Csapvizeinkről őszintén

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)

1. Ma még kevésbé ismerjük, hogy életünk legnagyobb kihívását a környezeti ártalmak, ezen belül a vegyi szennyezők jelentik.
Az OTH 2003. áprilisi hírlevele 18. oldalán részletezi a vegyi anyagok (szennyeződések) hatásait, számszerűen leírja, hogy a kereskedelmi forgalomban lévők száma meghaladja a 130.000-et. Idézi a WHO-t: „a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több) mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg minden eddig ismert valamennyi ember megbetegedés ismert kóroki tényezőinek a számát” .

                   

A második képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (képre kattintva kinagyíthatja).

2. Az Állami Számvevőszék 1997. októberi jelentése feltárta az ivóvízbázisok helyzetét, sérülékenységét.
–  Rögzítette, hogy az ÁNTSZ adatai a vízminőség romló tendenciáját mutatják.
–  Pontosította azt is, hogy még az abszolút védettnek hitt nagymélységű vízműkutak vizében is találtak felülről beszivárgott szennyeződést.
–  Rögzítette továbbá: több kút vizében is találtak a magyar szabvány határértékeihez viszonyított túllépést.

                     

 

A fenti képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (képre kattintva kinagyíthatja)

3. Az Állami Számvevőszék jelentése leírta: ma mindössze 11 paramétert mérnek rendszeresen a vízműkutak vízéből. Leírja továbbá, hogy „a vízművek által szolgáltatott víz minősége számos paraméterben nem felel meg a magyar szabványnak, és messze elmarad az EU valamint a WHO direktíváitól”.

                      vizasz1dk_s

A fenti képekre kattintva elolvashatja a jelentés hivatkozott részét (a képre kattintva kinagyíthatja)

4. A 11 szennyezőanyag mérését követően (például Pest megyében) vizsgált vízminták 50,1 %-ánál volt határérték-túllépés. Vagyis a víznyerőkutak mintáinak fele már 11 paraméter vizsgálata után nem felelt meg a magyar szabványnak, és egészségre ártalmas anyagokat tartalmazott.

tovább a hivatkozott jelentésre…

5. A mai gyakorlat szerint 11 vagy alig több paraméter vizsgálata után jelentik ki az illetékesek: „a csapvíz tiszta, egészséges és ellenőrzött”.

tovább a hivatkozott sorokra…

6. Dr. Darvas Béla professzor „A Vác környéki ivóvízről” című cikke bemutatja jelenünk helyzetét.

tovább a hivatkozott cikkre…

7. Mindezeken túl a vízműkutakból nyert vizet a fertőtlenítés érdekében klórral kezelik. A klór idegméreg. Kapcsolódó cikk: „Csendes gyilkos a klór!”

tovább a hivatkozott cikkre…

A vegyi szennyeződések és a magas oldott ásványianyag-tartalom miatt szükséges ivó-főzővizünket megtisztítani. A megoldás erre a problémára az RO-víztisztító.

Mellékeljük az RO-rendszerű vízszűrők szűrési hatékonyságát bemutató táblázatot. Mert tudjuk, tapasztaltuk, hogy ma korszerű víztisztító nélkül jelentős nő a betegségek kockázata.

mai ro 1_s              mai ro 2_s

A fenti képekre kattintva elolvashatja a mérések eredményét (képre kattintva kinagyíthatja)

Ha szeretné megismerni a megoldást, a termékeink/áraink rovatban megtalálja az Önnek leginkább megfelelő berendezést. Kérésére szívesen adunk javaslatot az optimális megoldásra.

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.