Mi a gond az ásványvizekkel?
“Az ásványvizekkel kapcsolatos fő problémánk az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy elfogyasztásukkal ezen anyagok bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem hatolnak be sejtjeinkbe, mert a sejthártya nem ereszti át őket. A sejthártya az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről, és sejtjeink csupán a már megkötött, és ezáltal szervessé vált ásványi anyagokat veszik fel.”
“A szervezetünk csupán szerves formában, a tápanyagokban oldva tudja felvenni az ásványi anyagokat, a vízből közvetlenül nem.”
Dr. med M. Schmidt szerint a túlzott mennyiségű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést. A szerves és szervetlen ásványi anyagok között komoly különbséget kell tennünk.
A szervetlen ásványi anyagok szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak szervezetünkben, gondoljunk például a koleszterinkristályokra, amik foltszerűen csomókat képeznek szervezetünkben, s ezek a csomók asteriosclerosishoz (érelmeszesedéshez) vezethetnek. Szervezetünk számára csak a szerves, pl. aminosavakon megkötött ásványi anyagok hasznosak. Ezért a gyógyszergyártásban egyre több citrátot és glükózt használnak, hogy megkössék a különböző szervetlen ásványi anyagokat, hogy ezek az anyagok ténylegesen bejuthassanak sejtjeinkbe. Az utóbbi évek növekvő ásványvíz-fogyasztása egyértelműen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Egyre gyakoribb a vérnyomászavar, a szívinfarktus és az agyvérzés.
A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Ha mindez még társul korunk alapproblémájával, a kevés vízivással, az alulhidratáltsággal, akkor a veszélyeztetettség egyértelmű. A tiszta víz rendszeres fogyasztása az alapja egészségünknek. Nem mindegy, hogy mennyit és mit iszunk!