AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

Blog Egészségprogram Hidrogénnel dúsított víz Szakmai cikkek a vízről

Sejtjeinkben 2 grammnyi H2-nek H2O-vá válása, oxidációja, 68 000 kalóriát szolgáltat, ami egyike az energiában leggazdagabb reakcióknak. Természetesen a hidrogén nem egyesül rögtön az oxigénnel, mert az egyszerre nagyon sok energiát szolgáltatna, hanem a sejt a hidrogén energiáját lépésről lépésre, a különböző reakciói során szabadítja fel, úgy, hogy az számára optimálisan felhasználható legyen. Ezt a folyamatot írja le a Szent-Györgyi–Krebs-ciklus.


Mi az a hidrogén?

A hidrogéngáznak vagy a diatom molekuláris hidrogénnek a H2 a kémiai képlete. A legkisebb molekula az univerzumban, gáznemű, ezért sokkal nagyobb sejtes biológiai hozzáférhetőséget biztosít bármely más elemnél, gyógyszernél vagy táplálékkiegészítőnél. A molekuláris hidrogén gyorsan beszívódhat az emberi test sejtjeibe és a mitokondriumokba, és könnyen átjuthat a vér-agy gáton. A molekuláris hidrogén nem kötődik más vegyülethez, szabad és önállóan hozzáférhető. A víz kötött hidrogént tartalmaz, de mikor az elemi hidrogén hozzákapcsolódik a vízmolekulához, akkor H3O lesz, de a vízben a hidrogéngáz H2 formában is jelen lehet.

Miért olyan fontos ez és pontosan mit jelent ez számunkra?

Tyler LeBaron biokémikus, a Molecular Hydrogen Foundation igazgatója szerint a molekuláris hidrogén, a hidrogénben gazdag víz pozitív hatással van a szervezetünkre, az egészségünkre:

2007-től több tudományos vizsgálat során is arra következtetésre jutottak, hogy a hidrogénnek elképesztő terápiás előnyei vannak. A hidrogén az első elem a periódusos rendszerben, erre vezethető vissza az összes többi elem. Amikor a hidrogén oxigénnel került reakcióba, létrejön az életadó víz. A hidrogén igazából a földi élet egyik alapja. Minden sejtünk hidrogént éget el a működése során. Manapság a hidrogénnel kapcsolatos kutatás ismét az élen jár, de most a biomedikai és öregedésgátló kutatásokban.

Már több mint 400 publikáció látott e témáról napvilágot, és ebből több mint 30 az embereken végzett klinikai vizsgálat alapján készült.
Megállapították: a molekuláris hidrogén lényegében az emberi test minden szervében terápiás hatást fejt ki, több mint 140 humán betegség esetén.”

BETEGSÉGEK ÉS A MOLEKULÁRIS HIDROGÉN

Nos, az köztudott, hogy manapság hihetetlenül sokan szenvednek a következő betegségek valamelyikében: szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, elhízás, különböző idegrendszeri betegségek, például autizmus, depresszió, Parkinson-kór, ADD, Alzheimer-kór, és folytathatnám. Ezek alapján jogosan mondhatjuk, hogy még sosem volt ekkora szükség biztonságos, természetes öregedésgátló gyógyszerekre.

A molekuláris hidrogénre vonatkozó tudományos kutatások azt igazolják, hogy ez a rég elfeledett molekula tulajdonképpen az egészség és a jó közérzet kulcsa.

Akkor hogyan is működik a molekuláris hidrogén?

Emberi, állati és sejtkísérletek segítségével kimutatták, hogy a hidrogén három fő metódusban fejti ki pozitív hatásait:

  • Azonnal átalakítja a szervezetben lévő toxikus hidroxilgyököket vízzé.
  • Fenntartja a test saját természetes, optimális antioxidáns szintjét.
  • Jó hatással van a sejtek közötti kommunikációra, a sejtek anyagcseréjére és a génexpresszióra is, ami gyulladás- és öregedésgátló, illetve az elhízás megelőzésében is nagy szerepe van.

