Vezetékes vizeink problémái

Vizeinkről

Ma ivóvizünket mélyfúrású kutakból vagy azokból a folyókból nyerjük, amibe a szennyvizeinket is engedjük. Sajnos, a különböző tisztítási műveletek ellenére, egyik sem az a vízminőség, amire szervezetünknek szüksége lenne. Csapvizünk további hátránya, hogy a fertőtlenítés miatt klórral kezelik. A klór idegméreg, arra szolgál, hogy a vízben lévő „élő mikroszervezeteket”, baktériumokat megölje. Vajon a fogyasztói gondolnak-e arra, hogy a bélrendszerünkben több mint kétkilónyi emésztésünket segítő, szervezetbarát baktérium is található, és mi magunk is egy élő szervezet vagyunk? Homokba dughatjuk a fejünket, hogy ne lássuk az igazságot, de badarság azt hinnünk, hogyha ilyen vizet iszunk, akkor a klór nem lesz ránk hatással.

A miskolci Ökológai Intézet az egyik cikkében „csendes gyilkosnak” nevezi a klórt, mert néhány, az ivóvízben található vegyülete olyannyira agresszív, amely képes az emberi sejtek örökítőanyagaihoz (DNS, RNS) kapcsolódva mutációkat is előidézni. Az eredmény: a nyelőcső-, gége-, végbél-, tüdőrák, a Hodgkin-kór és a szívbetegségek megnövekedett kockázata.

VízkőA csapvizünk a klór mellett egyéb szennyeződéseket is tartalmazhat: toxikus fémeket, szerves mikroszennyezőket, fenolvegyületeket, növényvédő szereket, gyógyszerszármazékokat, stb. Az ÁNTSZ csak néhány tucat idegenanyag mennyiségét vizsgálja az ivóvíz-szabvány alapján, a mindegy 130.000 lehetséges szennyeződés közül. Sajnos egy komolyabb vízelemzés költsége meghaladja az egymillió forintot! Könnyen beláthatjuk, hogy ehhez az ÁNTSZ-nek sem eszköze, sem forrása nincsen.
Egy példa: a Növényvédelmi Kutatóintézet erre akkreditált laboratóriumokkal végzett egyik vizsgálata szerint, melyet a Verőcei Polgármesteri Hivatal által felügyelt váci vízmű (DMRV) Vác és Verőce közötti Duna-kútja vizében az összes növényvédőszer vonatkozásában mért, sokszorosan haladta meg a megtűrt maximális koncentrációt.

Amit ma hivatalosan a számvevőszék közzététele alapján tudhatunk hogy például nem is olyan régen, 1995-ben országos átlagban a vízminták 43 %-a, a vízművek ivóvízmintáinak átlagosan 40 %-a nem felelt meg az ivóvíz-minőségi szabványnak. A legrosszabb helyzetű megyékben ez az arány a vízművek mintáinál 60 % feletti volt! Fontos tudnunk azt is, hogy ezek a vizsgálatok a lehetséges szennyezőből csak 12-14 jelenlétét és mennyiségét vizsgálták. Tudjuk, hogy „folyóink vízminősége az utóbbi évtizedek alatt jelentősen romlott”, ezért a folyók vizéből nyert vezetékes ivóvizünk is szennyezettebbé vált. Szakértők írják: „a Duna vize mire Budapestre ér, előttünk valamire már nyolcszor felhasználták”. Vajon mire figyelmeztetnek az újra és újra kirobbanó vízbotrányok (Esztergom, Dunabogdány, Miskolc, Nagytőke, Balatonfüred, stb.)?

Tiszta Víz Üzletház

Hogyan lehet érzékelni a csapvíz és az energetizált,...

