Profi elektromos vízkezelő 230/9V adapterrel

25.000Ft

19 685 Ft + ÁFA

25.000Ft
19.685Ft + ÁFA

Leírás

Profi elektromos vízkezelő 230/9V adapterrel

A profi elektromos vízkezelővel kezelt víz az eredeti vízminőséget kémiailag nem változtatja meg, hanem a már kialakult mészkő kristályokat párhuzamosan rendezi. A vízkezelő használata mellett ugyanúgy kialakulnak a mészkőkristályok, de nem kapaszkodnak össze egymással, hanem laza kristályként rétegződnek. Így a mészkő lebegő anyaggá válik, majd a kifolyó vízzel együtt távozik.
A profi elektromos vízkezelő megakadályozza az új vízhálózatnál a káros lerakódások kialakulását, a régi hálózat pedig fokozatosan letisztul, a vízkőmentesítés megvalósul.

Profi elektromos vízkezelő 230/9V adapterrel felszerelése nem igényli a vízvezetékrendszerek  megbontását.  Közvetlenül a vízóra után célszerű elhelyezni.

Tekintse meg Newton vízkezelőnket is!

Az ivóvíz összetételét, és ezzel együtt ízét, színét, szagát is alapvetően a vízforrás típusa (felszíni, felszín alatti), geológiai környezete határozza meg. Természetes eredetű ízt, színt és szagot befolyásoló anyagok lehetnek szerves (humin-, fulvin-, ligninanyagok) vagy szervetlen (kőzetekből kioldódó, pl. vas, mangán) anyagok. Emellett az íz, szín és szag kialakulásában szerepet játszhatnak még a vízkezelés egyes lépései is. Ezen túlmenően, mind az elosztóhálózat állapota vagy karbantartási hiánya (pl. üledékképződése), mind az épületen belüli vízelosztó rendszer minősége hozzájárulhat a vízminőség romláshoz.

Mitől lehet klóros szaga a csapvíznek, ez ártalmas-e? Alapvető közegészségügyi követelmény az elosztóhálózatban esetlegesen végbemenő káros mikrobiológiai, bakteriológiai folyamatok megelőzése és visszaszorítása, amely általában megfelelő mennyiségű és minőségű fertőtlenítőszert követel meg. Ezt száz éve világszerte leggyakrabban a víz klórozásával végezik. Az, hogy mennyi klórra van szükség, függ a víz tulajdonságaitól (mint például a szervesanyag tartalom, kiinduló baktériumszám vagy a pH), valamint a hálózat méretétől.

Mitől lehet türkizkék, vagy zöld az ivóvíz? Ennek oka lehet a nagy rézkoncentráció jelenléte az ivóvízben. A réz ritkán van jelen a nyersvízben, jelenlétét az ivóvízben döntő többségben az épületeken belüli rézvezetékből történő kioldódás eredményezi. Ez jellemzően az újonnan beépítésre került ivóvízvezetékek esetében fordulhat elő, mely az idő előrehaladtával a kioldódást gátló vízkőréteg kialakulásával csökken. Amennyiben az épületen belül vízlágyító egység működik, úgy a kioldódást akadályozó vízkőréteg kialakulása gátolt, a rézvezeték könnyebben korrodálódik, melynek eredményeként hosszabb ideig számíthatunk a réz kioldódására. Nagy rézkoncentráció feldúsulására ilyen esetekben is elsősorban hosszabb használati szünetet követően (vezetékben pangó vízben) számíthatunk.

 

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Profi elektromos vízkezelő 230/9V adapterrel” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…