3+1 hasznos tipp az egészségesebb életért!

Blog

3+1 hasznos tipp az egészségesebb életért!

“Mindegy mi történik, csak egészség legyen!”

Ez a mondat szinte minden ember szájából elhangzott már, hiszen az életünkben a legértékesebb kincs az egészségünk. Szabadságot, biztonságérzetet és boldogságot vonz maga köré. A teljes élet alappillére, ezért fontos, hogy vigyázzunk rá!

Ugye, Ön sem szeret betegnek lenni? Átélni a kellemetlen napokat, amelyeket tovább nehezítenek a hirtelen felmerülő költségek. Ezért elengedhetetlen, hogy időt fordítson a bajok megelőzésére!

Annak érdekében, hogy egészsége ne kerüljön veszélybe, elárulunk Önnek 3+1 hasznos tanácsot, amelyet könnyedén beépíthet a mindennapjaiba!

Most pedig eláruljuk Önöknek hogy ez a 3+1 hasznos tipp hogyan segíthet az egészség fenntartásában!

1. Étkezzen változatosan!

Az egészséges táplálkozás kulcsa a kiegyensúlyozott étrend. Bár a mai, rohanó világban nehéz megfelelő figyelmet fordítani a tudatos táplálkozásra, azért mégsem lehetetlen feladat. Sok cikk azt sorolja fel, hogy mit ne fogyasszunk és mi az, ami árthat az egészségünknek, de a megoldásokról nem beszélnek.

Ezért összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb tudnivalókat az egészséges táplálkozással kapcsolatban!

 1. Válassza ki kedvenc gyümölcseit és gondoskodjon róla, hogy minden nap legalább egyet elfogyasszon! – Akár desszertként, akár a nap indításhoz választja, a vitaminokban gazdag gyümölcsök gondoskodni fognak jó közérzetéről.
 2. Teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret fogyasszon, hiszen ezek sokkal gazdagabb tápanyag források, mint finomított változatuk!
 3. Igyon tiszta vizet! – A cukros üdítők csábítóak lehetnek, de hosszútávon sajnos nem az egészségét szolgálják. (Egy korábbi cikkünkben írtunk róla, hogyan dobhatja fel a sima víz ízét, amelyet itt talál.)
 4. Fűszerekkel ízesítse ételeit! – A túlzott sóbevitel megemelheti vérnyomását, így érdemes odafigyelni, hogy a vásárolt ételek milyen mennyiségben tartalmaznak sót.
 5. Előzze meg a rohanós reggeleket, és készítse elő már este a következő napi menüt! – Ezzel a lépéssel megkímélheti szervezetét egy újabb gyorséttermi ebédtől vagy egy kimaradt reggelitől. Azt az időt, amelyet este rászán az ételek előkészítésére, szervezete meghálálja Önnek!

2. Igyon minden nap megfelelő mennyiségű folyadékot!

Nyáron automatikus, hogy a vizes pohár felé nyúlunk, hiszen a szervezetünk fokozottan kívánja a folyadékot. Azonban, amint belép a hideg időjárás, hajlamosak vagyunk megfeledkezni testünk hidratálásáról. Tévedés azt hinni, hogy ekkor a szervezet nem szomjas.

Íme néhány tipp, hogy ma se feledkezzen meg a megfelelő folyadék utánpótlásról!

 1. Vigyen magával minden nap egy stílusos BPA-mentes kulacsban finom, tiszta vizet és tegye olyan helyre, ahol mindig szem előtt van! Így könnyebben eszébe jut munka vagy tanulás közben, hogy kortyoljon egyet a frissítő italból!
 2. Használja ki az okostelefonok által felkínált applikációkat! – Üsse be keresőjébe a “water” szót és töltse le az Ön számára legjobban tetsző telefonos vízivásra emlékeztető alkalmazást! Ezek az appok értesítéseket küldenek Önnek, hogy bizony itt az ideje inni, így biztosan nem fog megfeledkezni a róla!
 3. Határozza meg a nap elején, hogy mennyi folyadékot szeretne bevinni a szervezetébe és este vizsgája meg, hogy sikerült-e teljesíteni a kitűzött célt! Ezzel az apró lépéssel motiváltabbá válik és nem fog gondot okozni egy újabb pohár víz elfogyasztása!

