Tiszta só 1 kg

990Ft

780 Ft + ÁFA

A standard kiszállítási díj 3 kg sóra vonatkozik. Amennyiben nagyobb mennyiségű sót szeretne rendelni, vagy személyesen veheti át üzletünkben, vagy a következő egyedi szállítási költségeket alkalmazzuk:

1-3 kg között: 1800 Ft

4-10 kg között: 2600 Ft

11-20 kg között: 3500 Ft

20 felett: 4000 Ft

A 20.000 Ft feletti ingyenes szállítási költség a tiszta só esetében nem érvényes. GLS csomagpontra történő szállítás esetén is a fenti szállítási költség érvényes.

990Ft
780Ft + ÁFA
Címkék: , ,

Leírás

Tiszta só 1 kg

Gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl sóból (patikai só) csomagolva.

A standard kiszállítási díj 3 kg sóra vonatkozik. Amennyiben nagyobb mennyiségű sót szeretne rendelni, vagy személyesen veheti át üzletünkben, vagy egyedi szállítási költséget számolunk fel.

Amit az étkezési sóról tudni kell

Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót egyen. A kereskedelemben kapható sók egy része ismeretlen mennyiségű kálisót tartalmaz, pedig ez nagyon veszélyes. Az MSZ 11007:2013 (Magyar Szabvány) szerint  minimum 97% NaCl konyhasót kell tartalmaznia mindegyik étkezésre szánt sónak, de KCl kálisó nem szerepel a fennmaradó maximum 3%-nyi egyéb komponensek között.

EGÉSZSÉGVÉDELEM

Tejfalussy András méréstani szakértő és Weixl Várhegyi László okl. természetgyógyász, ny. rendőralezredes állásfoglalása a www.tejfalussy.com honlapon dokumentált tudományos mérések és tantételek, és Prof. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor szakvéleménye alapján:

Mitől lett ennyire sok magyar ember beteg, rövid életű, és meddő? Miért csökken évi több tízezerrel a létszámunk? Három titkos főfelelősre mutattak rá az  ok-okozat kalibráló élettani mérések: 1.: Túlterheli az immunrendszert, ha az ivóvíz mérgező vegyszereket és/vagy klórozásnak ellenálló vírusokat tartalmaz. 2.: Keringésrontó, ha a fiziológiás mérték alá csökkentik a konyhasó pótlást. 3.: Sejtműködés-gátló, keringésrontó és ivartalanító hatású, ha a fiziológiás szükségletnél sokkal több káliumot esznek, isznak. Megbízható védekezés: 1.: Ivóvíz desztillálás, 2.: Gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl konyhasóval fiziológiás mértékben sózás, 3.: Kálium túladagolás mellőzés. Ezen anyagok élettanilag optimális, fiziológiás napi dózisaira és beviteli sebességeire étkezésnél is irányadóak a magzatot tápláló vérszérum és a magzatvíz, és a csecsemők és felnőttek gyógyítására is alkalmazott fiziológiás infúziós Ringer oldat H2O/NaCl=110 és Na/K=30 optimális arányai:

„ NYILATKOZAT
 A Ringer oldat a testnedvekhez hasonló ionösszetételű folyadék. A Ringer oldat (0,9% NaCl, 0,03% KCl, 0,025%  CaCl2, 0,02% NaHCO3, 99% desztillált víz) szerinti nátrium, kálium, klór és víz pótlási arány megfelelő kóros veszteségek esetén, de ugyancsak optimális a napi étkezések során is. 

 Budapest 2010. január 6.

 
Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár
akadémiai doktor sk”

További információk

Tömeg 1 kg