Leírás
Kombucha koncentrátum búzafűvel
Leírás
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.
A búzafű a frissen kihajtott, csak a sziklevelet tartalmazó búza. A búzafű fogyasztásával természetes forrásból egészíthető ki a vitamin- és ásványi anyag szükséglet. A búzafű táplálkozás-élettani szempontból jelentős vitaminokat (C-, E-, F-, K- és B-vitaminok), ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tartalmaz.
Egyéb információk:
Nettó térfogat: 500 ml
Hígítási arány: 1:8 – 500 ml koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető
Összetevők: Víz, cukor, fekete tea, búzafű, szegfűszeg, fahéj, kombucha tenyészet.
Alkoholtartalom: 1,5 % (v/v).
Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható.
Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható!
A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.