Polifoszfát töltet | Tisztavíz Üzletház

Polifoszfát töltet

2.500Ft

1 969 Ft + ÁFA

2.500Ft
1.969Ft + ÁFA

Leírás

Polifoszfát töltet

A polifoszfát töltet a Vízlágyító 5′ mosógép elé eszközbe vagy más szűrőtartóba vízlágyítás céljára.

Kiszerelés: kb 125 gr (1 töltéshez való mennyiség)

Figyelem! Polifoszfáttal kezelt víz nem fogyasztható! Fűtésrendszerek és más, vizet használó berendezések (pl. mosógép, mosogatógép) elé javasolt alkalmazni vízlágyítás céljára.

Mi okozza a vízkeménységet?

Amikor nézzük a televíziót, egy-egy reklámban előfordul. hogy meghalljuk a „kemény víz” kifejezést. Mi okozza a vízkeménységet? A vízben oldott állapotban fordulnak elő különféle kémiai anyagok, így a kalcium és magnézium is. A kalcium és magnézium ionok jelenléte utal a víz keménységi fokára, amit mértékegységgel is kifejeznek, ez a német keménységi fok, vagyis nk0. Ennek a mértékegységnek köszönhetően, az ivóvizet négy kategóriába sorolhatjuk: nagyon lágy víz (0-7 nk0), lágy víz (7-14 nk0), közép-kemény víz (14-21 nk0), kemény víz (21 nk0 felett).

A közhiedelemmel ellentétben, a jó ivóvíz tartalmaz kalciumot és magnéziumot is. Ezen vegyületek szükségesek, hogy csontjaink egészségesek legyenek. Mégis miért van szükség bizonyos fokozatú vízlágyításra? Mert ezek az ásványi anyagok csak kis mértékben tudnak hasznosulni a szervezetünkben és ezért lerakódásokat okozhatnak. Hasonló a helyzet, ha vizet melegítünk, például egy bojler, vagy mosógép segítségével, akkor a 60C-os vízben már kiválik a vízkő, amellyel jelentős kárt okozhatunk a készülékeinkben. A kiváló vízkő nem más, mint kalcium-, és magnézium karbonát.

VÍZLÁGYÍTÁS MEGFELELŐ KÉSZÜLÉKEKKEL

Nálunk, a TisztaVíz Üzletháznál a vízlágyító berendezéseket központilag szereljük be ügyfeleink számára, így az egész épületben, vagy akár csak a lakás teljes vízrendszerén keresztül lágy vízhez jutunk, csökkentve a víz keménységét. Az eszközeink felügyeletmentesen működnek. Ez a kényelmi szempont fontos, hiszen nem szükséges azzal foglalkoznunk, hogy a berendezést időről-időre átmossuk. A vízlágyítók, a beépített automatikának köszönhetően maguk végzik a berendezés tisztítását. Ennek a folyamatnak a legfontosabb eszköze, a beépített vezérlőfej. Bármely készüléket is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy egy bizonyos átfolyt vízmennyiség után automatikusan elvégzik a készülék regenerálását. Hogy erről a folyamatról tudomást szerezzünk, digitális kijelző segíti a tájékozódásunkat. Nekünk csupán annyi dolgunk van, hogy a tartályban lévő só mennyiségét időről-időre ellenőrizzük, sőt, az optimális működés érdekében évente egyszer szakemberrel érdemes ellenőriztetni.

Célszerű a vásárlás előtt az üzletünk szakembereinek segítségét kérni, hogy milyen típusú vízlágyító készüléket érdemes megvenni. Mivel ezen készülékek kapacitása különböző mértékű, ezáltal különböző árfekvésben találhatóak. Az előzetes felmérés segít tisztázni olyan fontos szempontokat, mint mennyi lesz az adott készüléken átfolyt víz mennyisége? Érdemes-e esetleg nagyobb kapacitású berendezésbe beruházni? Mik a felszerelés egyéb paraméterei? A beszereléssel kapcsolatos információs vonalunk az Önök rendelkezésére áll.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Polifoszfát töltet” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…