C-vitamin étrend-kiegészítő por (150 g)

3.855Ft

3 035 Ft + ÁFA

3.855Ft
3.035Ft + ÁFA

Leírás

C-vitamin étrend-kiegészítő por (150 g)

C-vitamin étrend-kiegészítő csipkebogyó és hibiszkuszvirággal, 150 adag – adagonként 800 mg C-vitamin tartalommal!

Hogy bírod a hétköznapokat?

Tény, hogy vitalitásod szintje befolyásolja napi közérzetedet. De, kevesen tudják – mert nincs eléggé hangsúlyozva –, hogy a C-vitamin nem csak betegségek esetén fontos, hanem a fáradtság csökkentésére és az idegrendszer normál működésére is jótékony hatással van.

“A jövőben a C vitamint úgy kell majd árusítani, mint a lisztet. Minden bolt polcain kilós kiszerelésben.” – Szent-Györgyi Albert

C-vitamin por és hozzáadott növényi tartalom hatásai:

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséheza sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.

A C-vitamin fokozza a vas felszívódásáthozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.

csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.

hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat (pl. alma-, citrom-, aszkorbin- és gyümölcssavat) poliszacharidokat és flavonoidokat (pl.: kvercetin), valamint: B1-, B2-, B3-, B6-, D-provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt) tartalmaz.

A nátha- és influenzaszezon, illetve a hétköznapi helytállás növelése érdekében is érdemes a szervezetünket támogatni és az immunrendszerünket erősíteni, hogy elkerüljük a legyengülést.

Rendelje meg webshopunkban kedvező áron a C-vitamin étrend-kiegészítő porkeverékünket, csipkebogyóval és hibiszkuszvirággal, amely adagonként 800 mg C-vitamint tartalmaz!

Mentes tulajdonságok:
Glutén, GMO és adalékanyagmentes készítmény

Fogyasztási javaslat:

Igya akár egésznap! Keverjen el ízlésének megfelelő mennyiségű port, vagy 1 teáskanálnyit egy másfél literes palackban vízzel vagy a kedvenc, langyos teájával és egész nap iszogathatja. Ezzel is támogatva a szervezetét és teljesítőképességét.

A por állagú aszkorbinsav előnye, hogy könnyen oldható, belekeverhető különböző italokba – gyümölcslevekbe, langyos teába, limonádéba -, a bátrabbak ételekbe is.

Magát a csipkebogyótermést sem, és a csipkebogyóhús port sem szabad forrázni, mert a C-vitamin hő hatására (60°C felett) elbomlik.

A hibiszkusz virág kellemesen savanykás ízű, szomjoltó, ami nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre is.

Termék kiszerelés előnyei

Terméknél visszazárható tartós csomagolási tasakot alkalmazunk és merőkanalat is adunk hozzá.
150 adagos kiszerelés, gazdaságos az egészség javító kúrákhoz és a napi vitalitásunk növeléséhez.

C-vitamin étrend-kiegészítő csipkebogyóval és hibiszkuszvirággal porkeverék a test belső egészségének támogatója.

Összetevők: C-vitamin (L-aszkorbinsav), csipkebogyó hús, hibiszkusz virág

Felhasználási javaslat: 4 púpozott mérőkanál (1000 mg) porkeverék – mely 800 mg C-vitamint tartalmaz –, 2,5 dl folyadékban elkeverve (gyümölcslébe, langyos teába, limonádéba)

Napi adag tartalma (4 mérőkanál):                 RDA*%

C-vitamin                           800 mg                    1000%

*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-ban.

A C-vitaminnak két enantiomer párja létezik, úgymint az L-, és D-aszkorbinsav, valamint az L-, és D-izoaszkorbinsav. Az L-aszkorbinsav rendelkezik a legjelentősebb biológiai aktivitással. A D-aszkorbinsav és az L-izoaszkorbinsav csak mesterséges körülmények között fordul elő, vitaminhatásuk elhanyagolható. Az L-aszkorbinsav könnyen dehidroaszkorbinsavvá oxidálódik, mely a szervezetben is lejátszódó reverzibilis folyamat. A dehidroaszkorbinsav teljes értékű C-vitamin hatással rendelkezik, mivel a szervezetben azonnal L- aszkorbinsavvá redukálódik.

Az L típusú aszkorbinsavat (C vitamint) szabad fogyasztani, mert az természetes eredetű, ezért bioaktív is. Ellentétben a D típussal.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!

Figyelmeztetés! Búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zellergyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót feldolgozó üzemben készül.

 

Szent-Györgyi Albert: Az élő állapot – válogatott írások:

„… Kezdettől fogva gyanítottam, hogy az aszkorbinsav a C-vitaminnal azonos, de barangoló életem nem felelt meg vitamin-kísérletek végzéséhez, azonfelül a vitaminokat valahogyan ki nem állhattam. A vitaminok nagy népszerűségüket paradox viselkedésüknek köszönhetik, mert akkor okoznak nekünk betegséget, ha nem fogyasztjuk őket, míg valamennyi egyéb anyag csak elfogyasztás után tesz bennünket beteggé.…

…Szeged történetesen a magyar pirospaprika-ipar központja. Ez volt körülbelül az egyetlen termés (Capsicum annuum), amelyet még sohasem próbáltam ki. Valamilyen ismeretlen ok folytán a természet a magyar pirospaprikát a legcsodálatosabb aszkorbinsav-raktárral látta el. Két egymást követő menetben 3 és 1/2 kg kristályos aszkorbinsavat tudtam előállítani ebből a termésből. …

… Amikor a tudós azt tapasztalja, hogy aktív anyagainak az egyike vitamin, az kisebbfajta tragédiát jelent számára. Az alapproblémákon végzett nyugodt munkát fel kell adnia, hogy helyette nagyipari módszerek kidolgozására és ezek unalmas alkalmazására adja a fejét. Éveket kell eltöltenie kemény munkával pusztán azért, hogy lehetséges legyen a szintézis, ami azután elveszi az összes korábbi munka értékét. Ezzel lezárul egyike azoknak a reményekből és csalódásokból álló ciklusoknak, amelyekből a tudós élete összetevődik.

Ennek ellenére hálás vagyok a paprikának életem egyik legmélyebb impressziójáért. Még mindig eltölt az őszinte hála érzése azért a nagylelkű nemzetközi támogatásért, együttműködésért és baráti magatartásért, amelyet azokban a napokban tapasztalhattam. Ha mindez a nemzetközi politikában is általános volna, valamennyien biztató jövő elé néznénk.”

Szent-Györgyi Albert – 1937