Louis-Claude Vincent: Milyen a jó ivóvíz?
Milyen a jó ivóvíz?
Louis-Claude Vincent (1906-1988): a Párizsi egyetem antropológiai professzora, az első hidrológus, aki 13 évig foglalkozott vízkutatással
A jó ivóvíz Vincent szerint: “az ásványi anyagokban szegény, enyhén sós, kissé oxidált víz, amelynek nagy az elektronikus ellenállása.” Kutatásai szerint a túlásványosított víz besűrűsíti a vérünket. A fölös ásványi anyagok lerakódnak az ereinkben, vénáinkban, a vesében, epében, stb., ami trombózishoz, rákhoz esetleg szívinfarktushoz vezethet. Ő annak idején az reverz-ozmózisos vagy desztillált víz fogyasztását ajánlotta.
Vincent elméletét az orvosi gyakorlatban Dr. Morrell alkalmazta, és továbbfejlesztve kidolgozta a különböző vezetőképesség és ellenállás értékek hatását az emberi szervezetre:
Szervezetre való hatás | µS/cm | Ohm |
nagyon jó, méregtelenítő hatás | 50 – 89 | 20.000 – 12.500 |
jó, méregtelenítő hatás | 90 – 129 | 11.111 – 7.692 |
kielégítő | 130 – 199 | 7.143 – 6.000 |
nincs pozitív hatása | 200 – 299 | 4.000 – 5.000 |
inkább káros | 300 – 499 | 3.333 – 2.000 |
rossz | 500 – 1299 | 1.200 – 600 |
nagyon káros | 1300 – 1500 | 666 – 769 |
Összehasonlításul a nagyvárosi csapvíz értékei:
Jellemző |
Érték |
pH | 7,9 |
rH2 | 34 |
ellenállás | 1670 Ohm |
energiaérték | 178,9 μW |
Milyen a jó ivóvíz tehát?
Mindez azt jelenti, hogy a csapból nyerhető vizeink az “inkább káros” és a “rossz” kategóriába esnek!
Amennyiben bármilyen kérdés merül fel Önben a víztisztító berendezésekkel kapcsolatban, úgy kollégáink szívesen állnak rendelkezésére elérhetőségeink egyikén!