet az immunrendszerük. (A koronavírus a tüdőszövetekbe fészkeli be magát, és ott készteti a gazdasejtet a vírus termelésére, amire egy hibásan működő, túlreagáló immunrendszer a tüdőt kezdi el támadni, és ezért alakul ki a súlyos tüdőgyulladás. Ez a citokinvihar.)

Megfigyelhető, míg a megfelelő biológiai tereppel rendelkező egyének észre sem veszik a fertőzést (a népesség egyharmada), addig a rosszabb biológiai tereppel rendelkezők elkaphatják a fertőzést, de hatékony immunrendszerük megakadályozza a betegség kialakulását (ők a gyenge tüneteket mutató egyharmad). A rossz biológiai terepű, vagyis a gyenge immunrendszerű emberek lesznek betegek (a statisztika szerinti harmadik egyharmad).

A jó immunrendszer alapja: a kiváló biológiai terep!

A kiváló biológiai terep létrehozásának a lépései

„A rendszeresen moss kezet, és kerüld a tömeget!” felhívás betartása mellett a következők:

  1. Igyunk megfelelő mennyiségű egészséges, tiszta, ha lehet hidrogénnel dúsított vizet!
  2. Egészségesebb az, aki egészségesebben táplálkozik.
  3. Sportolj, menj sétálni, mert nagyon hasznos a mozgás!
  4. A napfény erősíti az immunrendszert.
  5. Aludj megfelelő időben, pihenj eleget, kényeztesd, érezd jól magad!
  6. Érezd magad jól, kerüld a stresszt!
  7. Kerüld el az egészségkárosítókat: a cukrot, az alkoholt, a dohányzást, a drogokat, stb.!
  8. Teremtsünk harmóniát, belső békét, meditáljunk!


Mikor érhet véget a koronavírus járvány?

Általánosan elfogadott, hogy a járvány csak akkor érhet véget, amikor az úgynevezett nyájimmunitást megszereztük. Amikor közösségünk elég számú tagja szerez védettséget a kórokozóval szemben és az kipusztul. Az eddigi járványadatokból kiderült, hogy nem mindenki fogékony a koronavírus betegségre, csak a legyengült, a kevésbé védekezni tudó szervezetű emberek. Ami úgy jöhetett létre, hogy olyan életmódot folytatunk, amely védtelenné tesz bennünket még a viszonylag ártatlan vírusokkal szemben is, s ez az, ami a világméretű korlátozásokat, a gazdaság visszaesését és rengeteg ember nyomorát okozza.

Ma számos ország választotta a vírus terjedésének lelassítására azt a stratégiát, hogy bezárták az iskolákat, munkahelyeket és megtiltották az összejöveteleket. Ennek célja, hogy megelőzzék a járvány nagyobb kitörését, az egészségügyi rendszer elárasztását és a magas számú halálozást. Meddig tarthat ez az állapot? Jenny Harries, angol főtisztiorvos szerint a lezárásnak két-három, sőt akár hat hónapig is érvényben kell maradnia.

De van ezzel kapcsolatosan egy jó hírem! A kutatások feltételezik: a fertőzések valóságos száma sokkal magasabb, mint a hivatalos adatok. Amennyiben ez igaz, akkor az egyes országok sokkal közelebb állhatnak a nyájimmunitáshoz, mint gondolnánk.


Mit tanulhatunk a mai helyzetből?

A járványból nem az a tanulság, hogy fokozzuk az oltóanyagipar kapacitását, és költsünk még többet az egészségügyre, hanem az, hogy éljük életünket tudatosabban és hozzuk létre szervezetünk kiváló biológiai terepét!

A választás, a hatékony immunrendszer, a boldogabb élet, rajtunk múlik!
                                                           
(több infó a vízről a www.tisztaviz-uzlethaz.hu oldalon)

Budapest, 2020. 04. 11.                                                        Dr. Simon László c. egyetemi docens

Vízlágyító meghibásodás és hibakódok

Vízlágyító meghibásodás és hibakódok

A vízlágyító egy olyan vízkezelési berendezés ami a hálózati vízvezetékre felszerelve lágyított vízzel látja el a vízzel érintkező vezetékeket és egyéb hálózatra felszerelt készülékeket. Más szóval, a vízlágyító lágyított vízzel látja el otthonunkat. A vízlágyítóknak az “agya” a vezérlőfej, ami a készülék folyamatait kezeli; bekapcsolja a regenerálást, figyeli a sótartalmat, lezárja a kezeletlen vizet a

Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Életünk minősége Életünk minőségét, a 35 év táján bekövetkező oxidó-redukciós változás, minden vonatkozásban befolyásolja! Nem véletlen, hogy ebben az időszakban szokták befejezni a versenysportot és váltani kevésbé energiaigényes mozgásokra. Pedig csak annyi történik, hogy a szervezetünk kevesebb antioxidást állít elő, mint amire szüksége lenne. Kevesebbet, mint amennyire az egyensúly, a harmónia fenntartásához szükségünk lenne és

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

Sejtjeinkben 2 grammnyi H2-nek H2O-vá válása, oxidációja, 68 000 kalóriát szolgáltat, ami egyike az energiában leggazdagabb reakcióknak. Természetesen a hidrogén nem egyesül rögtön az oxigénnel, mert az egyszerre nagyon sok energiát szolgáltatna, hanem a sejt a hidrogén energiáját lépésről lépésre, a különböző reakciói során szabadítja fel, úgy, hogy az számára optimálisan felhasználható legyen. Ezt a folyamatot

Hogyan előzhetjük meg a betegségek több mint 50%-át? Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Hogyan előzhetjük meg a betegségek több mint 50%-át?...

A betegségek megelőzése tiszta vízzel kezdődik. A legtöbb ember ivóvízként ma csapvizet vagy ásványvizet fogyaszt. Sajnos nem ismert, hogy az elfogyasztott víz vegyi szennyezettsége, magas ásványi anyag tartalma, milyen mértékben játszik közre a magyarok rossz egészségi állapotában. Pasteur korábban úgy fogalmazott: „betegségeink 90%-át megisszuk”. Sokan gondolják, ma jobb a helyzet, pedig a WHO friss jelentése

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

A hidrogén a legkisebb és a leghatékonyabb antioxidáns, ami a sejtek anyagcserélődése során keletkező szabadgyököket hatástalanítja. De mik is azok a szabadgyökök? A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök okozói lehetnek a

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy bármilyen más fertőzéssel szemben?

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy...

Egy angol virológus professzor azt nyilatkozta a magyar televízióban: „Várhatóan a népességünk 70%-a lehet érintett COVID-19-el kapcsolatosan (vagyis elkaphatja a vírust), a fertőzöttek egyharmada várhatóan ezt észre sem veszi, a másik egyharmada enyhe lefolyású megfázásként éli át, és csak a maradék egyharmad lesz beteg. 3-5%-uk bele is halhat.” Mi a megoldás? Mit tehetek? Mi az

Az éltető víz titkai

Az éltető víz titkai

Az életünket segítő, az egészséges, tiszta víz titkai Néha nehéz változtatni azon, ahogy a világot látjuk. Ez a változtatás különösen igaz a fogyasztási szokásainkra, kedvenc ételeinkre és a megszokott ivóvizünkre. Életünkben a víz oly természetes, annyira magától értetődő, hogy fel sem merül, mennyire fontos az életünkben. Folyik a csapból, a zuhanyból, megvesszük a boltban, hajózunk

A víz és a gazdája

A víz és a gazdája

„A legfontosabb amit az olvasó ebben a könyvben talál, az egy reményteljes üzenet arról, hogy a jelenlegi világméretű – sokszor megoldhatatlannak beállított – vízproblémákra igenis van megoldás. Ez nem utópia, ez tudományos kutatásokkal és tapasztalatokkal igazolhatóan járható út. Kedves olvasó! Add a kezed, és nagy szeretettel olyan ajtó elé vezetlek, amely egy fenntartható világra nyílik.

Vízkezelési technológiák

Vízkezelési technológiák

Vízkezelési technológiák   A vízkezelési eljárásoknak számtalan típusa ismert. Beszélhetünk fizikai-, kémiai-, biológiai és ezek ötvözetét alkalmazó vízkezelési technológiákról. Az ivóvizeink szűrésére, tisztítására mely módszereket alkalmazza az általunk használt vízkezelő technológia? Mennyire hatékony eljárás? Ennek járunk ez alkalommal utána.   A vízkezelési eljárást azért alkalmazzák, hogy biztosítsák azokat a minőségi követelményeket, amit az adott vízhasználat

A vízszűrő kancsó működése

A vízszűrő kancsó működése

A vízszűrő kancsó működése   A legelterjedtebb ivóvíztisztítási módszer napjainkban a vízszűrő kancsó használata. Nagyon jó megoldásokat rejt magában, megvannak az előnyei. De ugyanígy hátrányokról is beszélhetünk, ha megnézzük a vízszűrő kancsó működését.   A vízszűrő kancsó működése   Sok fiatal és környezettudatos vállalat keres megoldást arra, hogy a cég alkalmazottai hogyan csökkentenék a megvásárolt

Milyen vízszűrőt vegyek?

Milyen vízszűrőt vegyek?

