Ásványvíz vagy tisztított víz?

Vizeinkről

Az utóbbi időben egyre többet hallunk arról, hogy van-e értelme a házi víztisztító berendezéseknek, hiszen a boltok polcain széles termékpaletta van az ásványvizekből.
Ma a szakemberek véleményét is megosztja az ásványvizekkel bevitt ásványi anyagok szerepe, ezért vizsgáljuk meg egy másfajta megközelítésből. Az összegyűjtött információk saját véleményünket tükrözik. Vele egyetérteni, elfogadni nem szükséges. Mi úgy gondoljuk: e sorok elolvasása után pusztán logikus gondolkodással mindenki eldöntheti, hogyan szeretné az “ásványvíz kérdést” szemlélni.

Talán még nem felejtettük el, mi is történt 2005. szeptemberében az ásványvizek ellenőrzésekor. Arról nem szól a hír, hogy előtte mi volt, és arról sincs adat, hogy azóta mik történtek. A fejünkben viszont a kisördög nem alszik.

Az írott történelem során – az utóbbi évtizedeket kivéve – nem emlékszem olyan esetre, hogy az emberiség mély kutakat fúrt volna, hogy ásványi anyagokban gazdag vízhez jusson. Az emberek összegyűjtötték az esővizet, illetve a folyók, kutak ásványi anyagban szegény vizét itták. Az ásványi anyagokat a táplálékkal, szerves formában vitték be szervezetükbe.

Ők talán még tudták, mik a víz legfontosabb feladatai szervezetünkben:

  • A víz szállítja a sejtekhez a tápanyagokat.
  • A víz eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket.
  • A víz karbantartja a sejtek elektromágneses teréhez szükséges elektron- és protonszintet.
  • A tüdőnkben a víz párásítja a levegőt, amit belélegzünk.
  • A víz teszi rugalmassá az ízületeket a csontok összekapcsolásához.
  • A legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot víz alkotja.

A víz leírt funkcióinak egyikéhez sem szükséges az ásványok vagy egyéb oldott anyagok jelenléte a vízben.

Mi a helyzet az ásványi anyagokkal?

Ezeknek két fajtája létezik: szerves és szervetlen. A “szervetlen” elnevezés azokra az ásványi anyagokra utal, amelyek nem növényi illetve állati eredetűek, vagyis nem élők. Mivel ezek az alkotóelemek nem élők, a szervezetünk nem tudja hasznosítani, a sejtjeink nem hajlandóak azokat beépíteni. Az ilyen ásványi anyagok “hulladékként” halmozódnak fel a zsírszövetekben, a sejtközi állományban, az érfalon (meszesedés) vagy egyéb szerveinkben.

Ezzel szemben a szerves ásványi anyagok élő táplálékul szolgálnak, akár a napi zöldség, gyümölcs, gabona, akár hús vagy olajos magvak fogyasztásával jutnak be a szervezetünkbe. A szerves ásványi anyagokat sejtjeink könnyen beépítik, és ezek egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlenek. De ha a vízből próbáljuk biztosítani a mindennapi nyomelem-bevitelünket, akkor hiányállapot léphet fel.

A vízben lévő ásványi anyagok szervetlenek, azokat testünk csak kis százalékban (3-5 %) tudja hasznosítani. Ezzel szemben az elfogyasztott ételekből akár 100%-ban tudja beépíteni a szerves ásványi anyagokat szervezetünk.

Ha megnézzük a vizek ásványianyag-tartalmát, kiderül, hogy a szükséges mennyiségnek csak kisebb részét tartalmazzák.

Ásványi anyag A szervezet napi szükséglete Szervetlen anyag 1 l ásványvízben Szerves ásványi anyag 100 g termékben
Kalcium
Kálium
Magnézium
Vas
Cink
Nátrium
1000 mg
2000 mg
300 mg
19 mg
12 mg
2000 mg
45-220 mg
90 mg
50 mg
3 mg
2 mg
150 mg
Sajt 1200 mg
Szója 2000 mg
Dió 250 mg
Búzakorpa 13 mg
Korpakenyér 2 mg
Sajt 1300 mg

Az ásványi anyagoktól mentes, tiszta víz valóban megfosztja testünket a létfontosságú ásványoktól?

