Az antioxidáns-víz

Hidrogénnel dúsított víz

Az antioxidáns-víz

Vízkutatóként 4 éve találkoztam Amszterdamban a hidrogénnel való vízdúsítással. Először csak egy érdekes technológiát láttam benne, de ahogy egyre jobban belemerültem a szakmai hátterébe, úgy vált számomra egyre fontosabbá ez az új ismeretvilág.
A hidrogéndúsítás még annyira új Európában, hogy nehéz ismeretekhez jutni vele kapcsolatban. Belgiumból Dr. Prof. Országh József ismeri és tanítja a bioelektronikát, a víz elektronokkal kapcsolatos állapotait.

A kezdeti nehézségek ellenére, főleg japán forrásokból, a hidrogéndúsítással és tiszta vízzel kapcsolatos világ gyorsan kinyílt. Ma már nagyon sok ismerettel és szakmai tapasztalattal rendelkezünk mind a hidrogénnel dúsított vízről, mind a tiszta víz egészségtámogató szerepéről, és természetesen arról is, miért életbevágó számunkra ez a kérdés.

Mik jelentik számunkra a legnagyobb problémát?

Manapság életünk egyik legnagyobb kihívása a negatív ionok környezetünkben való csökkenése. Korábban, 50-80 évvel ezelőtt a levegőben a negatív – pozitív ionok aránya 2 : 1 volt, napjainkra ez az arány 1 : 2-re változott. (Negatív ionok: van egy szabad elektronjuk; pozitív ionok: elektronhiányuk van.)

antioxidans_szabadgyok_b

A negatív ionokat, ezeket az “életet előmozdító részecskéket”, 1899-ben Elster és Geitel tudósok fedezték fel. Ezeknek a molekuláknak fizikai tulajdonsága, hogy plusz elektronjuk van. Egerekkel végzett kísérletekben azt tapasztalták, hogy az állatok tovább élnek, ha negatív ionokkal dúsított környezetben élnek. A további tesztek megdöbbentőek voltak, hiszen ezek a negatív ionok nem csak az egerek várható élettartamát növelték, de a baktériumok és csírák ellen is hatásosnak bizonyultak, illetve pozitívan hatottak az allergiában szenvedők, migrénnel vagy szívproblémákkal küszködők életére is. Dr. Igho Hart Kornblueh orvos például azt tapasztalta, hogy betegei 57 %-kal gyorsabban épülnek fel műtét után, ha a hagyományos terápia mellett nagydózisú negatív ionos térbe helyezik őket.
Környezetünkben a negatív ionok csökkenése sajnos azt jelenti számunkra, hogy a szervezetünk a közvetlen környezetéből, a levegőből már sokkal kevesebbhez jut hozzá. Nem véletlen az, hogy hol érezzük jól magunkat, vagy az, hogy hol tudunk könnyen feltöltődni. Bemutatok néhány számadatot, ami megmagyarázza ezt a folyamatot:

 

Környezet Koncentráció (negatív ion/cm3)
Vízesés 95 000 – 450 000
Hegyi, tengerparti levegő 50 000 – 100 000
Vidéki mező 5 000 – 50 000
Város 100 – 2 000
Lakás, iroda 40 – 100
Légkondicionált helyiség  0 – 20

 

Mindenki megtapasztalhatta már, hogy vízesések, vízpartok vagy az óceán mellett az ember új erőre kap. A pozitív hatás a negatív ionok magas koncentrációjának köszönhető. Ha a levegő negatívion-koncentrációja 100/cm3 alá csökken, akkor különböző tünetek léphetnek fel: fejfájás, figyelemcsökkenés, vérnyomás-növekedés, fáradékonyság, álmosság, kimerültség, lassú reakciók, pszichés feszültség vagy a szem gyors kifáradása. A pozitív ionok hátrányos élettani hatásokat kelthetnek. Pozitívan ionizálja a levegőt a légkondicionálás, a számítógépek, elektromos berendezések, a műanyag szőnyeg, a betonépületek, a dohányfüst, a száraz levegő és a szellőzetlenség, vagy a szennyezett városi levegő.
Ezzel szemben a negatív ionokban gazdag levegőnek élettanilag fokozó hatása van (pl. tengerpart). Csökkentheti a vérnyomást és pozitív pszichés hangulatot kelt, javíthatja a figyelem összpontosítást és harmonikus állapotba hoz.

