Vas, mangán, nitrát-és arzénmentesítő berendezések

Leírás

Vas, mangán, nitrát- és arzénmentesítő berendezések

Pyrolox, Birm, Ecomix és Greensand töltetű vas, mangán, nitrát- és arzénmentesítő berendezések

Cégünk egyedi igények alapján háztartási és ipari vízkezelők beszerelését, telepítését, üzembe helyezését, szervizelését és javítását is vállalja.

Háztartási és ipari méretű felhasználásra egyaránt tudunk berendezést ajánlani, akár fúrt kutak és esővízgyűjtők vízkezelésének esetén is.

Berendezéseink sajátos felépítése lehetővé teszi különféle töltetek használatát:

  • BIRM
  • Ecomix
  • Green sand
  • Pyrolox

így alkalmassá tehetőek vas-, mangán-, ammónia-, vízkő-, nitrát- és arzénmentesítésre is.

BIRM: Vastalanító szűrőtöltet.A Birm szűrőtöltet oldhatatlan és nagy előnye, hogy semmilyen vegyszert nem kell a vízhez adagolni. A katalizálás útján képződő vegyületek megkötődnek a szűrőanyagon, ahonnan egyszerű visszamosással eltávolíthatók. Fontos: A víz nem tartalmazhat  kénhidrogént, olajszennyeződést vagy 0,5 mg/l-nél több klórt.

Ecomix: Vízlágyító, ammónia-, vas- és mangánmentesítő szűrőtöltet. A szűrőanyag a szerves szennyezőket is kiszűri a vízből. A töltet a vízlágyító berendezésekhez hasonlóan sóval regenerálható.
A szűrési folyamat végén teljesen lágy vizet kapunk, amely a jelenlegi ivóvízszabvány szerint nem alkalmas fogyasztásra, de egy visszasózó patron segítségével kalcium és magnézium ionokat juttathatunk a vízbe,  ihatóvá téve azt.
Ha a vizet nem fogyasztásra szánjuk, az Ecomix töltet fenntartások nélkül alkalmazható.

Green sand (zöldhomok): Vas-, arzén- és mangánmentesítő szűrőtöltet. Glaukonit zöldhomokból készített fekete színű szűrőanyag. A töltet vas, mangán, kénhidrogén és arzén eltávolítására használható. A zöldhomoknak saját oxidációs kapacitása van, külső oxidálószer hozzáadása nélkül is képes oxidálni a kiszűrendő anyagokat. Kálium-permanganátos regenerálással lehet a kimerült oxidációs kapacitást helyreállítani.

Pyrolox: Vas- és mangánmentesítő szűrőtöltet.A Pyrolox nagy tisztaságú, természetes mangán-dioxidból készült szűrőanyag. A víz természetes oxigéntartalmát, vagy hozzáadott oxidálószert alkalmazva a vízben jól oldódó vas és mangán vegyületeket átalakítja, és kiszűri. Az oxidálószer lehet klór, levegő, kálium-permanganát, ózon.

Fontos: A végleges árajánlathoz fél évnél nem régebbi vízvizsgálati jegyzőkönyv szükséges!

Cégünk egyedi igények alapján,háztartási vízkezelők és nagy teljesítményű, ipari berendezések gyártását és beüzemelését is vállalja, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk telefonon vagy e-mailben és kérjen árajánlatot!

Elérhetőségeink:

Elérhetőségek