Dr. Török bioaktív kékjód (30ml)

5.575Ft

4 390 Ft + ÁFA

A bioaktív kékjód és hasonló összetételű készítmények, a jódhiány mindennapi pótlását a legolcsóbban és a legpraktikusabban szolgálják, mert a keményítő jódkomplexek pozitív egy vegyértékű jódot tartalmaznak.

5.575Ft
4.390Ft + ÁFA

Leírás

Dr. Török bioaktív kékjód (30ml)

 

A jód az emberi szervezetben, csekély mennyiségben található. Ez a csekély mennyiség azonban a szervezet normális működéséhez nélkülözhetetlen. Napi szükségletünk 0,1-0,15 mg. Jódforrásaink a különböző élelmiszerek és az ivóvíz. Kevés jódot a levegőből, főleg a tenger és a vulkanikus kitörések környékén kaphat a szervezet. Táplálékaink közül leggazdagabb jódtartalmúak a tengeri halak és a zöldfőzelékek. Az ivóvizek szerepe szintén számottevő, ahol a kútvizek jódtartalma alacsony ott a golyvás megbetegedések gyakoribbak.

 

A jódkolloid oldat fontosabb jellemző:

  • A jódoldat az összes toxikus hatását elveszíti, nem vált ki jódérzékenységet.
  • A készítménynek nincs kellemetlen illata, gyakorlatilag íztelen, nem lép kapcsolatba a bőrrel, körömmel, nyálkahártyával.
  • Nem illékony, nem bomlékony, stabil, jól tárolható.
  • A kórokozókkal szemben szeptikus hatású, más vegyértékű jódokhoz képest a legaktívabb, legkevésbé ártalmas.
  • Az élő szervezetben kitűnően felszívódik, túladagolási veszélyt nem okoz.
  • A bioaktív kékjód és hasonló összetételű készítmények, a jódhiány mindennapi pótlását a legolcsóbban és a legpraktikusabban szolgálják, mert a keményítő jódkomplexek pozitív egy vegyértékű jódot tartalmaznak.
  • Egy csepp oldat 50 µg/nap jódot tartalmaz. Kisgyermekek részére 2 csepp, azaz napi 100 µgmot, 7-10 évesek számára 3 csepp, azaz 150 µg ajánlott, és ugyan ennyi nagy iskolások és a felnőttek számára. Áldott állapotban a 4 csepp, azaz 200 µg az optimális napi szükségletet biztosítja. Ennek jelentőségét az alábbiakban szeretném ismertetni. Szoptatás időszakában a szükséglet 200 µg, azaz 4 csepp jód, amelynek a vízbe adott kék színe perceken belül elmúlik. A keverés gyorsítja az ivóvízbe cseppentett jód kék színének eltűnését.
  • Figyelmet érdemel a üveg csepegtetőjének megtervezése. Némi gyakorlattal a szükséges mennyiséget, előre is lehetséges a cseppentő csőbe felszívni. Természetesen a cseppentő segítségével pontosan lehet a korcsoport és az állapot szükségletének megfelelően, a nagyobb mennyiségből is, a kettő, három, vagy a négy cseppet adagolni.