Az RO-rendszerű víztisztító-technológia működési elve

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)

A NASA 1960-ban fejlesztette ki az ún. fordított ozmózis elvén működő víztisztítási eljárását. Legelőször a haditengerészetnél alkalmazták a sós tengervíz ivóvízzé alakítására, majd a 1960-as években tovább fejlesztették az eljárást a vegyi, biológiai és radioaktív szennyeződések kiszűrésére.

A fordított ozmózis során az oldószer – pl. tiszta víz – áramlik külső nyomás hatására a féligáteresztő membránon keresztül a magasabb koncentrációjú oldatból (szennyezett víz) az alacsonyabb koncentrációjú oldat felé (tisztított víz). A víz tisztítására kialakított membránok mentén a tisztítandó víz állandó mozgásban van, ami folyamatosan eltávolítja a membrán felületéről a szennyeződéseket. (Ez javítási, karbantartási oldalról jelent előnyt a hagyományos szűrőkkel szemben, amelyeknél üzem közben nem ürül ki a felfogott szennyeződés.)

A tisztításnak ez a módja azért is hatékony, mert a membrán olyan kicsi lyukakkal van ellátva, amelyen a vízmolekulánál nagyobb molekula nem képes áthatolni, így a szűrő a baktériumoknál ezerszer kisebb szennyeződéseket is eltávolítja az ivóvízből. Az RO-rendszerű víztisztító működése során – a zömmel csak a szemmel látható szennyeződéseket gyűjtő, általában alacsonyabb árfekvésű, hagyományos vízszűrőkkel szemben – eltávolítja a baktériumokat, vírusokat, nitrátot, nehézfémeket, ipari szennyeződéseket, toxikus, rákkeltő anyagokat, gyógyszermaradványokat.
Ennek eredményeképpen a fordítottozmózis-membránnal tisztított víz a szervezetet károsító anyagoktól mentes, kristálytisztaságú.  A víztisztítás hatásfoka több mint 95%-os. Az RO-technológia a fúrt vagy ásott kutak esetében is alkalmazható módszer.

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.