TIPP: Gondoskodjon róla, hogy szervezetébe tényleg tiszta, egészségez víz kerüljön! Szakértők tapasztalata szerint sajnos a csapvíz és a PET palackokban található folyadékok egészségre ártalmas anyagokat tartalmaznak, azonban van megoldás! Kattintson ide!

 

3. Építse be a mindennapjaiba a mozgást!

Nem kérdés, hogy az egészséges életvitelhez a rendszeres mozgás is hozzájárul.  Kortól és nemtől függetlenül Önnek is szüksége van arra, hogy szervezetét fitten tartsa! Manapság az emberek többsége nagyon nehezen veszi rá magát, hogy mozogjon, pedig akár napi 10-15 perc aktív mozgás is csodákra képes!

5 nyomós érv a rendszeres mozgás mellett:

 1. A sport amellett, hogy kikapcsolja, kellemesen le is fárasztja testét, így járulva hozzá a mélyebb alváshoz!
 2. Mozgás során endorfinok szabadulnak fel, amelyektől vidámabb lesz!
 3. A csontozata és izomzata fitt és erős marad!
 4. Nem kell aggódjon a plusz kilók miatt, hiszen a rendszeresen végzett gyakorlatok formában fogják tartani!
 5. Az izzadás révén pedig még a szervezetében bujkáló méreganyagok is könnyebben eltávoznak!

TIPP: Ha fontos az Ön számára is a mozgás, de mindig csak tervezgeti a kezdést, akkor töltse le Egészségkalauzunkat, amelyet kifejezetten azoknak állítottunk össze, akik az “újra… újra… újrakezdés” fogalmával küszködnek.

+1. Szánjon időt a pihenésre!

Az alvásigény egyénenként eltérő, azonban jó, ha legalább 7-8 órát pihenésre tud szánni, mert

 • segít egyensúlyban tartani az anyagcserét befolyásoló hormonokat,
 • gondoskodik arról, hogy szíve és érrendszere egészséges maradjon,
 • hozzájárul a jó közérzethez!

TIPP: Próbáljon meg mindennap ugyanakkor lefeküdni és felkelni. A nyugodt alvás biztosítása érdekében teremtse meg a megfelelő környezetet: sötétítse be a szobát, tegye el az elektronikus eszközöket és kapcsolja ki a tévét!

 

Az egészség egy karnyújtásnyira van, viszont ahhoz, hogy mindennapi rutinná váljon elengedhetetlen a kitartás és az odafigyelés!

Vízlágyító meghibásodás és hibakódok

Vízlágyító meghibásodás és hibakódok

A vízlágyító egy olyan vízkezelési berendezés ami a hálózati vízvezetékre felszerelve lágyított vízzel látja el a vízzel érintkező vezetékeket és egyéb hálózatra felszerelt készülékeket. Más szóval, a vízlágyító lágyított vízzel látja el otthonunkat. A vízlágyítóknak az “agya” a vezérlőfej, ami a készülék folyamatait kezeli; bekapcsolja a regenerálást, figyeli a sótartalmat, lezárja a kezeletlen vizet a

Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Segítheti életünket a hidrogénnel dúsított víz?

Életünk minősége Életünk minőségét, a 35 év táján bekövetkező oxidó-redukciós változás, minden vonatkozásban befolyásolja! Nem véletlen, hogy ebben az időszakban szokták befejezni a versenysportot és váltani kevésbé energiaigényes mozgásokra. Pedig csak annyi történik, hogy a szervezetünk kevesebb antioxidást állít elő, mint amire szüksége lenne. Kevesebbet, mint amennyire az egyensúly, a harmónia fenntartásához szükségünk lenne és

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

AZ ÉLET ÜZEMANYAGA A HIDROGÉN!

