Miből veszi fel szervezetünk az ásványi anyagokat?

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)

Miből veszi fel szervezetünk az ásványi anyagokat?

Részlet: Dr. med. Alois Riedler: A vízlény – az ember

Az ivóvíznek nem feladata, hogy elássa szervezetünket ásványi anyagokkal, mint azt az isotonikos ital-gyártók állítják. Igaz, hogy a szervetlen ásványi anyagok valóban bejutnak a vérkörünkbe, de nem a sejtjeinkbe, mert a sejtplazma falánál kizárólag az ásványi anyag fizikai minőségétől függ a bejutás.
A bejutás szempontjából döntő: milyen szerves szállító kötötte meg az ásványi anyagot.

Az ásványi anyagok szerves megkötése a növényekben történik meg. Kizárólag a növények által megkötött formában tudnak tápanyagként szolgálni az ásványi anyagok.

Zöldség-gyümölcsSzervezetünk kizárólag szervesen kötött formában, pl. aminosavakkal megkötve tudja felvenni az ásványi anyagokat. Ilyen formában találhatók az ásványi anyagok a növényekben, a gyümölcsökben és a zöldségekben.  Azok az ásványi sók azonban, amelyek technikai, élvezeti vagy tartósítási okokból utólagosan lettek hozzáadva az élelmiszerekhez, azok szervetlen formájúak, és – egy bizonyos mennyiség fölött – károsak a szervezetünkre. A gyógyszeripar például ebből az okból kifolyólag köti meg az ásványi anyagokat olyan szerves anyagokkal, mint a citrat, glukoz, orotat, stb. Ezáltal erősen fokozható az ásványi anyagok bio-előfordulása. A bio-előfordulás azt mutatja, hogy a szervezetünkbe bevitt anyag valóban, igazolhatóan beépül szövetjeinkbe. Szervezetünk ásványianyag-igénye legjobban a feldolgozatlan, fel nem hevített gyümölcsökből, zöldségekből, salátákból és tejtermékekből telíthető.”

Miből veszi fel tehát szervezetünk az ásványi anyagokat? Együnk sok-sok zöldséget és gyümölcsöt! A hőkezelés tönkreteszi az enzimeket, így fontos hogy leginkább nyersen fogyasszuk őket!

Amennyiben kérdése van, kollégáink szívesen segítenek Önnek elérhetőségeink egyikén!

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.