A vízmolekulák tetraéderes szerkezete

Energetizálás-vízszerkezet

Minden korty víz programoz bennünket?

A víz elsősorban információhordozó, másodsorban a rezgések ruhája, és harmadsorban oltja a szomjat.
A Föld az ember kooperációs társa, ugyanazokból az elemekből épül fel, mint az emberi test, és ugyanolyan mértékben tartalmaz vizet is. A Föld információs mezejében megjelenő események a mindenütt jelenlévő víz memóriájában tárolódnak. Minden elfogyasztott korty víz, frissítő fürdő, leesett eső vagy pocsolya tudja, hogyan érzi magát a Föld. A távoli földrészek környezetszennyezései, erdőirtásai, a felszíni robbantások hatásai érzékelhetők a Föld egész felületén. Az egyre állandósuló feszültségérzetünk hátterében is ott van, hogy a Föld – akivel szoros szimbiózisban élünk – feszült, támadott állapotban van, s az emberekkel ellentétben a vizek rendszeresen és folyamatosan „kommunikálnak” egymással.
Vízközösségek, „klaszterek” kialakulása

Ha két H2O molekula közel kerül egymáshoz, akkor az ellentétes töltésrészek vonzani fogják egymást. Az egyik vízmolekula valamelyik pozitív töltésű hidrogénatomja kapcsolatba lép a másik molekula egyik negatív töltésű, nemkötő elektronpárjával, és a fentebb tárgyalt O-H kovalens kötésnél gyengébb, úgynevezett hidrogénhíd kötést (vagy rövidebben: hidrogénhidat) hoznak létre. Minden vízmolekulának két enyhén negatív nemkötő elektronpárja, és két enyhén pozitív hidrogénatomja van, így egy molekula összesen négy hidrogénhidat tud létrehozni. Négy (tehát a maximális számú) hidrogénkötést tartalmazó rendszert a jégben és a vízben egyaránt találhatunk. A jégben az egész kristályra kiterjed ez a H-hidas szerkezet, a vízben viszont csak néhány molekulára. Ezeket a H-híddal összekötődött molekulacsoportokat nevezzük klasztereknek. Az egységek közötti térben lévő molekulák rendezetlenül helyezkednek el. A klaszterek kialakulása teljesen véletlenszerű. Az alkalmi vízközösségek átmenetileg létrejönnek, majd visszaalakulnak. A vízközösségek jellemző tulajdonsága, hogy létrejöttükkor hidrogénhidak alakulnak ki.

A víz akkor válik rendezett vízzé, ha a „klaszterek” kölcsönhatásba lépnek kooperációs partnereikkel, a szomszédos klaszterekkel. A kooperációban a vízmolekula folyamatos utasításokat kap. A kooperáció következménye a rendezettség. A víz rendezettsége mindaddig fennmarad, amíg a kapcsolat fennáll. A kooperáció alapja, hogy az utasítást adó és befogadó közt létrejöhessen az összeköttetés (a korrespondancia). Mivel a formai hasonlóság, a közel azonosság alapfeltétele az együttműködésnek, a víz szerkezetének is hasonlónak, közel azonosnak kell lennie ahhoz az „alakzathoz”, amelytől a kooperációs utasításokat kapja. A vízközösségek egy időben több kooperációban is képesek részt venni.

Öt vízmolekula tetraéderes elhelyezkedése

A „vízközösség” létrejöttének egyetlen alapfeltétele, hogy a kooperációk egy közös rendszert képezzenek (egy sejt, egy szövet, egy szerv, egy test, stb.). A rendezett vízközösségek önálló egységeket képeznek egy adott vízmennyiségben. A folyamatos kooperáció következtében a rendezett víznek „folyamatos”, „egyenletes” tulajdonságai alakulnak ki. A rendezett víz az egységes szerkezeti alakzaton túl – a kooperációs szintektől függően – különféle rezgéseket hordoz. Ezek a rezgések a környezetében lévő, még rendezetlen vízmolekulákra is hatással vannak. A rendezettség kiterjedése (expanziója) létkérdés, hiszen a rendezetlen (amorf) víz erős irritációja folyamatosan veszélyezteti, támadja a rendezett közösségek létét. A rendezettség kiterjedése „valószínűleg” fraktálos jellegű. Számtalan rendezett közösség hoz létre az alaptulajdonságra jellemző közösségekből egyre nagyobb egységeket. Amikor megszűnik a víz erős kooperációs köteléke, akkor a víznek a tankönyvekben leírt alaptulajdonságai kezdenek érvényesülni.

Tiszta Víz Üzletház

Víz az élő szervezetben

Strukturált vizek: gleccservizek, gyógyforrások „Az ember átlagos sűrűsége 1,02-1,04 kg/dm3, ami mindössze 2-4 %-kal több a teljesen tiszta víz sűrűségénél. Az átlagos felnőtt ember 60-70 %-a víz (az anyaméhben a magzat közel 90 %-a víz, az újszülötté 66-74 %, ami később az élet során fokozatosan csökken). Egy 70 kg-os, egészséges, ivarérettsége teljében lévő ember testében

Tiszta Víz Üzletház

Képes a víz emlékezni?

A víz a rezgések ruháját hordja. A víz fizikai, kémiai tulajdonságai a hidrogénhidak tartóssága miatt nem csupán termodinamikailag meghatározottak, de előéletfüggők is. A víz képes emlékezni rendezett előéleti állapotaira. Ha a rendezett előállapot más struktúrájú volt, mint amit az éppen aktuális folyadék-állapotban a klaszterek energiaminimuma kiválaszt, akkor a víz először vegyes klaszterszerkezetű lesz, majd lassan

Tiszta Víz Üzletház

A vízmolekulák tetraéderes szerkezete

Minden korty víz programoz bennünket? A víz elsősorban információhordozó, másodsorban a rezgések ruhája, és harmadsorban oltja a szomjat. A Föld az ember kooperációs társa, ugyanazokból az elemekből épül fel, mint az emberi test, és ugyanolyan mértékben tartalmaz vizet is. A Föld információs mezejében megjelenő események a mindenütt jelenlévő víz memóriájában tárolódnak. Minden elfogyasztott korty víz,

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-18:00

Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. A parkolási időszak 08:30 – 18:00 között 265 Ft / óra. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.