A titokzatos H2O

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)
A vízmolekula szerkezete

Ha a víz élő voltát szeretnénk megérteni, akkor el kell mélyednünk a formarezonancia szabályaiban, értelmeznünk szükséges a hierarchikus kooperációt (bolygók, elemek, rezgések, testek egymásra hatását), és nem nélkülözhetjük a víz fizikai, kémiai és biológiai alaptulajdonságainak ismeretét.

Fluktuáló jelenségek

Dr. Giorgo Piccardi professzor (Firenze) ismert vízkutató a XX. század közepén munkálkodott. Számos tudományos közleményben hívta fel a figyelmet a fluktuáló jelenségekre. Kijelentette: „sok olyan jelenség található a Földön, amelynek mérési eredményei látszólag teljesen azonos vizsgálati körülmények között, a leggondosabb mérési módszerek ellenére is a hibahatárokat messzemenően meghaladóan ingadoznak”.

A víz tulajdonságait jelentősen befolyásolják a földi és a földön kívüli elektromágneses terek, a Napfolt-tevékenységek, valamint a Hold ciklusai. A víz folyamatosan együttműködik (kooperál) a külső és a környezetében lévő terekkel, s szinte percről percre változtatja tulajdonságait.

A vízkutatók sokáig keresték: mi teszi a vizet alkalmassá, hogy tulajdonságát megváltoztassa és szinte minden, a környezetében lezajló eseményre reagáljon?

A vízmolekula szerkezete

“A vízmolekula, ahogy azt képlete (H2O) is elárulja, két hidrogén- és egy oxigénatomból áll. A hidrogén a legegyszerűbb atom, ami csak létezik. Egy egységnyi pozitív töltés (proton) középpont körül kering (rezeg) egy egységnyi negatív töltés (elektron) úgy, hogy az a tér tetszőleges pontján bármelyik pillanatban előfordulhat. Ha gondolatban ugyanarra a fotópapírra egymás után nagyon sok fényképet készítünk a hidrogénatomról, azt láthatjuk, hogy a proton közvetlen közelében az elektron nagyon gyakran fordul elő, míg tőle távolodva egyre ritkábban.

Az oxigénatom ennél lényegesen bonyolultabb. Atommagjában 8 pozitív töltés-proton mellett – általában – 8 semleges neutron található. Az elektronburok 8 negatív töltés-elektront tartalmaz. Ebből kettő a hidrogénnél megismerthez hasonló pályán helyezkedik el, a maradék hat az atommagtól távolabb, bonyolultabb geometriájú pályákon található. Közülük 4 elektron két nem kötő elektronpárt hoz létre. A másik kettő pedig a hidrogének egy-egy elektronjával két kötő elektron-párrá alakul.” (Dr. Szász)

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.