Víztakarékos csapbetét készlet – RCM Basic

7.500Ft

Leírás

Víztakarékos csapbetét készlet

Az energiatakarékos vízadagolók alkalmazásával jelentős mennyiségű ivóvizet és energiát takaríthatunk meg.

A víztakarékos csapbetét készlet tartalma:

  • 1 db konyhai csapbetét
  • 1 db mosdó csapbetét
  • 1 db zuhanyzóbetét
  • 1 db szerelőkulcs

Felszerelésük egyszerű, a meglévő csapokat könnyedén víztakarékossá alakíthatjuk: a jelenlegi csapvégszűrő helyére kell beszerelni. Ezáltal a költségcsökkentésen túl a csap használata is komfortosabbá, kényelmesebbé válik.

Német minőség, precizitás, hosszú távú költségcsökkentés!

 

Egy négy fős család átlagos napi vízfogyasztása 600 liter, mely energiatakarékos adagolókkal átlagosan 30%-kal csökkenthető, budapesti vízdíjjal számolva ez éves szinten 44 ezer forint megtakarítást eredményez, mely 7-15 ezer forintos beruházással elérhető.

Energiatakarékos vízadagoló

csapoknál 12-15 liter/perc helyett ➥  1,7 – 5 liter/perc

zuhanynál 13-20 liter/perc helyett ➥ 7 – 9 liter/perc

vízmennyiség  elegendő  ideális  komfortérzet mellett.

Vízmegtakarítás egy-egy csapon, zuhanyzón: 40 – 80%

Az RC Mannesmann német minőségi víztakarékos termékekre 5 év garanciát biztosítunk.

 

POZITÍV JÁRULÉKOS HATÁSOK

 Kevesebb elfolyó szennyvízzel védi a környezetet, a jelentősen kisebb mennyiségű vízmelegítés következményeként pedig csökken a CO2 kibocsátás és arányosan a vízmelegítésre használt gáz- és villanyenergia számla is.

Víznyomástól független vízadagolóink alkalmazásával az épület egészének vízfelhasználása kiegyensúlyozottabbá, komfortosabbá  válik:

1. Megszűnik a többemeletes épületeknél, hogy az egyidejű használat során a felső szintekre kevés víz jut;

2. Megszűnik az átfolyás mennyiségének változása az azonos csőrendszerrel sorba kötött kifolyókon, akkor is, ha növeljük az üzemben lévő kifolyók számát;

3. Megszűnik a használat közbeni hirtelen nyomáscsökkenés és drasztikus vízhőmérséklet-ingadozás, ha újabb és újabb csapokat nyitnak meg.

Mi a szervezetünkbe bevitt víz feladata?

A víznek feladatai vannak, amelyek közül a legfontosabb, hogy megfelelő ozmotikus nyomást tartson sejtjeinkben, és fenntartsa a teljes anyagcserét. Ehhez jön még a felvett élelmiszerek sejtekhez való szállítása és az emberi szervezet számára nem hasznosítható anyagok továbbszállítása, azaz a salaktalanítás.

A víznek nem feladata (vagy alig), hogy ellássa szervezetünket ásványokkal vagy nyomelemekkel, különösen azért nem, mert a vízben található ásványi sók illetve nyomelemek olyan formában vannak jelen, hogy nem képesek fordulni a polarizált fényre. Enélkül a tulajdonság (fordulás) nélkül nem képesek, vagy csak elhanyagolható mennyiségben képesek behatolni a sejtplazmába. Plazmán kívül maradásuk megnövekedett ozmotikus nyomást okoz a sejtplazmán kívül, a sejtplazmán belül pedig vízhiányt és csökkentett nyomást. Ha a sejtbeli egyensúly felborul, számos betegség tanúi lehetünk, amelyek között felmerülhetnek rákos és a szív-vérkeringési megbetegedések is.

Ha többet szeretne tudni arról hogyan tud otthonában vizet spórolni, az alábbi linken nyerhet információt: http://www.tisztaviz-uzlethaz.hu/hogyan-sporoljon-vizfogyasztason/

További információk

Tömeg - kg
Méretek - × - × - cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Víztakarékos csapbetét készlet – RCM Basic” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…