Az ivóvíz szerepe

Vizeink, tisztított víz, fordított ozmózis (RO)

Szervezetünkben a víz szerepe annyira alapvető, hogy ha 2 liter hiányzik a testünkből (a 46 literből 4,3 %), akkor súlyos vízhiányos állapotba kerülünk. A víz tehát nem csupán fontos alapanyag, hanem egy nagyon érzékenyen beállított, egyensúlyra törekvő vízháztartás alkotórésze.

Szervezetünk átlagos sűrűsége 1.020 -1.040 gramm/liter, ami mindössze 2-4 %-kal több a tökéletesen tiszta (ásványi anyagoktól mentes) víz sűrűségénél. Ez alapján belátható, hogy az emberi test, így szöveteink víztartalma kémiailag egy igen híg oldatnak mondható. Ha konyhasó és tiszta H2O összekeverésével szeretnénk kifejezni egy ember átlagos koncentrációját, akkor egy liter vízben kb. 5-10 gramm konyhasó feloldásával keletkezik ugyanez a kémiai sűrűségű oldat. Az élő szervezetek folyadékháztartásuk “sűrűségét” tekintve hasonlítanak egy liter vízben egy csipet konyhasó keverékéhez.

VízRendkívül fontos tehát, hogy milyen ásványianyag-tartalmú ivóvizet fogyasztunk. Ha elérjük, hogy az ivással bevitt víz sűrűsége alacsonyabb a testünkben lévő sejtnedvek sűrűségénél, ekkor és csak ekkor beszélhetünk optimális kiválasztásról, mert ebben az esetben van a bevitt víznek oldóképessége. Ha ivóvizünk, üdítőitalunk, ételeink „töménysége” magasabb a sejtnedveink „sűrűségénél”, ozmotikus nyomásánál, akkor a bevitt víznek nincs oldóképessége, és elvízteleníti a sejteket. Ez a sejt egyensúlyzavarához vezet, és a vesénk is túlterheltté válik, képtelen kiválasztani! Az eredmény: allergia, bélpanaszok, magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, meszesedés, rák, cukorbetegség, vesekövek, májbetegségek, elhízás, kövek lerakódása, stb.
Az ivóvíz ásványianyag-tartalmának szervezetünkre gyakorolt hatását dr. Morell vizsgálta, és az alábbi összefüggéseket állapította meg:

  • a 375 mg/l feletti ásványianyag-tartalom kifejezetten káros és lerakódásokat okoz,
  • a 150 mg/l felettieknek a kiválasztásra nincs pozitív hatása,
  • a 95 mg/l alatti ivóvizek támogatják a kiválasztást,
  • a 60 mg/l alattiak nagyon jó méregtelenítenek, salaktalanítják szervezetünket.

Ha dr. Morell táblázatát végiggondoljuk, felismerjük: egészségünk legfontosabb jótevője az alacsony ásványianyag-tartalmú, TISZTA VÍZ.

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.