Egyenes idom 3/8″ Quick x 3/8″ Quick

490Ft

386 Ft + ÁFA

490Ft
386Ft + ÁFA
Cikkszám: 117 Címkék: , , ,

Leírás

Egyenes idom 3/8″ Quick x 3/8″ Quick

 

Víztisztító berendezéshez tartozó alkatrész, amely 3/8″ quick és 3/8″ quick csatlakozásokkal rendelkezik.

Amennyiben szeretne több információt olvasni a fordított ozmózis rendszeréről, erre a linkre kattintva megteheti: http://www.tisztaviz-uzlethaz.hu/a-forditott-ozmozis-mukodesi-alapelve/

Mi a fordított ozmózis (RO) eredete?

Az ozmózis jelenségét a természetben is megfigyelhetjük. Amikor a növények felszívják a vizet a talajból, akkor tulajdonképpen a sejtfaluk ozmózis membránként működik, azaz a folyadék a nagyobb koncentrációjú tér felé áramlik.

Szervezetünk, vesénk, sejtjeink is az ozmózis-elvet használják az anyagcsere és a kiválasztás folyamatainál.

A fordított ozmózis a természetes ozmotikus áramlás megfordítása. Egy víztisztító rendszerben nem az a cél, hogy a sókat tartalmazó oldatot felhígítsuk, hanem hogy a tiszta vizet elválasszuk a sóktól és a szennyeződésektől. Ha megfordítjuk a természetes ozmotikus áramlást, akkor a nyomás miatt a sós oldatból kell a tiszta víznek a membránon keresztül az ellenkező irányba áramolnia. Ezt a folyamatot nevezzük FORDÍTOTT OZMÓZISNAK. A módszer segítségével tömény oldatból tudunk tiszta vizet előállítani úgy, hogy kiszűrjük a sókat és egyéb szennyeződéseket.

A fordított ozmózis technológiáját először a haditengerészetnél használták a sós tengervízből történő ivóvíz előállítására. A nyugati világban régóta elterjedt, mint háztartási ivóvíztisztítási technológia is, de ma már a Közel-Kelet tehetősebb országai is így nyerik ivóvizüket a tengerből, sőt, Ázsiában már megjelentek a palackozott RO (Reverse Osmosis) ivóvizek is.

A fordított ozmózis az úgynevezett hiperszűrési technológiákhoz tartozik, és egyre jobban elterjed a vegyipari folyamatokban, a kozmetikai- és gyógyszeriparban és olyan más helyeken, ahol nagyon nagy tisztaságú víz biztosítása szükséges.

Részlet: wikipedia

További információk

Tömeg - kg
Méretek - × - × - cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Egyenes idom 3/8″ Quick x 3/8″ Quick” értékelése elsőként