Kóstoljuk meg! Ha letisztult az íz-érzékelésünk, akkor nagyon markáns különbséget érzünk az energetizált, tiszta víz és csapvíz között. A tisztított víz lágyabb, kellemesebb ízű! Ha energetizálva is van, akkor az íze markánsabb, mélyebb tónusú, itatja magát. Az igazi különbség abban rejlik, hogy nem sokkal az első pohár tiszta víz elfogyasztása után érezzük, hogy jól esett,

Tiszta Víz Üzletház

Miért érdemes a reverz ozmózis-technikát választani?

Tiszta víz a sejtnek = egészség a szervezetnek   Miért érdemes a reverz ozmózis-technikát választani? Saját egészségünk, családunk, állataink és növényeink érdekében. Az alacsony ásványianyag-tartalmú víz az élő szervezetek utcaseprője, sejtépítésük, vízháztartásuk és kiválasztásuk alapja. A fordított ozmózis (RO) rendszerű szűréstechnika a világon fellelhető legjobb módszer, 1960–óta használja a NASA, az USA Haditengerészete és 30

Tiszta Víz Üzletház

Milyen szennyeződéseket távolít el a fordított...

Az RO-rendszer egyik előszűrője egy szénszűrő, amely a szerves vegyületek egy részét megköti, és ezzel védi az RO-membránt. Ebbe beletartoznak a THM-ek (kloroform), DBCP, (lindane), TCE-k (trichloroetilén), PCE-k (tetrachloroetilén), széntetraklorid klorin (carbon tetrachloride chlorine). Az Osmonics TFM membrán szűrési hatékonyságát reprezentálja a General Elektric Water Technologies-hez tartozó Osmonics gyár mérési jegyzőkönyve:   Bejövő víz értékei

Tiszta Víz Üzletház

Mit szűrnek ki a vízből a berendezéseink?

OTH engedélyszámunk: 4215-3/2007 Természetesen vannak különbségek a különböző gyártók által készített RO-membránok között. Mi a világ egyik legismertebb, a „GE Water Technologies” GE Osmonics membránjaival szállítjuk a gépeinket. Az RO-membránok szűrési hatékonysága a gyári adatok alapján: Az RO-szűrőbe beérkező (INFLUENT) és a tisztított (RESULT) víz adatai közötti különbség szemlélteti, a membrán tisztítási %-át (REJECTION). Az

Tiszta Víz Üzletház

Vezetékes vizeink problémái

Ma ivóvizünket mélyfúrású kutakból vagy azokból a folyókból nyerjük, amibe a szennyvizeinket is engedjük. Sajnos, a különböző tisztítási műveletek ellenére, egyik sem az a vízminőség, amire szervezetünknek szüksége lenne. Csapvizünk további hátránya, hogy a fertőtlenítés miatt klórral kezelik. A klór idegméreg, arra szolgál, hogy a vízben lévő „élő mikroszervezeteket”, baktériumokat megölje. Vajon a fogyasztói gondolnak-e

Tiszta Víz Üzletház

Ásványvizeink az egészségünket szolgálják?

Mi a szerves és a szervetlen ásványi anyagok közötti különbség? Napi gyakorlatunk, hogy a vezetékes víz „rossz íze” miatt ásványvizeket iszunk. Ízük ugyan jobb, de sok ásványi anyagot tartalmaznak, amit ugyan a közvélemény egészségesnek tart, de közben olyan anyagok kerülhetnek szervezetünkbe, amelyek alapul szolgálhatnak betegségek kialakulásának. A kutatások azt mutatják: a magas ásványanyag-tartalmú víz az ozmotikus

Tiszta Víz Üzletház

Ásványvíz vagy tisztított víz?

Az utóbbi időben egyre többet hallunk arról, hogy van-e értelme a házi víztisztító berendezéseknek, hiszen a boltok polcain széles termékpaletta van az ásványvizekből. Ma a szakemberek véleményét is megosztja az ásványvizekkel bevitt ásványi anyagok szerepe, ezért vizsgáljuk meg egy másfajta megközelítésből. Az összegyűjtött információk saját véleményünket tükrözik. Vele egyetérteni, elfogadni nem szükséges. Mi úgy gondoljuk:

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.