Hogyan működik a fordított ozmózis rendszer az RO készülékeknél?

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)

Hogyan működik a fordított ozmózis rendszer az RO készülékeknél?

Az ozmózis-elv az élő szervezetek egyik alapvető működési elve, amit felhasználhatunk a víztisztításra vagy vegyi anyagok kezelésére.
Ozmózis-elv:
 a hígabb oldatból a sűrűbb felé igyekszik a folyadék a féligáteresztő membránon (sejtfalon) keresztül. A folyamat nyomás hatására megfordul (=fordított ozmózis), és létrehozhatjuk vele a “hígabb”, tisztább oldatot: a tisztított vizet.

Az ozmózis elvét használjuk fel víztisztításra, vegyi anyagok kezelésére az ipari folyamatokban. Ha kettéválasztunk vizes oldatokat egy membránnal, akkor az alacsony koncentrációjú oldat felől a magasabb koncentrációjú oldat felé kezd el áramlani a folyadék. Létrejön az ozmotikus nyomás, és ezzel méregtelenítenek a sejtjeink. Az áramlás megállítható, sőt meg is fordítható, ha növeljük a nyomást a magasabb koncentrációjú oldat oldalán. Ez a fordított ozmózis. A fordított ozmózis-membrán a legfontosabb egysége az RO vízszűrő berendezésnek.

RO 102 Családi víztisztító készülék

A rendszer általában négy fő egységre tagolódik:
Poharas szűrőkészlet

  1. A rendszer első fokozata – ténylegesen a víztisztító védelmi rendszere –  a három előszűrőből álló szűrő egység:
  • 5 mikronos PP (polipropilén) előszűrőből, amely kiszűri a lebegő szennyeződéseket, mint a por, rozsda, föld, stb.;
  • aktív szén ezüsttel impregnált előszűrőből, amely megköti a klórt és az egyéb szennyeződéseket;
  • 1 mikronos PP (polipropilén) utószűrőből, amely az első két előszűrőn átjutott                                       szennyeződéseket képes kiszűrni az áteresztőképességének megfelelően.

 

  1. A második fokozat, a fordított ozmózis-membrán, amely 1/10.000 mikron áteresztőképességével a vízszűrő leglényegesebb eleme. Mechanikai úton távolítja el a vízben oldott vegyi és biológiai szennyeződések kb. 95%-át. A víztisztítás gyakorlatilag itt történik.

 

 

Utószénszűrő - Szűrő quick C.T.O.3. A szűrés harmadik fokozatában a víz – közvetlenül a fogyasztás előtt – egy utószénszűrőn halad keresztül, és ez a szűrő köti meg az RO-membránon esetlegesen átjutott oldott anyagokat (gázokat), a tiszta vizet kellemesebb ízűvé teszi, valamint antibakteriális hatásával tisztán tartja az RO utáni tiszta vizet.

 

4. Beépítéskor a fogyasztás megkezdése előtt a megrendelő kérésének                                                                  megfelelően további kiegészítő modulokkal tudjuk a berendezést                                                                    kiegészíteni:

energetizáló biokerámia egység 4in1

  • Visszasózó patronnal
  • UV lámpával (Philips Germicide Light Water Filter)
  • Energetizáló egységgel

Amire igazán szükségünk lehet, az az energetizálás! Ebben a vonatkozásban is több lehetőség közül választhatunk. A rendszerre közvetlenül köthető a négylépcsős PI technikához hasonló modul, vagy választhatjuk az UMH rendszert, amely piramistechnikával, hegyikristállyal, örvényárammal, arannyal, ezüsttel és bioinformált golyócskákkal                                                                         harmonizálja a vizet.

A működés folyamatossága a bejövő víz minőségétől függő időszakos szerviz elvégzésével biztosítható.

Bármilyen kérdésre kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre elérhetőségeink egyikén!

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.