Sejtjeinkben 2 grammnyi H2-nek H2O-vá válása, oxidációja, 68 000 kalóriát szolgáltat, ami egyike az energiában leggazdagabb reakcióknak. Természetesen a hidrogén nem egyesül rögtön az oxigénnel, mert az egyszerre nagyon sok energiát szolgáltatna, hanem a sejt a hidrogén energiáját lépésről lépésre, a különböző reakciói során szabadítja fel, úgy, hogy az számára optimálisan felhasználható legyen. Ezt a folyamatot

Hogyan előzhetjük meg a betegségek több mint 50%-át? Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Hogyan előzhetjük meg a betegségek több mint 50%-át?...

A betegségek megelőzése tiszta vízzel kezdődik. A legtöbb ember ivóvízként ma csapvizet vagy ásványvizet fogyaszt. Sajnos nem ismert, hogy az elfogyasztott víz vegyi szennyezettsége, magas ásványi anyag tartalma, milyen mértékben játszik közre a magyarok rossz egészségi állapotában. Pasteur korábban úgy fogalmazott: „betegségeink 90%-át megisszuk”. Sokan gondolják, ma jobb a helyzet, pedig a WHO friss jelentése

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

Ezért a hidrogén az élet üzemanyaga!

A hidrogén a legkisebb és a leghatékonyabb antioxidáns, ami a sejtek anyagcserélődése során keletkező szabadgyököket hatástalanítja. De mik is azok a szabadgyökök? A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök okozói lehetnek a

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy bármilyen más fertőzéssel szemben?

Hogyan védekezhetünk a COVID-19 vírussal, vagy...

Egy angol virológus professzor azt nyilatkozta a magyar televízióban: „Várhatóan a népességünk 70%-a lehet érintett COVID-19-el kapcsolatosan (vagyis elkaphatja a vírust), a fertőzöttek egyharmada várhatóan ezt észre sem veszi, a másik egyharmada enyhe lefolyású megfázásként éli át, és csak a maradék egyharmad lesz beteg. 3-5%-uk bele is halhat.” Mi a megoldás? Mit tehetek? Mi az

Az éltető víz titkai

Az éltető víz titkai

Az életünket segítő, az egészséges, tiszta víz titkai Néha nehéz változtatni azon, ahogy a világot látjuk. Ez a változtatás különösen igaz a fogyasztási szokásainkra, kedvenc ételeinkre és a megszokott ivóvizünkre. Életünkben a víz oly természetes, annyira magától értetődő, hogy fel sem merül, mennyire fontos az életünkben. Folyik a csapból, a zuhanyból, megvesszük a boltban, hajózunk

A víz és a gazdája

A víz és a gazdája

„A legfontosabb amit az olvasó ebben a könyvben talál, az egy reményteljes üzenet arról, hogy a jelenlegi világméretű – sokszor megoldhatatlannak beállított – vízproblémákra igenis van megoldás. Ez nem utópia, ez tudományos kutatásokkal és tapasztalatokkal igazolhatóan járható út. Kedves olvasó! Add a kezed, és nagy szeretettel olyan ajtó elé vezetlek, amely egy fenntartható világra nyílik.

Vízkezelési technológiák

Vízkezelési technológiák

Vízkezelési technológiák   A vízkezelési eljárásoknak számtalan típusa ismert. Beszélhetünk fizikai-, kémiai-, biológiai és ezek ötvözetét alkalmazó vízkezelési technológiákról. Az ivóvizeink szűrésére, tisztítására mely módszereket alkalmazza az általunk használt vízkezelő technológia? Mennyire hatékony eljárás? Ennek járunk ez alkalommal utána.   A vízkezelési eljárást azért alkalmazzák, hogy biztosítsák azokat a minőségi követelményeket, amit az adott vízhasználat

A vízszűrő kancsó működése

A vízszűrő kancsó működése

A vízszűrő kancsó működése   A legelterjedtebb ivóvíztisztítási módszer napjainkban a vízszűrő kancsó használata. Nagyon jó megoldásokat rejt magában, megvannak az előnyei. De ugyanígy hátrányokról is beszélhetünk, ha megnézzük a vízszűrő kancsó működését.   A vízszűrő kancsó működése   Sok fiatal és környezettudatos vállalat keres megoldást arra, hogy a cég alkalmazottai hogyan csökkentenék a megvásárolt

Milyen vízszűrőt vegyek?