Természetesen nem csak a környezetünkben vannak negatív ionok, hanem a szervezetünkben is, és itt is hasonló folyamatoknak lehetünk tanúi, csak itt a negatív ionokat antioxidánsoknak, a pozitívokat szabadgyököknek hívjuk.
Fontos tudnunk, hogy akkor vagyunk egészségesek, ha vérünk rH2 értéke 24-23, ami kb. 10.000 – 100.000 többlet negatív iont jelent vérköbcentiméterenként. Ekkor szervezetünkben a negatív ionok (az antioxidánsok) vannak túlsúlyban, és a francia kutatók szerint szervezetünk számára ez az optimális oxido-redukciós arány.

shutterstock_56923930 2_b

Fontos tudnunk: ha olyan környezetben tartózkodunk, ahol pozitív ionok vannak túlsúlyban, akkor az egészséges szervezet úgy viselkedik, mint egy „kályha”, ami folyamatosan adja le a „hőjét”, azaz a negatív ionjait. Például ha bemegyünk egy bevásárlóközpontba, egy klimatizált irodába, vagy ha a nap 24 órájában mesterségesen előállított elektromos, mágneses terek és elektromágneses sugárzások vesznek körül bennünket, akkor sajnos „kályhát” játszunk, és fáradtabbnak érezhetjük magunkat.

Hasonló folyamat játszódik le a klóros vízben való fürdésnél is. A klórozott víz hatása külsőleges használat esetén sem elhanyagolható. Az ilyen vízben való fürdésnél a nedves bőr két oldala között 100-200 millivolt potenciál különbség alakulhat ki, ami a szervezetből az elektronokat valósággal “kiszivattyúzza”, ami gyengítheti az immunrendszert. Legyengült immunrendszer esetén rendszeres fürdés után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek léphetnek fel, még a parlagfűre való érzékenység is. Egy egészséges felnőtt szervezete ennek sokáig jól ellenáll, bár a klóros vízben való fürdés minden esetben elektronhiányt hoz létre, amit csak helyes, redukáló kémhatású étrenddel lehet könnyen ellensúlyozni. Ezzel szemben a csecsemők és a fiatal gyermekek a klórozott vízre fokozottan érzékenyek. Vékony a bőrük és kicsi a testtömegük, emiatt fürdéskor a szervezetük elektronaktivitása jelentősen csökken. Csecsemőknél ezt bizonyos mértékig a szoptatás ellensúlyozza, de nem teljesen. A gyermekek immunrendszerét a fürdővízzel való mindennapos «klórozás» könnyen leépítheti. Emiatt találkozhatunk igen jó körülmények között élő, tiszta, jól táplált, gondozott, rendszeres orvosi felügyeletnek örvendő csecsemővel, aki egyik náthából a másikba, vagy torokgyulladásokba esik, sőt minden arra járó vírusos betegséget is megkap, mert kevés a szervezetében az antioxidáns (elektron).

Vizsgálva táplálkozásunkat, az életfolyamatokat, könnyen megállapítható, hogy általában 40 éves kor után már egy átlagos emberi szervezetben a szükségesnél kevesebb az antioxidáns, és így magasabb a szabadgyökök száma. Ennek a folyamatnak a következménye lehet kezdetben a fáradékonyság, később a betegségek, és az öregedés. Életbevágó, hogy javítsunk ezen az állapoton!

Sajnos ma az emberek többsége élete „utolsó tíz évét haldoklással tölti”. Ma Magyarországon 1,2 millió ember fogyaszt naponta különböző betegségeire 10-féle gyógyszernél többet! Sajnos egy ilyen állapotnál már nehezen állapítható meg mi a betegség és mi a mellékhatás…
Ezt a folyamatot csak új szemlélettel, az étrend és a fogyasztási szokások átalakításával lehetséges megállítani. Már ma is mondják a táplálkozástudósok: „egyél naponta 5 adag nyers zöldséget”! De ezt ki tartja be? Pedig az antioxidánsokra, a szabad elektronokra életbevágóan szükségünk lenne.

