Hogyan segíthetjük szervezetünk anyagcseréjét?

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)

Hogyan segíthetjük szervezetünk anyagcseréjét?

Wasserwesen Mensch“ in „Trinkwasser“ von Dr. med. Alois Riedler, ISBN 3-85068-552-7., Hrsg. F Heininger

“Az élelmiszerekkel, italokkal bevitt túlzott mennyiségű szervetlen sók és fémek különösen leterhelik vesénket, és hosszútávon el is dugíthatják a veseereinket. Ennek következtében csökken vesénk kiválasztó ereje, és szervezetünk „túlásványosodik”. Ezzel párhuzamosan megnövekszik vérünk pH-értéke, valamint csökken az Rho – azaz az ellenállási – értéke. Ilyen állapotban szervezetünkben könnyen felléphetnek az érrendszeri megbetegedések, és a rák, az öregedés folyamata is felgyorsulhat.

Szervezetünk vízháztartásának 60%-a a sejtjeinkben, 30%-a a sejtközi állományban, 10%-a pedig a vérerekben található. Vesénk mellett a nyirokcsomóinknak is kiemelkedő szerepük van az anyagcserében, mert a nyirokrendszerünk is fontos szűrőberendezés.

A szervezetünkben lévő kb. 13 milliárd sejt úgymond “vízbe ágyazva” dolgozik. A tulajdonképpeni anyagcsere a sejtekben zajlik le, amelynek során sejtjeink megváltoztatják, leépítik vagy újra összeállítják a sejtekbe került anyagokat. A sejtek, a nyirokszövet és a vérerek között létezik egy vízben gazdag – a kutatók által igen elhanyagolt – úgynevezett sejtközi állomány. A sejtközi állományt kötőszövet tölti ki, amelyben ideg- és kötőszöveti rostok finom szövevényét találjuk. A rostok rácsszerkezetet képeznek, és ezen a szitaszerű, cukrokból és fehérjékből álló rácsszerkezeten kell átküzdenie magát minden olyan anyagnak, ami vérereinkből a sejtjeinkbe szeretne behatolni. A sejtjeinkbe be nem engedett anyagok ebben a sejtközi állományban rakódnak le illetve tárolódnak. A sejtközi állományunk tehát nagyon hasonló funkciót tölt be, mint a vesénk. Úgy is megfogalmazhatjuk, hogy a sejtközi állományunk szervezetünk szemétládája. Nemcsak az anyagcsere végtermékeit tároljuk itt, hanem mindazokat a nehézfémeket vagy peszticideket is, amelyek az általunk elfogyasztott vízből kerültek szervezetünkbe. A lerakódások és elzsírosodás hatására a kötőszöveti járatok egyre szűkebbek lesznek, ami megnehezíti és lelassítja a vérben hordozott anyagok sejtjeinkbe történő bejutását. A beszűküléssel párhuzamosan megnő a vérnyomásunk, és egyre kevesebb életfontosságú anyag tud a sejtjeinkbe bejutni. Ez a következmény rendkívül hátrányos a szervezetünkre nézve.

Hogyan segíthetjük tehát a szervezetünk anyagcseréjét?

Jó minőségű ivóvíz fogyasztásával lassíthatjuk és megelőzhetjük ezeket a káros folyamatokat. A tiszta víz kiváló oldó hatása miatt ugyanis képes megtisztítani kötőszöveteinket, és ki tudja oldani belőlük a lerakódott káros elemeket. Ez csak akkor igaz, ha a víz oldóhatását, felvevőképességét nem korlátozzák a benne lévő anyagok. Ezen a ponton tehát újra kapcsolódunk az ivóvíz minőségéhez.”

Bármilyen kérdés merül fel Önben, kollégáink szívesen állnak rendelkezésére elérhetőségeink egyikén!

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.