Az antioxidáns-víz
Az antioxidáns-víz
Vízkutatóként 4 éve találkoztam Amszterdamban a hidrogénnel való vízdúsítással. Először csak egy érdekes technológiát láttam benne, de ahogy egyre jobban belemerültem a szakmai hátterébe, úgy vált számomra egyre fontosabbá ez az új ismeretvilág.
A hidrogéndúsítás még annyira új Európában, hogy nehéz ismeretekhez jutni vele kapcsolatban. Belgiumból Dr. Prof. Országh József ismeri és tanítja a bioelektronikát, a víz elektronokkal kapcsolatos állapotait.
A kezdeti nehézségek ellenére, főleg japán forrásokból, a hidrogéndúsítással és tiszta vízzel kapcsolatos világ gyorsan kinyílt. Ma már nagyon sok ismerettel és szakmai tapasztalattal rendelkezünk mind a hidrogénnel dúsított vízről, mind a tiszta víz egészségtámogató szerepéről, és természetesen arról is, miért életbevágó számunkra ez a kérdés.
Mik jelentik számunkra a legnagyobb problémát?
Manapság életünk egyik legnagyobb kihívása a negatív ionok környezetünkben való csökkenése. Korábban, 50-80 évvel ezelőtt a levegőben a negatív – pozitív ionok aránya 2 : 1 volt, napjainkra ez az arány 1 : 2-re változott. (Negatív ionok: van egy szabad elektronjuk; pozitív ionok: elektronhiányuk van.)
A negatív ionokat, ezeket az “életet előmozdító részecskéket”, 1899-ben Elster és Geitel tudósok fedezték fel. Ezeknek a molekuláknak fizikai tulajdonsága, hogy plusz elektronjuk van. Egerekkel végzett kísérletekben azt tapasztalták, hogy az állatok tovább élnek, ha negatív ionokkal dúsított környezetben élnek. A további tesztek megdöbbentőek voltak, hiszen ezek a negatív ionok nem csak az egerek várható élettartamát növelték, de a baktériumok és csírák ellen is hatásosnak bizonyultak, illetve pozitívan hatottak az allergiában szenvedők, migrénnel vagy szívproblémákkal küszködők életére is. Dr. Igho Hart Kornblueh orvos például azt tapasztalta, hogy betegei 57 %-kal gyorsabban épülnek fel műtét után, ha a hagyományos terápia mellett nagydózisú negatív ionos térbe helyezik őket.
Környezetünkben a negatív ionok csökkenése sajnos azt jelenti számunkra, hogy a szervezetünk a közvetlen környezetéből, a levegőből már sokkal kevesebbhez jut hozzá. Nem véletlen az, hogy hol érezzük jól magunkat, vagy az, hogy hol tudunk könnyen feltöltődni. Bemutatok néhány számadatot, ami megmagyarázza ezt a folyamatot:
Környezet | Koncentráció (negatív ion/cm3) |
Vízesés | 95 000 – 450 000 |
Hegyi, tengerparti levegő | 50 000 – 100 000 |
Vidéki mező | 5 000 – 50 000 |
Város | 100 – 2 000 |
Lakás, iroda | 40 – 100 |
Légkondicionált helyiség | 0 – 20 |
Mindenki megtapasztalhatta már, hogy vízesések, vízpartok vagy az óceán mellett az ember új erőre kap. A pozitív hatás a negatív ionok magas koncentrációjának köszönhető. Ha a levegő negatívion-koncentrációja 100/cm3 alá csökken, akkor különböző tünetek léphetnek fel: fejfájás, figyelemcsökkenés, vérnyomás-növekedés, fáradékonyság, álmosság, kimerültség, lassú reakciók, pszichés feszültség vagy a szem gyors kifáradása. A pozitív ionok hátrányos élettani hatásokat kelthetnek. Pozitívan ionizálja a levegőt a légkondicionálás, a számítógépek, elektromos berendezések, a műanyag szőnyeg, a betonépületek, a dohányfüst, a száraz levegő és a szellőzetlenség, vagy a szennyezett városi levegő.
Ezzel szemben a negatív ionokban gazdag levegőnek élettanilag fokozó hatása van (pl. tengerpart). Csökkentheti a vérnyomást és pozitív pszichés hangulatot kelt, javíthatja a figyelem összpontosítást és harmonikus állapotba hoz.
Természetesen nem csak a környezetünkben vannak negatív ionok, hanem a szervezetünkben is, és itt is hasonló folyamatoknak lehetünk tanúi, csak itt a negatív ionokat antioxidánsoknak, a pozitívokat szabadgyököknek hívjuk.
Fontos tudnunk, hogy akkor vagyunk egészségesek, ha vérünk rH2 értéke 24-23, ami kb. 10.000 – 100.000 többlet negatív iont jelent vérköbcentiméterenként. Ekkor szervezetünkben a negatív ionok (az antioxidánsok) vannak túlsúlyban, és a francia kutatók szerint szervezetünk számára ez az optimális oxido-redukciós arány.