A „Lourdes” berendezés hidrogénnel dúsított vizének fogyasztása ebben a folyamatban tesz lehetővé egy minőségi ugrást. A hidrogénnel dúsított antioxidáns víz képes lehet a szervezetben képződő szabadgyök-többletet semlegesíteni, és így harmonizálni az oxido-redukciós rendszerünket.
A berendezéssel előállított víz rH2 értéke 5 – 10 között van, ami annyit jelent, hogy az előállított vízben a negatív ionok száma 1019 -1014 között van literenként!

Az antioxidáns-víz atomi hidrogént tartalmaz (magas elektrontartalmú). 6-8 pohár hidrogénnel dúsított víz képes lehet a bennünk lévő víztömeg (a testsúly kb. 65 %-a víz, ez egy 80 kg súlyú embernél 52 litert jelent) antioxidánsokkal történő harmonizálásra.

Ha tehát hidrogénnel dúsított vizet iszunk, akkor a szervezetünk bioelektronikai koordinátái fokozatosan javulhatnak, helyreállhat az optimális egyensúly. A hidrogénnel dúsított víz antioxidánsként, a szabadgyökök hatékony ellenszereként szolgálhat. Közrejátszhat az öregedési folyamatoknál, és segíthet egészségesebb életet élni. Hozzájárulhat a jobb anyagcseréhez, aminek következtében jobban érezhetjük magunkat, és jobbá válhat a természetes illatunk. Az egészséges és hosszú élet a fiatalság és az egészség megőrzésében határozható meg, amihez a hidrogénben gazdag víz fogyasztása egy új lehetőség.

Az öregedést tanulmányozó tudósaink mindezt úgy fogalmazták meg, hogy a „szervezetünkben található antioxidánsok száma határozhatja meg, hogy mennyi ideig fogunk élni”.

Bármilyen kérdés esetén szívesen állnak munkatársaink rendelkezésére elérhetőségeink egyikén!

Bp., 2014. június 10.

Dr. Simon László, vízszakértő

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

Sejtjeinkben 2 grammnyi H2-nek H2O-vá válása, oxidációja, 68 000 kalóriát szolgáltat, ami egyike az energiában leggazdagabb reakcióknak. Természetesen a hidrogén nem egyesül rögtön az oxigénnel, mert az egyszerre nagyon sok energiát szolgáltatna, hanem a sejt a hidrogén energiáját lépésről lépésre, a különböző reakciói során szabadítja fel, úgy, hogy az számára optimálisan felhasználható legyen. Ezt a folyamatot

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

A hidrogén a legkisebb és a leghatékonyabb antioxidáns, ami a sejtek anyagcserélődése során keletkező szabadgyököket hatástalanítja. De mik is azok a szabadgyökök? A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök okozói lehetnek a

Az égés folyamatát szervezetünkben az anionok szabályozzák

Az égés folyamatát szervezetünkben az anionok...

Az égés folyamatát szervezetünkben az anionok szabályozzák Vajon lehetséges egy jobb életminőség?  Mi ennek az alapja? Mert valóságunk, hogy egyre idősebbek leszünk, és egyre rosszabb az egészségi állapotunk, ami egy szociális probléma. Tudósaink új felismerése, hogy ezt a folyamatot az antioxidáció gyógyító erejével meg tudjuk állítani. Tény: a túlzott oxidáció, másik elnevezésével az aktivált oxigén

Tiszta Víz Üzletház

Tudta, hogy a tisztavíz-fogyasztással akár Ön is képes...

Nagyon sok ügyfelünk pozitív tapasztalata bizonyítja, hogyha a szervezetét megfelelő minőségű, tiszta vízzel táplálja, akkor ezzel megelőzheti, hogy a szervezetében: az anyagcsere-végtermékek bennmaradjanak és problémákat okozzanak; szív- és érrendszeri problémák alakuljanak ki; ízületi megbetegedései legyenek. Napjaink egyik legnagyobb problémája, hogy az étrendünk tele van adalékanyagokkal, amelyek többsége káros, esetenként mérgező hatású is lehet az emberi szervezetre.

Tiszta Víz Üzletház

Mikor és milyen karbantartási munkákat kell végezni az...

