A nitrites vizek mennyire blokkolják az oxigén felvételét?

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)

A nitrites vizek mennyire blokkolják az oxigén felvételét?

Részlet: Dr. med. Alois Riedler: A vízlény – az ember

“Tudjuk, hogy a nitrát komoly problémát jelent számunkra. A nitrát a mezőgazdasági termelés révén nagy mennyiségben épül be a talajba, majd később, a talajvízben újra felbukkan. A gyomrunk savas környezetében a nitrátból átalakul nitritté, és a táplálékunk fehérjéivel együtt nitrozaminokat képez. Ezek a nitrozaminosavak a legveszélyesebb rákkeltő anyagok közé tartoznak.”

A nitrites vizek hatása:

Szennyezett víz“A nitrozaminosavak gyomor- vagy húgyhólyagrákot okoznak, mert a méreg a húgyhólyagunkba szállítódik, és ott tárolódik. A nitrozaminosavak a csecsemők számára a legveszélyesebbek. Magas nitrátérték esetén úgynevezett kékülés, oxigénhiány lép fel a csecsemőknél, ugyanis a nitrogén beépül vérük színtestei közé. A felnőttekkel szemben a csecsemőknél még nem alakult ki védekezőmechanizmus a beépülés ellen. Hogy egy csecsemő bekékül-e, azt hamar észre lehet venni, meglehet azonban, hogy ekkor már az esetek túlnyomó részében későn. A felnőttek esetében azonban nem észlelhetők azonnal a nitrozaminosavak jelenléte. Kb. 20-30 évig tart, mire hatásuk érezhetővé válik.”

A nitrit ellen érdemes víztisztítóval védekeznünk.

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.