CPF-3-B mechanikai előszűrő

16.990Ft

13 378 Ft + ÁFA

A termék átvétele a megrendeléstől számítva 1-2 hét is lehet.

Típusok

16.990Ft
13.378Ft + ÁFA

Leírás

CPF-3-B mechanikai előszűrő

A termék átvétele a megrendeléstől számítva 1-2 hét is lehet.

Elsősorban vízlágyító berendezések elé kötve ajánljuk.
A lemosató szelep rövid idejű működtetésével a megszűrt szennyeződés a csatornába üríthető.
Az előszűrő tartozéka egy tartalék nemesacél szűrőbetét, komplett tömítés garnitúra, szerelőkulcs.

Védőszűrőre nemcsak a vízlágyító berendezések miatt van szükség. A vízmű által szolgáltatott víz különböző minőségű vízhálózaton keresztül jutnak el otthonunkba. A vízhálózatokat időszakosan tisztítják, fertőtlenítik, csőtörések esetén javítják. Nincs olyan vízhálózat, ahol a másodlagos szennyeződés veszélye ne állna fenn. A csaptelep gyártók is garanciális feltételként megkövetelik a vízszűrő beépítését.

Műszaki adatok:

-CPF-3-B: 

  • Csatlakozás:  1” (2 db 3/4” hollanderrel)
  • Teljesítmény: 3 m3/h
  • Szűrési finomság: 50 μm
  • Nyomás: 16 bar

-CPF-4-B: 

  • Csatlakozás: Külső 5/4” (2 db 1” hollanderrel)
  • Teljesítmény: 4 m3/h
  • Szűrési finomság: 50 μm
  • Nyomás: 16 bar

A legegyszerűbb lehetőség az általában 5” és 10” magas méretekben kapható átlátszó poharas szűrők, melyek kaphatók eldobható és mosható betéttel. FONTOS, hogy az eldobható betéteket min. évente, de 0.5 bar-os nyomásesés esetén azonnal cserélni szükséges. Ennek az az oka, hogy az eldobható betétek egy bizonyos szennyezettség, tömődést követően áteresztenek és a megkötött szennyeződések egy részét koncentráltan átengedik, ami sem a csaptelepnek sem a vízlágyító berendezésnek és egyéb vizet használó berendezésnek sem tesz jót. A szennyeződések átengedése kb. 0.5 bar-os nyomásesés elérésekor következik be. Csak akkor válasszuk ezt a megoldást ha a szűrő elé és után is nyomásmérő manométert építtettünk be és heti rendszerességgel fogjuk is ellenőrizni a szűrőbetét állapotát.
Az átlátszó általában 5” és 10” magas méretekben kapható átlátszó poharas szűrőkbe kapható mosható betétek vékony műanyag szita szűrőfelülettel készülnek. Amennyiben a vékony műanyag szita szűrőfelület megsérül, pl egy homokszemcse egy ponton átszakítja (ami szabad szemmel szinte észre sem vehető) onnantól a szűrő már nem szűr semmit. Tapasztalataink alapján a vízlágyító (és/vagy csaptelep) meghibásodások az ilyen szűrővel installált rendszerekben fordulnak elő leggyakrabban. Használatát háztartásokban nem ajánljuk, mert nem tartjuk hosszútávon megbízhatónak a vékony műanyag szűrőfelületet.

Szakmailag olyan vízszűrőt ajánlunk a háztartások védelmére, ami teljesíti az alábbi követelményeket:

Fontos, hogy a szűrőbetét olyan anyagból készüljön, ami biztosítja a megbízható mechanikai szűrést. A legjobb megoldásnak a nemesacél szűrőbetétet vagy a kemény műanyagból készül lemezes szűrőbetétet tartjuk.
A vízhálózatban előforduló finomhomok (63-100µm) is kiszűrésre kerüljön, megvédve ezzel a háztartási szerelvényeket, berendezéseket. Korábban a szűrőbetétek elvárt szűrési finomsága 80-100 mikron közötti volt. Ma már a technológia fejlődése egyrészt megköveteli a szigorúbb 50 mikron alatti szűrést, illetve a technológiai fejlődés elérhető árszinten lehetőséget is biztosít szigorúbb határértékek betartására. A BlueSoft és RainWater vízlágyító berendezések garanciális feltétele az 50 mikronos előszűrő beépítése!
Könnyű legyen a tisztíthatósága. Ha nehéz, hosszú időt vesz igénybe a szűrőbetét tisztítása, azaz ha le kell engedni a víznyomást, hogy ki tudjuk venni vagy cserélni a szűrőbetétet, akkor a felhasználó hajlamos elmulasztani a szűrő tisztítását.