Csapvizeinkről őszintén
1. Ma még kevésbé ismerjük, hogy életünk legnagyobb kihívását a környezeti ártalmak, ezen belül a vegyi szennyezők jelentik.
Az OTH 2003. áprilisi hírlevele 18. oldalán részletezi a vegyi anyagok (szennyeződések) hatásait, számszerűen leírja, hogy a kereskedelmi forgalomban lévők száma meghaladja a 130.000-et. Idézi a WHO-t: „a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több) mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg minden eddig ismert valamennyi ember megbetegedés ismert kóroki tényezőinek a számát” .
A második képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (képre kattintva kinagyíthatja).
2. Az Állami Számvevőszék 1997. októberi jelentése feltárta az ivóvízbázisok helyzetét, sérülékenységét.
– Rögzítette, hogy az ÁNTSZ adatai a vízminőség romló tendenciáját mutatják.
– Pontosította azt is, hogy még az abszolút védettnek hitt nagymélységű vízműkutak vizében is találtak felülről beszivárgott szennyeződést.
– Rögzítette továbbá: több kút vizében is találtak a magyar szabvány határértékeihez viszonyított túllépést.
A fenti képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (képre kattintva kinagyíthatja)
3. Az Állami Számvevőszék jelentése leírta: ma mindössze 11 paramétert mérnek rendszeresen a vízműkutak vízéből. Leírja továbbá, hogy „a vízművek által szolgáltatott víz minősége számos paraméterben nem felel meg a magyar szabványnak, és messze elmarad az EU valamint a WHO direktíváitól”.
A fenti képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (a képre kattintva kinagyíthatja)
4. A 11 szennyezőanyag mérését követően (például Pest megyében) vizsgált vízminták 50,1 %-ánál volt határérték-túllépés. Vagyis a víznyerőkutak mintáinak fele már 11 paraméter vizsgálata után nem felelt meg a magyar szabványnak, és egészségre ártalmas anyagokat tartalmazott.
5. A mai gyakorlat szerint 11 vagy alig több paraméter vizsgálata után jelentik ki az illetékesek: „a csapvíz tiszta, egészséges és ellenőrzött”.
6. Dr. Darvas Béla professzor „A Vác környéki ivóvízről” című cikke bemutatja jelenünk helyzetét.
7. Mindezeken túl a vízműkutakból nyert vizet a fertőtlenítés érdekében klórral kezelik. A klór idegméreg. Kapcsolódó cikk: „Csendes gyilkos a klór!”
A vegyi szennyeződések és a magas oldott ásványianyag-tartalom miatt szükséges ivó-főzővizünket megtisztítani. A megoldás erre a problémára az RO-víztisztító.
Mellékeljük az RO-rendszerű vízszűrők szűrési hatékonyságát bemutató táblázatot. Mert tudjuk, tapasztaltuk, hogy ma korszerű víztisztító nélkül jelentős nő a betegségek kockázata.
A fenti képekre kattintva elolvashatja a mérések eredményét (képre kattintva kinagyíthatja)
Ha szeretné megismerni a megoldást, a termékeink/áraink rovatban megtalálja az Önnek leginkább megfelelő berendezést. Kérésére szívesen adunk javaslatot az optimális megoldásra.