Hogy tisztán lássuk a dolgokat, fontos tudnunk, hogy a H2, azaz a molekuláris hidrogén nem egy idegen anyag számunkra. Nem úgy hat a szervezetre, mint egy drog vagy mint egy gyógyszer, amik a testünk számára idegen anyagok, hanem úgy, mint egy hiányzó barát, és a szervezetünk is eképpen reagál rá. Valójában egy rostban gazdag étkezés után a beleinkben lévő baktériumok nagy mennyiségű hidrogéngázt termelnek, ami a vérbe diffundál, és számos jótékony hatást fejt ki. Tehát az anyának valóban igaza van, amikor azt mondja, „Edd meg a zöldséget is, mert az a legegészségesebb!”

elektromos vízlágyító

A kutatások szerint a szolubilizált hidrogéngázt tartalmazó ivóvíz az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy hidrogénhez juttassuk a testünket. És az sem mellékes, hogy ez a legrégebbi, legtermészetesebb módszer is. Sőt mi több, a japán, mexikói és indiai helyeken a gyógyforrások legfrissebb vizsgálata után kimutatták, hogy ezek a vizek azért terápiásak, mert oldott hidrogéngázt tartalmaznak.

Gondoljunk csak bele. A hidrogénnek hatalmas szerepe volt az élet kialakulásában, miért is ne lenne ma is jó hatással a szervezetünkre? Talán ez az oka annak, hogy ilyen szimbiotikus kapcsolatot alakítottunk ki a beleinkben élő hidrogéntermelő baktériumokkal. És a természet talán azért is alkotta meg a hidrogénben gazdag forrásait, hogy az életet segítse. Úgy tűnik, hogy a hidrogénben gazdag víz nem csupán az emberek, de a legtöbb életforma számára is hasznos, így például a növényeknek is.

Ez nem egy egészségügyi átverés vagy ámítás, amik a legtöbb esetben nincsenek tudományos kutatásokkal alátámasztva. A PubMed számos kutatást, illetve kísérletet végzett és hozott nyilvánosságra a hidrogénben gazdag vízzel kapcsolatban. Illetve a Molecular Hydrogen Institute-t is meglátogathatja, ha többet szeretne tudni ebben a témában. Jelentős és jó hírű kiadványok is, mint például a Journals Nature and Science is hoztak már le cikkeket a hidrogénben gazdag vízről és annak előnyeiről.”

Tudósok nyilatkozatai e témakörben:

  • Lewis Thomas, New York-i Sloan Kettering Intézet professzora: Minden betegségnek megvan a kulcsmechanizmusa, és ha valaki megtalálja, akkor képessé válik a betegség gyógyítására. Számos betegségnél ez a kulcsmechanizmus a redoxifolyamatokban keresendő! Ha tehát megtaláljuk a redoxifolyamatok
    kontrolálását, akkor kézben tudjuk tartani a betegséget is, amit okoz!”
  • Paul “Skip” H. Hayashi, MD, MPH UNC School of Medicine, amerikai kutató szerint:

a végső megoldás a hidrogénkötésekben és aktív hidrogénben gazdag víz!”

  • Dr. Atsunori Nakao Okayama University Medical School:

“A hidrogéndús tiszta víz megakadályozza a metabolikus szindrómát, beleértve az elhízást, az inzulinrezisztenciát, a magas koleszterin szintet és a magas vérnyomást,

csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek és a 2. típusú cukorbetegség kockázatait.”

HIDROGÉNES VÍZ KÉSZÍTŐ BERENDEZÉS

A fentiekből látszik, hogy a hidrogénes víz (hidrogénben gazdag víz) fogyasztása nem rejt nem vár mellékhatásokat és negatívumokat. Viszont rengeteg előnnyel kecsegtet a fogyasztása, így minden embernek át kell gondolnia, hogy számára lehetséges segítséget jelenthet-e az egészségügyi problémák megszüntetésében, illetve megelőzésében.

http://www.tisztaviz-uzlethaz.hu/termek/h2-go/ – ápolási technikai eszköz
Vízlágyító meghibásodás és hibakódok

Vízlágyító meghibásodás és hibakódok

A vízlágyító egy olyan vízkezelési berendezés ami a hálózati vízvezetékre felszerelve lágyított vízzel látja el a vízzel érintkező vezetékeket és egyéb hálózatra felszerelt készülékeket. Más szóval, a vízlágyító lágyított vízzel látja el otthonunkat. A vízlágyítóknak az “agya” a vezérlőfej, ami a készülék folyamatait kezeli; bekapcsolja a regenerálást, figyeli a sótartalmat, lezárja a kezeletlen vizet a

Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Életünk minősége Életünk minőségét, a 35 év táján bekövetkező oxidó-redukciós változás, minden vonatkozásban befolyásolja! Nem véletlen, hogy ebben az időszakban szokták befejezni a versenysportot és váltani kevésbé energiaigényes mozgásokra. Pedig csak annyi történik, hogy a szervezetünk kevesebb antioxidást állít elő, mint amire szüksége lenne. Kevesebbet, mint amennyire az egyensúly, a harmónia fenntartásához szükségünk lenne és