Fontos tudnunk: ha olyan környezetben tartózkodunk, ahol pozitív ionok vannak túlsúlyban, akkor az egészséges szervezet úgy viselkedik, mint egy „kályha”, ami folyamatosan adja le a „hőjét”, azaz a negatív ionjait. Például ha bemegyünk egy bevásárlóközpontba, egy klimatizált irodába, vagy ha a nap 24 órájában mesterségesen előállított elektromos, mágneses terek és elektromágneses sugárzások vesznek körül bennünket, akkor sajnos „kályhát” játszunk, és fáradtabbnak érezhetjük magunkat.
Hasonló folyamat játszódik le a klóros vízben való fürdésnél is. A klórozott víz hatása külsőleges használat esetén sem elhanyagolható. Az ilyen vízben való fürdésnél a nedves bőr két oldala között 100-200 millivolt potenciál különbség alakulhat ki, ami a szervezetből az elektronokat valósággal “kiszivattyúzza”, ami gyengítheti az immunrendszert. Legyengült immunrendszer esetén rendszeres fürdés után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek léphetnek fel, még a parlagfűre való érzékenység is. Egy egészséges felnőtt szervezete ennek sokáig jól ellenáll, bár a klóros vízben való fürdés minden esetben elektronhiányt hoz létre, amit csak helyes, redukáló kémhatású étrenddel lehet könnyen ellensúlyozni. Ezzel szemben a csecsemők és a fiatal gyermekek a klórozott vízre fokozottan érzékenyek. Vékony a bőrük és kicsi a testtömegük, emiatt fürdéskor a szervezetük elektronaktivitása jelentősen csökken. Csecsemőknél ezt bizonyos mértékig a szoptatás ellensúlyozza, de nem teljesen. A gyermekek immunrendszerét a fürdővízzel való mindennapos «klórozás» könnyen leépítheti. Emiatt találkozhatunk igen jó körülmények között élő, tiszta, jól táplált, gondozott, rendszeres orvosi felügyeletnek örvendő csecsemővel, aki egyik náthából a másikba, vagy torokgyulladásokba esik, sőt minden arra járó vírusos betegséget is megkap, mert kevés a szervezetében az antioxidáns (elektron).
Vizsgálva táplálkozásunkat, az életfolyamatokat, könnyen megállapítható, hogy általában 40 éves kor után már egy átlagos emberi szervezetben a szükségesnél kevesebb az antioxidáns, és így magasabb a szabadgyökök száma. Ennek a folyamatnak a következménye lehet kezdetben a fáradékonyság, később a betegségek, és az öregedés. Életbevágó, hogy javítsunk ezen az állapoton!
Sajnos ma az emberek többsége élete „utolsó tíz évét haldoklással tölti”. Ma Magyarországon 1,2 millió ember fogyaszt naponta különböző betegségeire 10-féle gyógyszernél többet! Sajnos egy ilyen állapotnál már nehezen állapítható meg mi a betegség és mi a mellékhatás…
Ezt a folyamatot csak új szemlélettel, az étrend és a fogyasztási szokások átalakításával lehetséges megállítani. Már ma is mondják a táplálkozástudósok: „egyél naponta 5 adag nyers zöldséget”! De ezt ki tartja be? Pedig az antioxidánsokra, a szabad elektronokra életbevágóan szükségünk lenne.
A „Lourdes” berendezés hidrogénnel dúsított vizének fogyasztása ebben a folyamatban tesz lehetővé egy minőségi ugrást. A hidrogénnel dúsított antioxidáns víz képes lehet a szervezetben képződő szabadgyök-többletet semlegesíteni, és így harmonizálni az oxido-redukciós rendszerünket.
A berendezéssel előállított víz rH2 értéke 5 – 10 között van, ami annyit jelent, hogy az előállított vízben a negatív ionok száma 1019 -1014 között van literenként!
Az antioxidáns-víz atomi hidrogént tartalmaz (magas elektrontartalmú). 6-8 pohár hidrogénnel dúsított víz képes lehet a bennünk lévő víztömeg (a testsúly kb. 65 %-a víz, ez egy 80 kg súlyú embernél 52 litert jelent) antioxidánsokkal történő harmonizálásra.
Ha tehát hidrogénnel dúsított vizet iszunk, akkor a szervezetünk bioelektronikai koordinátái fokozatosan javulhatnak, helyreállhat az optimális egyensúly. A hidrogénnel dúsított víz antioxidánsként, a szabadgyökök hatékony ellenszereként szolgálhat. Közrejátszhat az öregedési folyamatoknál, és segíthet egészségesebb életet élni. Hozzájárulhat a jobb anyagcseréhez, aminek következtében jobban érezhetjük magunkat, és jobbá válhat a természetes illatunk. Az egészséges és hosszú élet a fiatalság és az egészség megőrzésében határozható meg, amihez a hidrogénben gazdag víz fogyasztása egy új lehetőség.
Az öregedést tanulmányozó tudósaink mindezt úgy fogalmazták meg, hogy a „szervezetünkben található antioxidánsok száma határozhatja meg, hogy mennyi ideig fogunk élni”.
Bármilyen kérdés esetén szívesen állnak munkatársaink rendelkezésére elérhetőségeink egyikén!
Bp., 2014. június 10.
Dr. Simon László, vízszakértő