Nem, ez fiziológiailag lehetetlen. Egyesek arra a meggyőződésre jutottak, hogy mivel az RO-víz rendkívül tiszta, ezért kimossa az ásványi anyagokat és nyomelemeket a testünkből.
A tiszta víz (RO-víz) eltávolítja szervezetünkből a “hulladékot”, miközben biztosítja az emberi élet számára elengedhetetlen táplálékot: a kristálytiszta, egészséges vizet. A sejtjeink a szerves ásványokat a test építésére és működtetésére használják, míg a felesleges anyagokat az alacsony ásványianyag-tartalmú víz képes hatékonyan “kimosni” belőlünk. Így kioldja az összes szervetlen ásványt és szennyeződést, amelyek máskülönben visszamaradnának, és olyan létfontosságú szervekben halmozódnának fel, mint a máj és a vese, illetve a belekben és a zsírszövetekben rakódnának le.

Klinikai mérések azt mutatják, hogy a vízzel felvett ásványi sók az elfogyasztásuk (ivás) után szervezetünkből a vizelettel távoznak. Csak nagyon kivételes esetekben, hosszantartó, teljes böjtölés alatt, hasznosít szervezetünk valami keveset a vízzel fogyasztott ásványi sókból. Szervezetünk ásványi só készletét az elfogyasztott táplálékból veszi fel. A különböző elemeket, amelyekre szükségünk van, mint a kalciumot, magnéziumot, nátriumot, káliumot, vasat és a nyomelemeket szervezetünk csak nagyméretű szerves molekulákkal körülvéve tudja hasznosítani.

A szénsav kell nekünk?

Vegyük elő a józan észt! A tüdőnk, a szervezetünk épp megszabadulni szeretne a széndioxidtól, hogy friss oxigénhez juttassa sejtjeinket. Ezek a sejtek működésük során oxigént vesznek fel, és széndioxidot adnak le. A “buborékos” vízzel a szervezetünkbe pont azt a széndioxidot juttatjuk be, amitől meg szeretne szabadulni. Akkor miért “fojtjuk” meg magunkat?

Hogyan teszi ihatóvá a fordított ozmózis-elven működő víztisztító az ivóvizet?

A csapvizünkből szinte minden oldott anyagot és szennyeződést kiszűr (szervetlen anyagokat, nehézfémeket, baktériumokat, gyógyszer- és vegyszermaradványokat, stb.). Így a berendezéssel nemcsak az ivóvizünket tudjuk szűrni, hanem végre tiszta vízzel készíthetjük az ételeinket is. A magyar jogszabályok szerint tartalmaznia kell az ivóvíznek 50 mg/liter minimum keménységet. Megjegyezzük, hogy sem a német, sem az EU szabvány, de távolabb menve, sem az USA vagy a WHO szabvány nem ír elő minimum keménységet az ivóvízre.

 

Néhány nemzetközi szakmai hozzászólás a tiszta vízhez:

“Testünk ásványiagyag-szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz.”
American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat)

“Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képest. Ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni.”
Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola)

“A béltraktusban lévő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz keménysége (az oldott ásványok jelenléte) a felelős. Ezek (a szilárd, ásványi részecskék) a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét.”
Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa

“Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia.”
Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos)

“A szervetlen ásványi anyagok – továbbá a káros koleszterin és a só – leginkább az agy (melynek 75%-a víz) vékony ütőereit és más véredényeit támadja. Az ütőerek rugalmatlanná válása, az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a csapvízből először kerülnek szervetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe.”
Dr. Paul Bragg: The Shocking Truth About Water (A megdöbbentő igazság a vízről)

Tiszta Víz Üzletház

Hogyan lehet érzékelni a csapvíz és az energetizált,...

