PurePro M800DF víztisztító

146.000Ft

A jótállás időtartama 2 év.

Leírás

PurePro M800DF víztisztító

A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI.25) Kormányrendelet (a továbbiakban: Rendelet) értelmében ilyen típusú beépített berendezések elszámolhatók a 6. § a) pontja alapján.

A jótállás időtartama 2 év.

Az amerikai PurePro M800DF víztisztító berendezés háztartások számára. 5 szűrési lépcsővel rendelkező, direkt átfolyó rendszerű, ozmózis alapú (RO: Reverse Osmosis – fordított ozmózis), ivóvíztisztító berendezés.

Az M800 berendezés direkt átfolyós (tartály) nélküli változata. Ugyan abban a dekoratív szűrőházban helyezkednek el a kompakt szűrőegységek, valamint egy nagy teljesítményű szivattyú. Ez helyettesíti a tartályt. A berendezés legnagyobb előnye a nagy teljesítmény és a minimális helyigény.

 

Mi is a direkt átfolyós rendszer lényege: az átfolyós víztisztító berendezésekben az ozmózis membránok száma egy helyett kettő és jóval nagyobb ezeknek a kapacitása, darabonként 200GPD. Ezzel a teljesítmény növeléssel és egy szintén nagy teljesítményű nyomásfokozó szivattyú rendszerbe való integrálásával nincsen szükség a tartályra, mivel a két membrán együttes teljesítménye garantálja a folyamatos tisztavíz ellátást (percenként 1,2 liter). Amint megnyitjuk a tisztavíz csapot, a berendezés automatikusan beindul és azonnal szűri a vizet, tárolás nélkül. A tartályos konstrukciós víztisztító berendezésekhez képest a direkt átfolyós rendszerűeknek magasabb áron érhetőek el a nagy teljesítményű szivattyú, valamint a szintén nagy teljesítményű ozmózis membránok miatt. A berendezésnek hasonlóan a rásegítő szivattyús készülékekhez, áramra van szüksége.

Miért fontos az ozmózis membrán? Egyszerű: mivel ez jelen pillanatban a leghatékonyabb technológia a víztisztítási technológiák közül. Az RO alapú víztisztító berendezések kiszűrik a vízben lévő lehetséges szennyeződéseket 95%-os hatékonysággal. Ezért.

A PurePro M800DF felépítése:

  1. 1. lépcső: 5 mikron polipropilén előszűrő (kompakt)
  2. 2. lépcső: GAC (aktívszén) előszűrő (kompakt)
  3. 3. lépcső: 1 mikron polipropilén előszűrő (kompakt)
  4. 4. lépcső: RO membrán (2×200 GPD – gallon/nap – teljesítmény)
  5. 5. lépcső: GAC (aktívszén) utószűrő (inline kivitel)

Megengedett hálózati víznyomás: 1 – 7 bar (Ha alacsonyabb a víznyomás, a nyomásfokozóval felszerelt vagy a direkt átfolyós víztisztító berendezéseket ajánljuk).

Tulajdonságai:

• Méretek: Víztisztító rész: Magasság: 41 cm, Hosszúság: 30 cm, Szélesség: 25 cm
• Kapacitás: 60 liter/óra, 1500 liter/nap  függ a hálózati nyomástól és a bejövő víz szennyezettségétől.
• Tartály: Nincs tartály, direkt-átfolyós rendszer.
• Membrán: 2 db 200 GPD

Tömege: 10 kg

Fontos Információ: mikrobiológiailag szennyezett vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére nem alkalmazható az RO víztisztító. Alkalmazási terület: vonatkozó jogszabályoknak megfelelő, bevizsgált és ivóvíz felhasználásra engedélyezett vizek kezelése.

Beszerelés/Karbantartás: a beszereléshez szükséges információkat a gépkönyv lépésről lépésre bemutatja. Természetesen szakemberünk általi beszerelési is igényelhet, ezt a kiegészítőknél tudja megrendelni.

Annak az érdekében, hogy víztisztító berendezése valóban hosszú távon hatékonyan tudjon működni (és el nem hanyagolható módon a garanciák érvényesüléséhez) rendszeres karbantartásra van szükség:

Szűrők cseréje:

  • a berendezéshez az M-szett 4 szűrő szett szükséges az elő és utószűrők cseréjéhez. Csereperiódusa: 6 havonta átlagos használat mellett, de maximum 12 havonta.
  • az ozmózis membránokat 24 havonta átlagos használat mellett, de maximum 36 havonta. A berendezéshez szükséges ozmózis membrán 2 db PurePro 200 GPD membrán (betét).

Az egyes szűrőegységek élettartalma nagyban függ az keresztül folyt víz mennyiségétől, valamint annak szennyezettségétől, összetételétől is.

Fertőtlenítés:

  • javasolt a szűrőcserék alkalmával fertőtlenítést végezni. Fertőtlenítőszerként az Ezüstkolloidot ajánljuk.

A szűrők cseréjét és a berendezés fertőtlenítését kérésre elvégezzük az Ön számára. Ha kívánja email-ben figyelmeztetjük a szűrőcserék esedékességéről. Használja szaktudásunkat, kérje segítségünket a megrendelés során.

Elérhetőségeink