UV lámpa szett 55W – 2×2 pólusú izzó

75.000Ft

59 055 Ft + ÁFA

Az UV lámpa elpusztítja a vízben lévő vírusok és baktériumok jelentős részét.

Az UV lámpa a kezelt víz hőmérsékletét növeli!

75.000Ft
59.055Ft + ÁFA
Cikkszám: UV Lamp_55W Címkék: , , , ,

Leírás

UV csírátlanító lámpa – 55W

Philips

 

Az UV lámpa elpusztítja a vízben lévő vírusok és baktériumok jelentős részét, valamint meggátolja azok elszaporodását.

Az UV lámpa a kezelt víz hőmérsékletét növeli!

Szükséges lehet pl. fúrt kutak vízének ivásra és főzésre történő felhasználásakor, vízminőségtől függően.

UV csírátlanító lámpa – 55W tulajdonságai:

Méretei (hossz; átmérő) mm: 1100; 63

1 db izzóval, 55 W

Átfolyás: 2800 liter/óra

Csatlakozás: 3/4″

Működése: Az ultraibolya sugárzás  254 nm hullámhossza jelentős fertőtlenítő hatással rendelkezik, ez fizikai úton hatástalanítja a mikroorganizmusokat. Egészségre ártalmas anyagok a használata során nem keletkeznek.

A baktériumok, vírusok, gombák elszaporodásukkal biológiai lerakódásokat hoznak létre, amelyek fertőzési gócponttá válhatnak ezzel jelentősen tudják rontani a víz minőségét és ízét. Ezeknek a vízben lévő mikroorganizmusoknak több mint 99%-át elpusztítja az UV fény.

MI VAN A CSAPVÍZBEN VALÓJÁBAN?

A csapvíz összetételének témája egy örök kérdéskört hordoz magában, hiszen rengeteg kutatás és vélemény született meg ezzel kapcsolatban a pozitív és negatív oldalon egyaránt. Az ivóvizet olyan mélyfúrású kutakból, illetve folyókból nyerjük, amelyekbe szennyvizeinket is engedjük.  Nemcsak az általunk használt víz kerül vissza, de olyan további káros anyagok is rontják a víz minőségét, mint például:

  • a mezőgazdaságban használatos szerek, amelyek a talajvízbe kerülve szennyezik a vizet,
  • a különböző káros anyagok (nitrogén-oxidok, kén-dioxid) levegőbe jutása révén szennyezik az esővizet, amely csapadék formájában kerül vissza a folyókba, tengerekbe, óceánokba,
  • a gyárak melléktermékei, amelyek szűrés nélkül kerülnek vissza vizeinkbe,
  • a háztartási hulladékok, amelyek vízbe öntve okozhatnak kárt annak minőségében,
  • valamint a kőolaj és annak maradványai, amely a víz felszínén egy réteget képezve elzárja a napfényt a vízben élő élőlényektől, ezzel megakadályozva azok gázcseréjét.

Vizeink szennyezésével nemcsak a saját környezetünket, de az élővilágot és egészségünket is károsítjuk. Ide tartozik minden olyan tevékenység (legtöbbször emberi beavatkozás), amely fizikai, kémiai, biológiai, bakteriológiai, illetve radiológiai tulajdonságában csökkenti vagy megszünteti a víz emberi fogyasztásra való alkalmasságát. Az imént említett tények csak töredékei azoknak az anyagoknak, amelyek szennyezik a vizet.

Bár rengeteg tisztítási mechanizmuson megy keresztül a víz, amíg eljut az Ön otthonába, azonban ez még mindig nem az a minőség, amire valóban szüksége van szervezetének.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„UV lámpa szett 55W – 2×2 pólusú izzó” értékelése elsőként