A három előszűrőt évente kell cserélni. Az első az 5 mikronos üledékszűrő, a második egy szénszűrő, a harmadik egy 1 mikronos üledékszűrő (néhány modellben tömbösített szénszűrő van). Ha a szűrőpatronok évenkénti cseréje nem történik meg, a klór károsíthatja a membránt. Mi minden beszerelt berendezésünket nyomon követünk, és gondoskodunk a szükséges karbantartási munkákról. Szűrőcsere előtt felvesszük

Tiszta Víz Üzletház

Mire vigyázzunk a vásárláskor?

Sok helyen reklámozzák a víztisztaság-garanciát, de ezt bármelyik jobb készülék tudja. Vásárolhatunk berendezést – szerelési szolgáltatás választási lehetősége nélkül – egy éves gépgaranciával. Ez az olcsó zsákbamacska esete, amire még könnyen 40-50 ezer forintot is rákölthetünk, ha teljes értékű berendezést szeretnénk üzemeltetni (postai díj, beszerelés díja, nyomáscsökkentő, energetizáló modul, beszerelési anyagok, stb.). És ha szerencsénk

Tiszta Víz Üzletház

Mi a különbség az ún. CTA és a TFM membránok...

A CTA (Cellulose Triacetat) membrán egy papírréteg szintetikus anyaggal bevonva. A CTA egy cellulóz alapú termék, amely klórozott vizet igényel a működéséhez, hogy a baktériumokat távol tartsa a papírtól. A CTA membránok tisztítási hatásfoka 85 – 94 %-os, az élettartamuk 18 – 24 hónap. A lényegesen jobb tulajdonságú TFM (Thin film = vékony film) membránok

Tiszta Víz Üzletház

A víz vastartalma káros a fordított ozmózissal...

Igen, a vas eldugítja a membránt. Amennyiben a víz vastartalma nagyobb, akkor vastalanító előszűrővel védjük meg a berendezést!

Tiszta Víz Üzletház

A fordított ozmózissal működő víztisztító is...

Igen, hiszen eltávolítja a kalciumot, a magnéziumot és az ásványi sókat. A különbség mégis óriási, mert az RO-rendszer tökéletesen tiszta vizet állít elő, ami történetesen tökéletesen lágy is. Az összefüggés csak ennyi. Háztartási vízlágyítónak viszont a berendezést nem célszerű használni, mert az így előállított víz lényegesen többe kerül, mintha egyéb lágyítót használnánk.

Tiszta Víz Üzletház

A már beépített vízlágyító berendezés nem káros a...

Nem káros, hanem kifejezetten hasznos. A kalcium- és a magnéziumlerakódások távoznak el legnehezebben a membrán felületéről. A vízlágyító által vízbe juttatott nátrium lényegesen könnyebben fut le a membrán felületéről. A vízlágyító berendezés megnöveli a membrán élettartamát.

Tiszta Víz Üzletház

“Nálunk a vízvezetékre szereltek víztisztítót,...

A házba beérkező vízvezetékre általában kétféle víztisztítót szoktak beépíteni: először egy mechanikus előszűrőt, utána egy mágneses vagy gyantás vízlágyító berendezést. A mechanikus szűrők a csapokat, csöveket óvják a kődarabkáktól, homoktól, sártól. A vízlágyítók a vezetékes víz keménységét ioncserével csökkentik a háztartási berendezések megóvása céljából. A mágneses vízlágyító a víz kalcium- és magnézium-tartalmának aktivitását változtatja meg,

Tiszta Víz Üzletház

Hogyan takaríthatunk meg vizet a Permeat szelep...

Az RO-berendezésbe érkező csapvíz nagyobb része a szennyeződésekkel együtt a csatornába távozik. Ez a belépő víz mennyiségére vonatkoztatva átlagosan 80%, vagyis a tiszta víz – szennyvíz arány 1:4 körül van. Berendezéseink tartalmazzák a „permeat” szelepet, amely ha a tiszta vizet tároló tartály megtelt, lezárja a bejövő víz útját. Az előzőek alapján felmerülhet, hogyha RO-berendezést építünk

Tiszta Víz Üzletház

A rendszer hulladékvize mire használható?

