Betegségeink legnagyobb részét a vegyi szennyezők okozzák

Élettani kutatások

Társadalmunk sok pozitív vívmánya mellett talán sehol sem romlott annyira a helyzet, mint a vizeink minőségének a terén. Környezetünk terhelése, ami felszíni vizeinkben rögtön megjelenik, oly mértékű, hogy nehéz számokkal kifejeznünk. Ha megkíséreljük is, nehéz felismernünk a veszélyt, pedig ma már egészségünk, az életünk ezen múlik.
Pasteur nem is olyan régen mondta: „betegségeink 90 %-át megisszuk”. Ma ezt Amerikában úgy fogalmazzák meg: a halálokok több mint 50%-át a vegyi szennyezők okozzák. (Intergovernmental Forum on Chemical Safety, 1998)

Mindehhez az alábbi kiegészítéseket kell hozzátenni:

  • az átfogóan vizsgált és ismert vegyi anyagok száma alig több mint 2000 (!), de még a kielégítően ismert hatású vegyi anyagok száma sem több mint 60 000;
  • a WHO definíciója szerint minden egyes vegyi anyag potenciális kóroki tényező. Ez azt jelenti, hogy a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több!), mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg az eddig ismert valamennyi emberi megbetegedés ismert kóroki tényezőinek számát.

A leírtak egyértelműen mutatják: ivóvizeink kémiai biztonsága kockázatos. Az ellenőrző hatóságoknak, a környezetvédelmi szerveknek gyakorlatilag nincs ismerete arról, hogy vizeinkben milyen vegyi szennyeződések vannak. Hazai tudósaink ezért minősítették több ízben veszélyesnek a vezetékes víz fogyasztását.
Egészségünk érdeke, hogy önmagunk és családunk biztonságáról megfelelő tisztavíz-forrással minél hamarabb gondoskodjunk.

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

A hidrogén a legkisebb és a leghatékonyabb antioxidáns, ami a sejtek anyagcserélődése során keletkező szabadgyököket hatástalanítja. De mik is azok a szabadgyökök? A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök okozói lehetnek a

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy bármilyen más fertőzéssel szemben?

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy...

Egy angol virológus professzor azt nyilatkozta a magyar televízióban: „Várhatóan a népességünk 70%-a lehet érintett COVID-19-el kapcsolatosan (vagyis elkaphatja a vírust), a fertőzöttek egyharmada várhatóan ezt észre sem veszi, a másik egyharmada enyhe lefolyású megfázásként éli át, és csak a maradék egyharmad lesz beteg. 3-5%-uk bele is halhat.” Mi a megoldás? Mit tehetek? Mi az

Tiszta Víz Üzletház

Miben változtak meg az élet feltételei Földünkön?

Az iskolában tanítják, hogy mi szükséges az élethez. Napfény, levegő, víz, táplálék és az optimális körülmények vagy környezet együttesen teremtik meg életünk külső feltételeit. Ha megvizsgáljuk, bolygónkon miben változtak meg az elmúlt 100 év alatt ezek a feltételek, megdöbbenhetünk! Szembetűnő életkörülményeink, életminőségünk romlása. Pedig a folyamatnak nincs vége. Nézzük át együtt, milyen változásnak vagyunk részesei!

Tiszta Víz Üzletház

A “kék bolygó” az otthonunk!

Vigyázunk rá? Mit adunk át gyermekeinknek és a többi élőlénynek? A víz körforgása: a Nap hatására percenként kb. 1 milliárd m3 (fél Balatonnyi víztömeg) párolog el a tengerekből. Felhőkké alakul, majd a szél a szárazföld felé fújja, ahol a hegyeknél történő hirtelen emelkedéstől lehűl, a párából kicsapódnak a vízcseppek és lehullnak a földre. Az esőcseppek

Tiszta Víz Üzletház

Betegségeink legnagyobb részét a vegyi szennyezők...

Társadalmunk sok pozitív vívmánya mellett talán sehol sem romlott annyira a helyzet, mint a vizeink minőségének a terén. Környezetünk terhelése, ami felszíni vizeinkben rögtön megjelenik, oly mértékű, hogy nehéz számokkal kifejeznünk. Ha megkíséreljük is, nehéz felismernünk a veszélyt, pedig ma már egészségünk, az életünk ezen múlik. Pasteur nem is olyan régen mondta: „betegségeink 90 %-át

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.