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

Sejtjeinkben 2 grammnyi H2-nek H2O-vá válása, oxidációja, 68 000 kalóriát szolgáltat, ami egyike az energiában leggazdagabb reakcióknak. Természetesen a hidrogén nem egyesül rögtön az oxigénnel, mert az egyszerre nagyon sok energiát szolgáltatna, hanem a sejt a hidrogén energiáját lépésről lépésre, a különböző reakciói során szabadítja fel, úgy, hogy az számára optimálisan felhasználható legyen. Ezt a folyamatot

Hogyan előzhetjük meg a betegségek több mint 50%-át? Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Hogyan előzhetjük meg a betegségek több mint 50%-át?...

A betegségek megelőzése tiszta vízzel kezdődik. A legtöbb ember ivóvízként ma csapvizet vagy ásványvizet fogyaszt. Sajnos nem ismert, hogy az elfogyasztott víz vegyi szennyezettsége, magas ásványi anyag tartalma, milyen mértékben játszik közre a magyarok rossz egészségi állapotában. Pasteur korábban úgy fogalmazott: „betegségeink 90%-át megisszuk”. Sokan gondolják, ma jobb a helyzet, pedig a WHO friss jelentése

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

A hidrogén a legkisebb és a leghatékonyabb antioxidáns, ami a sejtek anyagcserélődése során keletkező szabadgyököket hatástalanítja. De mik is azok a szabadgyökök? A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök okozói lehetnek a

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy bármilyen más fertőzéssel szemben?

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy...

Egy angol virológus professzor azt nyilatkozta a magyar televízióban: „Várhatóan a népességünk 70%-a lehet érintett COVID-19-el kapcsolatosan (vagyis elkaphatja a vírust), a fertőzöttek egyharmada várhatóan ezt észre sem veszi, a másik egyharmada enyhe lefolyású megfázásként éli át, és csak a maradék egyharmad lesz beteg. 3-5%-uk bele is halhat.” Mi a megoldás? Mit tehetek? Mi az

Az éltető víz titkai

Az éltető víz titkai

Az életünket segítő, az egészséges, tiszta víz titkai Néha nehéz változtatni azon, ahogy a világot látjuk. Ez a változtatás különösen igaz a fogyasztási szokásainkra, kedvenc ételeinkre és a megszokott ivóvizünkre. Életünkben a víz oly természetes, annyira magától értetődő, hogy fel sem merül, mennyire fontos az életünkben. Folyik a csapból, a zuhanyból, megvesszük a boltban, hajózunk

A víz és a gazdája

A víz és a gazdája

„A legfontosabb amit az olvasó ebben a könyvben talál, az egy reményteljes üzenet arról, hogy a jelenlegi világméretű – sokszor megoldhatatlannak beállított – vízproblémákra igenis van megoldás. Ez nem utópia, ez tudományos kutatásokkal és tapasztalatokkal igazolhatóan járható út. Kedves olvasó! Add a kezed, és nagy szeretettel olyan ajtó elé vezetlek, amely egy fenntartható világra nyílik.

Vízkezelési technológiák

Vízkezelési technológiák

Vízkezelési technológiák   A vízkezelési eljárásoknak számtalan típusa ismert. Beszélhetünk fizikai-, kémiai-, biológiai és ezek ötvözetét alkalmazó vízkezelési technológiákról. Az ivóvizeink szűrésére, tisztítására mely módszereket alkalmazza az általunk használt vízkezelő technológia? Mennyire hatékony eljárás? Ennek járunk ez alkalommal utána.   A vízkezelési eljárást azért alkalmazzák, hogy biztosítsák azokat a minőségi követelményeket, amit az adott vízhasználat

A vízszűrő kancsó működése

A vízszűrő kancsó működése

A vízszűrő kancsó működése   A legelterjedtebb ivóvíztisztítási módszer napjainkban a vízszűrő kancsó használata. Nagyon jó megoldásokat rejt magában, megvannak az előnyei. De ugyanígy hátrányokról is beszélhetünk, ha megnézzük a vízszűrő kancsó működését.   A vízszűrő kancsó működése   Sok fiatal és környezettudatos vállalat keres megoldást arra, hogy a cég alkalmazottai hogyan csökkentenék a megvásárolt

Milyen vízszűrőt vegyek?

Milyen vízszűrőt vegyek?