Milyen vízszűrőt vegyek?   Mindenki, aki vízszűrőt vagy víztisztítót szeretne venni, előtte alaposan utánajár a kérdésnek, hogy melyik készülék számára a legelőnyösebb. Az egyes típusok leírásai rengeteg információt tartalmaznak, amit laikusok nem biztos, hogy azonnal ki tudnak bogozni. Mai bejegyzésünk témája segít eligazodni abban, hogy milyen vízszűrőt érdemes beszerezni.   Milyen előnyökkel jár egy vízszűrő

A víz hatása a szervezetre

A víz hatása a szervezetre

  A víz hatása a szervezetre Az egészségtudatos élet egyik pillére, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vizet fogyasszunk nap mint nap. A sejtek egészséges működéséhez, a jó hidratáltsághoz, a pozitív energiához elengedhetetlen a minőségi víz. Mai blogbejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy a víznek milyen hatásai vannak a szervezetre. A víz az emberi szervezetben Víz

A polifoszfát élettani hatása

A polifoszfát élettani hatása

A polifoszfát élettani hatása   A vegyszeres lerakódásgátlók közé tartozó, foszfát alapú vegyszer a polifoszfát. Használata során burkot képez a kalcium és magnézium ionok köré, így nem rakódnak le a vízvezetékekben vagy a vízvezetékek kimeneti nyílásain, nem tud vízkövesedni a rendszer. A polifoszfát élettani hatásai ma vita tárgyát képzik a tudatos vásárlók körében, mi is

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?   Arról, hogy mekkora a hálózati víznyomás értéke, azért kell beszélni, mert ha hálózati víztisztító berendezést szeretnénk beszereltetni, a vásárlás folyamán az egyik első kérdés az lesz, hogy mekkora víznyomáshoz szeretnénk vásárolni a szűrőt. De sokunknak fogalmunk nincs arról, hogy mi a víznyomás, vagy hol lehet utánakérdezni, hogy mekkora a

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító berendezések

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító...

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító berendezések   Amikor vásárolunk egy új házat, vagy épp építtetünk, mindenképp szeretnénk hosszú távú megoldásokat a házban található berendezések működéséhez, a jövőbeli energiafelhasználás csökkentéséhez, végül, de nem utolsó sorban az egészségünk megőrzéséhez és háztartási gépeink élettartamának növeléséhez. Ennek érdekében érdemes beszereltetni központi vízlágyítót, illetve akár egyéb, kisebb víztisztító készülékeket. Elmondjuk,

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre?

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre?

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre? Azt már tudjuk, hogy ha vízkövesedik a vízforralónk, hogyan szabaduljunk meg a problémától. Évszázadok óta hatásos fegyver a vízkövesedésre a citrom, az ecet, de napjaink innovációja, a vízlágyító eszközök lehetővé teszik, hogy ennél sokkal hatékonyabban óvjuk meg dolgainkat a vízkő okozta károktól. De felmerülhet a kérdés, hogy

A 7-es jelzésű műanyag átka – minden nap találkozhat vele a szervezete

A 7-es jelzésű műanyag átka – minden nap találkozhat...

Ha a műanyagtárolók oldalát, a gyümölcslevek és szószok dobozát, a flakonok alját és ivókulacsokat veszi górcső alá, bizonyára feltűnik néhány jelzés. A PET-palackok jelzései felett gyakorta elsiklunk, miközben minden egyes korty folyadék önmagunk mérgezésére rakhatja rá a gyújtást. A hetes számmal jelölt műanyagok csoportja a rejtélyes műanyagcsoport, mivel pontosan nem lehet meghatározni, hogy milyen alkotóelemekből

Mi köze van egy teknősnek egy korty vízhez, amit épp megiszik?

Mi köze van egy teknősnek egy korty vízhez, amit épp...

Képzeljen el egy környezetvédelmi szakértőt a kenyai tengerparton állva, ahol a szél lágyan és melegen simogatva érinti a bőrét, miközben ő savanyú képet vág, mivel épp egy teknőst enged vissza a vízbe. Három hétig küzdött a teknős életéért, ami során hashajtókkal próbálta meg megszabadítani a gyomrában található hatalmas mennyiségű műanyagtól. Tévedésből ette meg. A teknős

Tiszta Víz Üzletház

A vízszűrő kancsó mit szűr ki?

Csak egy elhatározás és máris teljesülhet a fogadalom 2019. januárjában. A fogadalom lényege, hogy odafigyelünk arra, hogyan bánunk magunkkal, a környezetünkkel. Ehhez első lépésként, egészséges életmód követői leszünk, növeljük a napi folyadékbevitel mennyiségét. Igen, de nem mindegy mivel.   A fogadalom másik része, hogy figyelünk a környezetünkre. Ezt bizony nem tudjuk megtenni, ha az egészség

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.