Milyen vízszűrőt vegyek?

Milyen vízszűrőt vegyek?   Mindenki, aki vízszűrőt vagy víztisztítót szeretne venni, előtte alaposan utánajár a kérdésnek, hogy melyik készülék számára a legelőnyösebb. Az egyes típusok leírásai rengeteg információt tartalmaznak, amit laikusok nem biztos, hogy azonnal ki tudnak bogozni. Mai bejegyzésünk témája segít eligazodni abban, hogy milyen vízszűrőt érdemes beszerezni.   Milyen előnyökkel jár egy vízszűrő

A polifoszfát élettani hatása

A polifoszfát élettani hatása

A polifoszfát élettani hatása   A vegyszeres lerakódásgátlók közé tartozó, foszfát alapú vegyszer a polifoszfát. Használata során burkot képez a kalcium és magnézium ionok köré, így nem rakódnak le a vízvezetékekben vagy a vízvezetékek kimeneti nyílásain, nem tud vízkövesedni a rendszer. A polifoszfát élettani hatásai ma vita tárgyát képzik a tudatos vásárlók körében, mi is

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?

Mekkora a hálózati víznyomás értéke?   Arról, hogy mekkora a hálózati víznyomás értéke, azért kell beszélni, mert ha hálózati víztisztító berendezést szeretnénk beszereltetni, a vásárlás folyamán az egyik első kérdés az lesz, hogy mekkora víznyomáshoz szeretnénk vásárolni a szűrőt. De sokunknak fogalmunk nincs arról, hogy mi a víznyomás, vagy hol lehet utánakérdezni, hogy mekkora a

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító berendezések

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító...

Központi és egyéb vízlágyító, víztisztító berendezések   Amikor vásárolunk egy új házat, vagy épp építtetünk, mindenképp szeretnénk hosszú távú megoldásokat a házban található berendezések működéséhez, a jövőbeli energiafelhasználás csökkentéséhez, végül, de nem utolsó sorban az egészségünk megőrzéséhez és háztartási gépeink élettartamának növeléséhez. Ennek érdekében érdemes beszereltetni központi vízlágyítót, illetve akár egyéb, kisebb víztisztító készülékeket. Elmondjuk,

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre?

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre?

Milyen hatással van a vízkő az emberi szervezetre? Azt már tudjuk, hogy ha vízkövesedik a vízforralónk, hogyan szabaduljunk meg a problémától. Évszázadok óta hatásos fegyver a vízkövesedésre a citrom, az ecet, de napjaink innovációja, a vízlágyító eszközök lehetővé teszik, hogy ennél sokkal hatékonyabban óvjuk meg dolgainkat a vízkő okozta károktól. De felmerülhet a kérdés, hogy

A 7-es jelzésű műanyag átka – minden nap találkozhat vele a szervezete

A 7-es jelzésű műanyag átka – minden nap találkozhat...

Ha a műanyagtárolók oldalát, a gyümölcslevek és szószok dobozát, a flakonok alját és ivókulacsokat veszi górcső alá, bizonyára feltűnik néhány jelzés. A PET-palackok jelzései felett gyakorta elsiklunk, miközben minden egyes korty folyadék önmagunk mérgezésére rakhatja rá a gyújtást. A hetes számmal jelölt műanyagok csoportja a rejtélyes műanyagcsoport, mivel pontosan nem lehet meghatározni, hogy milyen alkotóelemekből

Mi köze van egy teknősnek egy korty vízhez, amit épp megiszik?