Milyen vízszűrőt vegyek?   Mindenki, aki vízszűrőt vagy víztisztítót szeretne venni, előtte alaposan utánajár a kérdésnek, hogy melyik készülék számára a legelőnyösebb. Az egyes típusok leírásai rengeteg információt tartalmaznak, amit laikusok nem biztos, hogy azonnal ki tudnak bogozni. Mai bejegyzésünk témája segít eligazodni abban, hogy milyen vízszűrőt érdemes beszerezni.   Milyen előnyökkel jár egy vízszűrő

A víz hatása a szervezetre

A víz hatása a szervezetre

  A víz hatása a szervezetre Az egészségtudatos élet egyik pillére, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vizet fogyasszunk nap mint nap. A sejtek egészséges működéséhez, a jó hidratáltsághoz, a pozitív energiához elengedhetetlen a minőségi víz. Mai blogbejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy a víznek milyen hatásai vannak a szervezetre. A víz az emberi szervezetben Víz

A polifoszfát élettani hatása

A polifoszfát élettani hatása

A polifoszfát élettani hatása   A vegyszeres lerakódásgátlók közé tartozó, foszfát alapú vegyszer a polifoszfát. Használata során burkot képez a kalcium és magnézium ionok köré, így nem rakódnak le a vízvezetékekben vagy a vízvezetékek kimeneti nyílásain, nem tud vízkövesedni a rendszer. A polifoszfát élettani hatásai ma vita tárgyát képzik a tudatos vásárlók körében, mi is

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?   Arról, hogy mekkora a hálózati víznyomás értéke, azért kell beszélni, mert ha hálózati víztisztító berendezést szeretnénk beszereltetni, a vásárlás folyamán az egyik első kérdés az lesz, hogy mekkora víznyomáshoz szeretnénk vásárolni a szűrőt. De sokunknak fogalmunk nincs arról, hogy mi a víznyomás, vagy hol lehet utánakérdezni, hogy mekkora a

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító berendezések

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító...

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító berendezések   Amikor vásárolunk egy új házat, vagy épp építtetünk, mindenképp szeretnénk hosszú távú megoldásokat a házban található berendezések működéséhez, a jövőbeli energiafelhasználás csökkentéséhez, végül, de nem utolsó sorban az egészségünk megőrzéséhez és háztartási gépeink élettartamának növeléséhez. Ennek érdekében érdemes beszereltetni központi vízlágyítót, illetve akár egyéb, kisebb víztisztító készülékeket. Elmondjuk,

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre?

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre?

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre? Azt már tudjuk, hogy ha vízkövesedik a vízforralónk, hogyan szabaduljunk meg a problémától. Évszázadok óta hatásos fegyver a vízkövesedésre a citrom, az ecet, de napjaink innovációja, a vízlágyító eszközök lehetővé teszik, hogy ennél sokkal hatékonyabban óvjuk meg dolgainkat a vízkő okozta károktól. De felmerülhet a kérdés, hogy

Mi köze van egy teknősnek egy korty vízhez, amit épp megiszik?

Mi köze van egy teknősnek egy korty vízhez, amit épp...

Képzeljen el egy környezetvédelmi szakértőt a kenyai tengerparton állva, ahol a szél lágyan és melegen simogatva érinti a bőrét, miközben ő savanyú képet vág, mivel épp egy teknőst enged vissza a vízbe. Három hétig küzdött a teknős életéért, ami során hashajtókkal próbálta meg megszabadítani a gyomrában található hatalmas mennyiségű műanyagtól. Tévedésből ette meg. A teknős

A 7-es jelzésű műanyag átka – minden nap találkozhat vele a szervezete

A 7-es jelzésű műanyag átka – minden nap találkozhat...

Ha a műanyagtárolók oldalát, a gyümölcslevek és szószok dobozát, a flakonok alját és ivókulacsokat veszi górcső alá, bizonyára feltűnik néhány jelzés. A PET-palackok jelzései felett gyakorta elsiklunk, miközben minden egyes korty folyadék önmagunk mérgezésére rakhatja rá a gyújtást. A hetes számmal jelölt műanyagok csoportja a rejtélyes műanyagcsoport, mivel pontosan nem lehet meghatározni, hogy milyen alkotóelemekből

Tiszta Víz Üzletház

A vízszűrő kancsó mit szűr ki?

Csak egy elhatározás és máris teljesülhet a fogadalom 2019. januárjában. A fogadalom lényege, hogy odafigyelünk arra, hogyan bánunk magunkkal, a környezetünkkel. Ehhez első lépésként, egészséges életmód követői leszünk, növeljük a napi folyadékbevitel mennyiségét. Igen, de nem mindegy mivel.   A fogadalom másik része, hogy figyelünk a környezetünkre. Ezt bizony nem tudjuk megtenni, ha az egészség

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.