Egészséges-e az ásványvíz?

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)

Dr. med M. Schmidt a kutatásaival igazolta:

“Az ásványvizekkel kapcsolatos fő problémánk az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy elfogyasztásukkal ezen anyagok bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem hatolnak be sejtjeinkbe, mert a sejthártya nem ereszti át őket. A sejthártya az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről, és sejtjeink csupán a már megkötött, és ezáltal szervessé vált ásványi anyagokat veszik fel.”

“A szervezetünk csupán szerves formában, a tápanyagokban oldva tudja felvenni az ásványi anyagokat, a vízből közvetlenül nem.”

Dr. med M. Schmidt szerint a túlzott mennyiségű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést. A szerves és szervetlen ásványi anyagok között komoly különbséget kell tennünk.

„Meg kellett állapítanunk, hogy az ásványvíz minősége a hormontartalom szempontjából a szennyvízéhez hasonló.” (Goethe-Universität Frankfurt am Main, 2009.03.12)

 

Hormonok működését megzavaró kemikáliákat fedeztek fel a palackozott vizekben

16 September 2013, Medical News Today

Írta: Honor Whiteman

Sokan közülünk szívesebben iszunk palackozott vizet, azt gondolva, hogy ez frissebb vagy jobb nekünk. A kutatók azonban felfedeztek egy endokrin működést megzavaró kemikáliát (EDC) az üzletekben található palackozott vizekben, a PLOS ONE folyóiratban megjelent tanulmány szerint. Az EDC-k mesterséges vegyületek, amelyeket gyakran felhasználnak többféle műanyagnál. Megállapították, hogy a vegyületek beleavatkoznak a szervezet hormonális rendszerébe, különösen a szaporítószerv-rendszerünkbe.

2010-ben a Medical News Today közzétett egy tanulmányt, amelyben felmerült, hogy azoknál a felnőtteknél, akik már születésük előtt ki voltak téve az EDC-k veszélyeinek, magasabb a rizikó az emlőrák kialakulására. Egy egereken végzett tanulmány is ismertette, hogy a vegyületek egy életre átprogramozhatják a magzatot.

Köztudott, hogy a különböző típusú ECD-ket tartalmazó műanyagokat ételek és italok csomagolásához használják. Nemrég fedezték fel, hogy az egyik EDC, amelyet Bisphenol A (BPA)-nak hívnak, jelen van a babáknak gyártott műanyag palackokban. Ebből a legújabb tanulmányból kiindulva a kutatók tudni akarták, hogy az ECD-k átszivárogtak-e az üzletekben forgalmazott palackozott vizekbe, és ha igen, akkor pontosan melyikekbe.

A kutató csapat hozzájárult egy korábbi tanulmányokból származó adat-felülvizsgálathoz, valamint 18 féle műanyag, palackozott termékek felülvizsgálatához, hogy lássák, van-e bizonyíték arra, hogy ezek a vegyületek blokkolják-e az ösztrogén aktivitást (antiösztrogén), valamint van-e antiandrogén hatásuk.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy 13 féle palackozott víznek volt antiösztrogén hatása, és 16 féle palackozott víznek volt antiandrogén hatása. 

“Megmutattuk, hogy a legtöbb palackozott vízben jelen vannak az antiösztrogének és antiandrogének.

Ahhoz, hogy beazonosítsuk az okozó vegyszert, újszerű korrelációs megközelítést alkalmaztunk, hogy kiegészítsük a biológiai spektrometriai adatokat. A strukturális magyarázat ahhoz vetetett minket, hogy a dioctyl maleate/fumarate izoerek a lehetséges okozók.

“Amíg a kémiai vizsgálatok igazolták, hogy a DEHF a vélt szteroid receptor antagonista, ez a vegyület csak gyengén volt antiösztrogén hatású a biológiai teszteken. Azt a következtetést vontuk le, hogy vagy elvétettünk aktív vegyületeket, vagy egy másik, nem tesztelt meleate/fumarate izomer okozza az antagonista aktivitást a palackozott vizekben.

A kutatók hozzátették, hogy valószínűbb, hogy elvétettek egy aktív vegyületet a vízben, mivel van egy ezt alátámasztó bizonyíték.  Ugyanúgy, mint a DEHF, egyéb izomerek is antiösztrogén és antiandrogén hatásúak voltak.

“Mitöbb, a maleate-ok szerkezetileg nagyon hasonlóak a phthalate plasticizer-ekhez, a jól ismert antiandrogénekhez. A kutatók folytatják:

“Emiatt vetjük fel a hipotézist, hogy a dialkyl maleate-ok és a fumarate-ok talán egy újszerű, szteroid receptor antagonista csoportot képviselnek. Ez illusztrálja, hogy a potenciálisan lényeges felfedés, és a más EDC-khez nyilvánvaló hasonlóság ellenére, az ilyen kemikáliák eddig figyelmen kívül lettek hagyva a tudományos és közösségi szabályozás által.

Habár megjegyzik, hogy, egyelőre nincs erős bizonyíték arra, hogy azt sugalmazzák az emberek felé, hogy a DEHF káros az emberekre, és, hogy további kutatások szükségesek, hogy eldöntsék, hogy be kell-e tiltani a vegyület felhasználását a műanyagoknál és bizonyos ételek csomagolásánál.

De hozzáteszik, hogy remélik, hogy ezek a felfedezések hangsúlyozzák az ételekben, üdítőkben és a fogyasztói termékekben lévő EDC-k potenciális hatását.

Korábban ebben az évben a Medical News Today beszámolt arról, hogy a United Nations Environment Program (UNEP) és az Egészségügyi világszervezet (WHO) EDC-ket talált bizonyos háztartási és ipari termékekben, amelyek megbuktak a megfelelőségi vizsgálaton.

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.