A kilépő víz magasabb oldottanyag-tartalma ellenére hasznosítható, pl. járda tisztítása, WC öblítésre, autómosás, felmosás, stb. (Ezen víz felfogása és elvezetése egyedi műszaki kialakítással megoldható.)

Tiszta Víz Üzletház

Mi történik a vízből kiszűrt szennyeződésekkel?

A vízből kiszűrt szennyeződések a csatornarendszerbe kerülnek. A fordított ozmózis-szűrő öntisztító, folyamatosan öblíti önmagát szemben a többi szűrőtípussal, ahol a kiszűrt szennyeződések a szűrő felületén halmozódnak fel. Az RO-rendszernél a membrán kettéválasztja a vizet. A tiszta víz a tároló tartályon keresztül egy külön csapon nyerhető ki, míg a szennyeződéseket tartalmazó víz a szennyvízcsatornába kerül. Ez a

Tiszta Víz Üzletház

Milyen szennyező anyagokat távolít el a csapvízből a...

Az Üzletházunk által forgalmazott rendszerek hatékonysága 90-98 %, ami azt jelenti, hogy a berendezések szűrési hatékonysága ennyi. Mi a biztonság kedvéért csak 92-95 %-ról beszélünk, bár méréseink, amelyek a bejövő víz és a tiszta víz szárazanyag-tartalmának összehasonlításán alapszanak, ennél jobbat mutatnak. Berendezéseink eltávolítják a csapvízből vagy a fúrt kút vizéből a klórt és a klórszármazékokat,

Tiszta Víz Üzletház

Mit jelent a TDS kifejezés?

(TDS = Total Dissolved Solids = az összes oldott anyag mennyisége) A víz természetes körforgásának útján különböző kőzetekkel és szennyező anyagokkal érintkezik, amely során kiold belőlük ásványokat, sókat és egyéb vegyületeket. Az oldatban lévő oldott anyagok mennyisége az elektromos vezetőképességgel nagy pontossággal meghatározható. A TDS-mérés során a szárazanyag-tartalom egysége a ppm. A nagyobb vezetőképesség magasabb oldottanyag-tartalmat

Tiszta Víz Üzletház

Lehet-e kútvízhez használni a tisztavíz-forrást?

Igen, de szükséges ismernünk a kútvíz kémiai és bakteriológiai állapotát. (Ezeket a vizsgálatokat Magyarországon is el lehet végezni.) Ezek ismeretében tudunk olyan elő- és utószűrőket ajánlani, amelyek használatával az RO-rendszer hosszú életű lesz.

Tiszta Víz Üzletház

Mikor térül meg egy fordított ozmózissal működő...

Egy ember az általa felhasznált vízmennyiségnek csak elenyésző részét issza meg. Egy fő naponta 150-300 liter vizet használ fel az alábbi eloszlásban: ivásra, főzésre 3-4 litert, kézmosásra 10-15 litert, fürdésre, zuhanyozásra 20-100 litert, mosásra 20-40 litert, tisztításra 5-10 litert, WC használatára 60-100 litert. Az alábbi táblázatból napi fogyasztásunkat figyelembe véve kiolvashatjuk, mennyit költünk évente ásványvíz

Tiszta Víz Üzletház

Mekkora víznyomás szükséges a rendszer...

A víznyomás kényszeríti a vízmolekulákat a normál ozmózissal ellentétes, „fordított” irányú mozgásra. Alacsony nyomás esetén a termelt vízmennyiség lecsökken, rosszabb hatásfokot eredményez. Az ideális a 4 – 4.5 bar nyomás. 2.75 bar hálózati víznyomás alatt rásegítő szivattyús modelleket alkalmazunk.

Tiszta Víz Üzletház

Milyen tényezők befolyásolják a tisztított víz...

Négy tényező befolyása kiemelkedő: Nyomás: a szivattyú nélküli berendezések működéséhez a 4 bar az ideális víznyomás, ha ez nem biztosítható, akkor szivattyús gépet alkalmazunk, ahol már az 1 bar hálózati nyomás is elég. A magyarországi vezetékes ivóvíz nyomása változó, nappal 3-5 bar, de éjjel ettől lényegesen magasabb. Bár kirívó esetben már nappal is mértünk 18 bar

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.