Kóstoljuk meg! Ha letisztult az íz-érzékelésünk, akkor nagyon markáns különbséget érzünk az energetizált, tiszta víz és csapvíz között. A tisztított víz lágyabb, kellemesebb ízű! Ha energetizálva is van, akkor az íze markánsabb, mélyebb tónusú, itatja magát. Az igazi különbség abban rejlik, hogy nem sokkal az első pohár tiszta víz elfogyasztása után érezzük, hogy jól esett,

Tiszta Víz Üzletház

Miért érdemes a reverz ozmózis-technikát választani?

Tiszta víz a sejtnek = egészség a szervezetnek   Miért érdemes a reverz ozmózis-technikát választani? Saját egészségünk, családunk, állataink és növényeink érdekében. Az alacsony ásványianyag-tartalmú víz az élő szervezetek utcaseprője, sejtépítésük, vízháztartásuk és kiválasztásuk alapja. A fordított ozmózis (RO) rendszerű szűréstechnika a világon fellelhető legjobb módszer, 1960–óta használja a NASA, az USA Haditengerészete és 30

Tiszta Víz Üzletház

Milyen szennyeződéseket távolít el a fordított...

Az RO-rendszer egyik előszűrője egy szénszűrő, amely a szerves vegyületek egy részét megköti, és ezzel védi az RO-membránt. Ebbe beletartoznak a THM-ek (kloroform), DBCP, (lindane), TCE-k (trichloroetilén), PCE-k (tetrachloroetilén), széntetraklorid klorin (carbon tetrachloride chlorine). Az Osmonics TFM membrán szűrési hatékonyságát reprezentálja a General Elektric Water Technologies-hez tartozó Osmonics gyár mérési jegyzőkönyve:   Bejövő víz értékei

Tiszta Víz Üzletház

Mit szűrnek ki a vízből a berendezéseink?

OTH engedélyszámunk: 4215-3/2007 Természetesen vannak különbségek a különböző gyártók által készített RO-membránok között. Mi a világ egyik legismertebb, a „GE Water Technologies” GE Osmonics membránjaival szállítjuk a gépeinket. Az RO-membránok szűrési hatékonysága a gyári adatok alapján: Az RO-szűrőbe beérkező (INFLUENT) és a tisztított (RESULT) víz adatai közötti különbség szemlélteti, a membrán tisztítási %-át (REJECTION). Az

Tiszta Víz Üzletház

Vezetékes vizeink problémái

Ma ivóvizünket mélyfúrású kutakból vagy azokból a folyókból nyerjük, amibe a szennyvizeinket is engedjük. Sajnos, a különböző tisztítási műveletek ellenére, egyik sem az a vízminőség, amire szervezetünknek szüksége lenne. Csapvizünk további hátránya, hogy a fertőtlenítés miatt klórral kezelik. A klór idegméreg, arra szolgál, hogy a vízben lévő „élő mikroszervezeteket”, baktériumokat megölje. Vajon a fogyasztói gondolnak-e

Tiszta Víz Üzletház

Ásványvizeink az egészségünket szolgálják?

Mi a szerves és a szervetlen ásványi anyagok közötti különbség? Napi gyakorlatunk, hogy a vezetékes víz „rossz íze” miatt ásványvizeket iszunk. Ízük ugyan jobb, de sok ásványi anyagot tartalmaznak, amit ugyan a közvélemény egészségesnek tart, de közben olyan anyagok kerülhetnek szervezetünkbe, amelyek alapul szolgálhatnak betegségek kialakulásának. A kutatások azt mutatják: a magas ásványanyag-tartalmú víz az ozmotikus

Tiszta Víz Üzletház

Ásványvíz vagy tisztított víz?

Az utóbbi időben egyre többet hallunk arról, hogy van-e értelme a házi víztisztító berendezéseknek, hiszen a boltok polcain széles termékpaletta van az ásványvizekből. Ma a szakemberek véleményét is megosztja az ásványvizekkel bevitt ásványi anyagok szerepe, ezért vizsgáljuk meg egy másfajta megközelítésből. Az összegyűjtött információk saját véleményünket tükrözik. Vele egyetérteni, elfogadni nem szükséges. Mi úgy gondoljuk:

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.