Mi köze van egy teknősnek egy korty vízhez, amit épp...

Képzeljen el egy környezetvédelmi szakértőt a kenyai tengerparton állva, ahol a szél lágyan és melegen simogatva érinti a bőrét, miközben ő savanyú képet vág, mivel épp egy teknőst enged vissza a vízbe. Három hétig küzdött a teknős életéért, ami során hashajtókkal próbálta meg megszabadítani a gyomrában található hatalmas mennyiségű műanyagtól. Tévedésből ette meg. A teknős

Desztillált víz készítése

Desztillált víz készítése

Desztillált víz készítése   Iskolai tanulmányainkból talán sokunknak rémlik, hogy tanultunk a desztillált víz készítéséről. De emlékszünk-e a pontos folyamatokra, eszközökre? Ugye, hogy csak homályosan? Rosszabb esetben semmire sem.   Mivel a desztillált víz az egyik legegészségesebb ivóvíz típus, ezúton szeretnénk egy kicsit kitérni a lejátszódó kémiai folyamatokra, valamint arra, hogy vajon van-e gyorsabb és

Milyen vízlágyítót vegyek?

Milyen vízlágyítót vegyek?

Milyen vízlágyítót vegyek?   A vízlágyító készülék kiválasztása nagyon fontos lépés. Ezzel határozzuk meg az egész otthonunk számára, hogy a vizesblokkokban található eszközeink mennyi ideig fognak minket szolgálni. Ehhez nem kell nagy ördöngösség, csupán csak arra a kérdésre kell választ adnia egy témában jártas weboldalnak, hogy milyen vízlágyítót vegyek?   Mitől fog függeni, hogy milyen

Tiszta Víz Üzletház

A vízlágyító só összetétele

A vízlágyító só összetétele   Arról korábbi cikkünkben már írtunk, hogy miért szükséges a csapvíz lágyítása a háztartásokban. Hogyan működik a vízlágyítás a vízlágyítókhoz használt sók segítségével és miért fontos ez? Elővesszük kicsit a középiskolás kémiai ismereteinket, hozzáadunk egy csipet hétköznapiságot sok-sok példával, és már meg is tudtuk, mi a vízlágyító só összetétele.   Mi

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Tiszta Víz Üzletház Víztisztító-Szervíz Kft.

Infovonal/Szerviz elérhetőségek:

A Tiszta Víz Üzletház nyitvatartása:

H-K-Cs: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-18:00
Péntek: 7:00-15:00

Megközelíthetőség:

A 3-as metróval a Árpád híd megállóig, majd egy 1 perces sétával a centrum felé, majd a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108. (a Váci út és Zsilip utca sarok). Bármilyen irányból a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződéséig, majd gyalog a centrum felé és a második sarok – a Duna oldalán – a Váci út 108.

Parkolási információk:

Az üzlet környezetében csak fizetős parkolás lehetséges. Parkolási időszak: 08:00 – 20:00 között. Javasolt parkolási területek: Zsilip utca, Árbóc utca, Visegrádi utca, Süllő utca, Váci út páros oldal.

Rólunk:

Cégünk 2008 óta foglalkozik ipari és lakossági vízkezelő és víztisztító berendezések értékesítésével és szervizelésével. Szervizhálózatunk országos lefedettségű, megbízható és rugalmas, folyamatos az alkatrészellátásunk. Kiemelkedően magas, akár 7 év garanciával értékesítjük berendezéseinket. Minden általunk beüzemelt víztisztító berendezést ellátunk vízszivárgás érzékelő, elzáró szeleppel, aminek köszönhetően teljesen biztonságos, szivárgásmentes a készülék használata. A beszerelt berendezések szervizelési igényét folyamatosan nyomon követjük és automatikusan jelentkezünk amikor esedékessé válik. Berendezéseink mind kiváló minőségűek és rendelkeznek az összes szükséges engedéllyel.